Több milliós felújítás a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház gyermekosztályán

Szeptember elején fejeződött be a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház gyermekosztályának felújítása. A kistarcsai intézmény legfiatalabb páciensei ezentúl sokkal jobb környezetben gyógyulhatnak. Hajós István cégcsoportjának és partnereinek köszönhetően több mint 800 négyzetméteres felületen festettek, pótoltak hiányzó csempéket, korszerűsítették a mosdókat és javították a termek lábazatait is.

Régóta várt felújításon esett át a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház gyermekosztálya. A főváros peremén fekvő kórházban található a térség egyik legnagyobb és legjobban felszerelt gyermekosztálya, amelynek amelynek ellátási területe a környező településeken kívül egészen Esztergom környékéig tart. A kistarcsai intézmény legfiatalabb páciensei és szüleik sokáig beázott vakolattal, hiányzó csempékkel találkozhattak. Ez azonban megváltozott: szeptember elején befejeződött az osztály felújítása.

“A kollégáimmal mindent megteszünk a pácienseink gyors felépüléséért és azért, hogy ittlétük alatt jól érezzék magukat. Szerencsére már méltóbb környezet fogad mindenkit. Egészen más érzés bejönni, egy tiszta, rendezett, felújított küllemű osztályra” – mondta Dr. Rónaszéki Ágoston gyermekgyógyász, neonatológus, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház újszülött, csecsemő-, és gyermek osztályának osztályvezető főorvosa.

Hajós István cégcsoportja, a Bastion Group és a HSBC-Bau Kft., valamint partnerei támogatásának köszönhetően több mint 800 négyzetméteres felületen festettek, pótoltak hiányzó csempéket, korszerűsítették a mosdókat és javították a termek lábazatait is.

“Sokszor kapunk kisebb támogatásokat, de ilyen mértékű és lendületű felújítási támogatást még sosem” – tette hozzá Dr. Rónaszéki Ágoston, aki hangsúlyozta: a felújítás teljes egészében támogatásból valósult meg. Az időzítés pedig kifejezetten jó, hiszen a kistarcsai kórház éppen kívülről is megújul az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretein belül.

A gyermekosztály felújításának több milliós költségét több cég vállalta magára. A főszervező Bastion Group ügyvezetője és tulajdonosa, Hajós István egy véletlen folytán szembesült az intézmény állapotával, ekkor döntötte el, hogy segíti őket.

“Tavasszal a kislányom sajnos bekerült a gyerekosztályra. Csupaszív szakemberek, de beázott és régen festett falak fogadtak minket. Augusztusra sikerült megszervezni, hogy a munkatársaim két héten át, reggeltől estig tudjanak dolgozni az osztály felújításán. Úgy gondolom, fontos az, hogy a társadalom összefogjon és ne mindig felülről várjuk a megoldást. Összességében több millió forint értékű segítséget tudtunk összegyűjteni és adni a kórháznak” – mondta Hajós István, robotikai és biztonságtechnikai szakértő, a Bastion Group ügyvezetője.

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház gyermekosztályának megújulása alkalmából az orvosokon kívül 32 dolgozónak értékes Forema Cosmetics ajándékcsomagokat adtak át, valamint a a Daewoo Electric Magyarországi képviselete, az Electro Solutions Hungary Kft. felajánlásával mikrohullámú sütőkkel, vízforralókkal, turmixgépekkel és vérnyomásmérőkkel látták el az intézményt. Hajós István tervei között szerepel, hogy még ebben az évben televíziókat ajánl fel a kórtermek részére, valamint a jövőben újabb osztályok felújítását is támogatja.