Leslie Mandoki… egy sikeres életút…

Amikor egy világsztár közelébe kerülök, mindig kicsit izgulok, hogy a kialakult kép róla fedi-e a  valóságot?   Az elmúlt évtizedekben volt pár szomorú csalódásom és  kellemes meglepetésem. Egyértelműen kijelentem, hogy Leslie Mandoki  abszolút a  kellemes meglepetések közé tartozik. Hivatalos voltam a  július 26-i dokumentumfilm bemutatójára,  az Uránia moziba, ami Leslie pályafutásának gyakorlatilag 40 évét ölelte át bő egy órában. A sajtónak szánt esemény igazi családias jellegűre lett tervezve, amit egyáltalán nem bántam, hisz elég sok a covidos ebben a nyári időszakban is. Jó az ha megvan a tisztes távolság és nem egymás nyakába lehelünk.

Személy szerint nagyon örültem, hogy nem volt zsúfolásig a terem, külön köszönöm, hogy a szervezők figyeltek erre  is.

Visszatérve a filmre, egy rövid összegzés:  iszonyatosan jó muzsikával tűzdelt tényeket  láttunk és  a zenészóriások #egymásrahangolódását.  Mandoki Soulmates  nemcsak egy zenekar, ahol  #gigatehetséges világsztárok együtt zenélnek, hanem egy életérzés, amiben a zene áttör minden féle-fajta  határt. A zenekar apja és anyja  is Leslie, ő az aki összefogja a Grammy díjas művészeket, Ő az alapító és Ő  az aki holisztikusan szemléli és tereli a zenekar életét. Sikert, sikerre halmoztak és halmoznak. A Mandoki Soulmates  30 éve  egy csapat, sikerük titka,  a szerénység, egymás támogatása, szeretete és kölcsönös tisztelete. A film végén Szalai Vivien és Koltay Anna kérdezte Lesliet, aki készségesen válaszolt a hölgyek kérdéseire. A beszélgetés ideje, amolyan pont jó volt, nem volt se rövid se túl hosszú.A megadott válaszokból kiderült, hogy  Lelsie megálmodta a céljait, kitartóan, szorgalmasan,  szeretettel  és keményen megdolgozott érte, még akkor is, ha a körülmények teljesen más irányba mutattak.A gyerekeinek mély gyökereket és stabil szárnyakat biztosított. Büszke arra, hogy magyar és bár nem itthon él, a szülőföldje  és a magyar nemzet roppant fontos számára. Az esemény után sikerült vele pár mondatot beszélnem. Egy roppant kedves, nyíltszívű és jóindulatú emberrel találkoztam, akinek mindenkihez volt egy kedves  és őszinte szava.Az est nem volt túlbonyolítva, semmiféle  #csindadratta,… egyszerűen nagyszerű.

Nem tudok és nem is akarok elmenni amellett a tény mellett, hogy volt  újságíró aki azzal a céllal jött, hogy direkt  kritizáljon és fröcsögjön….#dehátugye a sajtó szabadsága ugye???  Ahelyett, hogy bántson másokat, inkább örült volna, hogy meghívták és csak élvezte volna a műsort… Van akit azért fizetnek, hogy a szemétkedjen, van akit azért, hogy hazudjon, van akit, hogy  teljesen más filmet nézzen… gyakorlatilag eljön az idő, hogy  mindenkinek saját magával kell elszámolni  #nemde? Engem sajnos az effajta rosszindulat eléggé el tud szomorítani. Van az úgy, hogy sajnos megbántunk másokat, de amikor ez előre megfontolt szándékkal történik, az azért elég meredek…

Ez az est egy magyar sikeres embernek a művészetéről szólt és az elmúlt 40 éves munkásságáról.Nos summa -sumarum, a film tök jó volt, azt követő beszélgetés tök jó volt, az állófogadás tök jó volt, Leslie nagyon kedves és hiteles, a saját jogán világsztár és nemcsak tehetséges de #jószándék vezérli. Ez lehet érzeni, aki nem érzi valószínűleg nem is akarja érzeni.

Kedves olvasó, ajánlom nektek, hogy menjetek el  és élvezzétek azt az #örömmuzsikát ami készülőben  van mert nagyon jó lesz.

Mentsétek el a dátumot:

30 éves  ingyenes jubileumi  koncertet ad Budapesten az impozáns budai várban, a Szentháromság téren, a Grammy-díjas tagok sorát felvonultató Mandoki Soulmates. 2022. augusztus 19-én 19:00 órától a koncertre látogatók találkozhatnak a világhírű magyar zenész-producer Leslie Mandokival és olyan világsztárokkal, mint Al di Meola, Mike Stern, Richard Bona, Cory Henry, Nick van Eede, Randy Brecker, Till Brönner, Tony Carey. Ez már önmagában is lenyűgöző felállás; a zenekart a fiatal felfedezett Max Merseny, valamint az indiai szitárvirtuóz Deobrat Mishra és az olasz jazz harmonikás Fausto Beccalossi színesíti.

#Csudijó lesz, én ott leszek, ti?

Cs. E.