Ön is segíthet, hogy a látássérültek szemüveghez jussanak

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és az Ofotért szeptember 1-jétől közös adománygyűjtési akcióval támogatja a rászoruló, látásproblémával küzdő emberek kiszűrését. Egyúttal a megfelelő szemüveg vásárlásában is segítenek, így biztosítva számukra is az éles látás élményét.

Az Ofotért több mint 70 éve gondoskodik a vásárlók éles látásáról, ebben szakképzett tanácsadók nyújtanak segítséget. Magyarország legnagyobb optikai hálózataként közel 100 üzlettel várja a látásproblémával küzdő embereket, és segít visszaadni a tökéletes látás élményét.

A Lions pedig a világ legnagyobb klubalapú jószolgálati szervezete: világszerte 46 ezer klubjának közel másfél millió tagja van. A nemzetközi Lions mozgalom célja a látás védelme, a látáskárosodás megelőzése, valamint a segítségnyújtás a vakok és gyengénlátók részére. A lionok a SightFirst (A látás az első) program keretében szemvizsgálatokat, szemszűréseket szerveznek, szemüvegeket adományoznak.

A hazai 41 klub egyik legfőbb célja a látássérülteknek való segítségnyújtás mellett a látás megőrzése. Ennek érdekében Magyarországon is korszerű berendezésekkel felszerelt szűrőbuszt működtetnek, amely az országot folyamatosan járva végez szemszűrést.

Bármelyik Ofotértben segítünk a vásárlással

A Lions Club most az Ofotérttel közösen indít adománygyűjtő akciót, így a nagy múltú hálózat vásárlói is segíthetnek a rászorulóknak. Aki szeptember 1-je után bármilyen optikai- vagy kiegészítő terméket vásárol, 250, vagy 500 Ft-os adománnyal járulhat hozzá a fenti célhoz.

Az Ofotért így elkészíti a szükséges szemüvegeket a szemszűréseken résztvevők részére, akik saját erőből egyébként nem tudnának szemüveghez jutni. A rászorulók számára a hozzájuk legközelebb eső Ofotért üzlet nyújt szakszerű látásvizsgálatot és egyénre szabott szemüvegeket, amit a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének helyi képviseletei segítenek elő.

A megállapodás mindkét fél részéről megerősíti azt a küldetést, hogy minden ember számára biztosítsák az éleslátás adottságát, ezzel is szolgálva az esélyegyenlőséget. Ha Ön is éppen szemüveget, napszemüveget vagy kontaktlencsét vásárolna az Ofotért üzleteiben, adományával segítheti a fenti célok megvalósulását, és a rászoruló látássérülteket. A részletekről többet is megtudhat a https://www.ofotert.hu és a https://www.lions.hu weboldalakon.