Fantasztikus audiovizuális élmény volt a Mandoki Soulmates félbeszakított jubileumi koncertje

Impozáns látvány fogadott mindenkit, aki péntek este kilátogatott a Budai Várba, a Szentháromság téren megtartott Mandoki Soulmates koncertre. A színpadkép fantasztikus volt, mert a Halászbástya előtere volt maga a háttér, amelybe szinte bele építették a  Szent István lovas szobort. Hihetetlen jól ki volt találva, hogy szépen illeszkedjen a félkör alakú színpad a környezetbe és a szobor csodálatos színes látványa varázslatos volt. A tömeg felé emelkedett a grandiózus, gótikus stílusú gyönyörű Mátyás-templom, amely igazán emelkedett hangulatot teremtett már a koncert előtt.

A tér megtelt és pontban 19:00 órakor a gyönyörű helyszínen színpadra léptek a világsztárok. A világhírű magyar zenész-producer Leslie Mandoki, Al di Meola, Mike Stern, Richard Bona, Randy Brecker, Till Brönner, Tony Carey elfoglalták a helyüket a színpadon, és elkezdődött a buli. A hangzás természetesen kiváló volt, a hangulat a kiemelkedő zenész és a helyszín mesés kombinációja.

Nagyon vártam már a koncertet. Volt szerencsém Leslie Mandokival két másik eseményen is találkozni, és interjút is készíthettem vele, amelyen elmondta, hogy nagyon izgatottan készültek erre az eseményre és életük legjobb koncertjét ígérték. 4 óra zenével akarták meglepni a közönséget a budapesti 30 éves jubileumi koncerten. Sok szép helyen koncerteztek már hazánkban, de egyszer amikor a csapattagokkal Leslie a Halászbástyánál járt, megjegyezték milyen csodálatos lenne egyszer majd  itt  is koncertezni. Nagy élmény volt a zenészek számára is az esemény, hiszen az évforduló mellett a helyszín is nagyon inspirálta őket.

Mindenkinek elállt a lélegzete, amikor bejelentették hat szám után, hogy a koncertet a közelgő vihar miatt be kell fejezni, ami végülis elmaradt. Leslienek nem volt tudomása  a korábbi  budapesti  2006. augusztus 20-án levő vihar  tragikus következményeiről.

Ha csak egy kis  frissítő eső lett volna Leslie és csapata szívesen  tovább játszott volna, a közönség is egyhangúan kiabálta, hogy szeretnék a folytatást, de az emberek biztonsága érdekében a tömegnek el kellett hagynia a színteret.

Az az egy óra koncert, amit adhattak, viszont felejthetetlen élmény. A dalok kiválóan szóltak, hiszen a szórakoztatást egyik világsztár a másik után biztosította. Leslie történeteket mesélt és képeket vetített az együttes elmúlt 30 évéből, illetve bemutatta a csapat tagjait. Pár hete láttam az együttes életéről készült dokumentumfilmet, amely alapján azt gondoltam, hogy a név tökéletes, hiszen Leslie a csapat lelke és a zenészek a lelki társak (az angol Soulmates szó lelki társakat jelent). A koncerten tisztán látszott, hogy Leslie van a középpontban, és valóban lelkesen és harmonikusan tartja össze a világsztárokat. A közönség is szereti nagyon ezt az összehangolt kiváló bandát, ami érezhető is volt a helyszínen. Boldogan, felszabadultan zenéltek a világsztárok, sok igazán vidám arcot sikerült látnom. Nagyon sajnálom, hogy sok zene úgymond „bent maradt”, amivel szerettek volna minket megörvendeztetni. Bízunk benne, hogy a Mandoki Soulmates előbb, mint utóbb eljátssza hazánkban is a kimaradt dalokat. Köszönjük a rövid, de élménydús koncertet, és izgatottan várjuk az új számot, amit Leslie és Al Di Meola a koncert utáni napon kezdett el készíteni.

 

Fotóriporter: Varga Réka Blanka