HÉTINDÍTÓ ELŐADÁSAJÁNLÓ A MAGYAR SZÍNHÁZBA

Szeptemberben és októberben gyermekelőadások a főszerepben

A Pesti Magyar Színház – Családi – és Ifjúsági Színház fő profilja olyan előadások színpadra állítása, melyek nemcsak felnőtteknek nyújtanak kikapcsolódást, hanem a színház erejével mutatnak utat, tanítanak és valós emberi értékekre nevelnek. Hosszú évek munkája, s ezen időszak alatt megszerzett tapasztalatok sokasága tette a Hevesi Sándor téri teátrumot a gyermekek és a családok színházává.

HETI ELŐADÁSAJÁNLÓ KISGYERMEKES CSALÁDOK SZÁMÁRA:

  1. 1.    TÜNDÁR LALA

Szabó Magda legismertebb regényének hősei kelnek életre a Tündér Lala című zenés mesejátékban, mely többek között az elfogadásról szól. A történet Tündérországban játszódik, az örök boldogságban élő, halhatatlan tündérek világában szokatlan dolog, ha valaki folyton elkóborol, elcseni édesanyja tündérjogarát, és unalmában emberekkel barátkozik. De vajon különböznek-e a tündérek az emberektől, ha már nem jók és boldogok, ha őket is megrontja a félelem és a hazugság? A szerethető előadás talán egyik legfontosabb üzenete, hogy különbözni egymástól igen is jó!

Az előadásban olyan neves színészek játszanak, mint Horváth Sisa Anna (Írisz királynő), Jaskó Bálint (Amelfi), Pavletits Béla (Aterpater)…, akik testközelbe hozzák Tündérországon keresztül egymás szeretetének fontosságát. Teszik mindezt úgy, hogy a történet, a zene erejével karöltve, minden korosztályt képes megszólítani.

JEGYEK AZ ALÁBBI LINKEN ELÉRHETŐK:

https://magyarszinhaz.jegy.hu/program/szabo-magda-egressy-zoltan-tunder-lala-107180

  1. 2.     HARISNYÁS PIPPI

A színház másik sikerdarabja Astrid Lindgren világhírű története, a Harisnyás Pippi című zenés mesejáték. Az előadás főhőse egy nem mindennapi kislány, neveletlen, rakoncátlan, de a szíve a helyén van. Elragadó természetességével mindenkit meghódít. Kilenc-tíz éves kora ellenére olyan erős, hogy legyőzi a cirkuszi erőművészt, vagy éppenséggel az aranyaira pályázó rablókat.

A teátrum az előadást a következő „figyelmeztetéssel” ajánlja: „Az előadást felnőttek csak gyermekfelügyelettel látogathatják!”. Mert ahol Harisnyás Pippi megjelenik, ott tuti, hogy mindjárt valamilyen hihetetlen kalandba csöppen. És jobb, ha felkészülnek arra, hogy Pippi a nevetőizmaikra is elsöprő hatással lesz! Csak győzzék kapkodni a fejüket és a levegőt!

JEGYEK AZ ALÁBBI LINKEN ELÉRHETŐK:

https://www.jegy.hu/program/astrid-lindgren-harisnyas-pippi-111708

  1. 3.     AZ ABC KÜLDETÉS

Interaktív digitális színházi előadás általános iskolák 1-2-3. osztályos tanulói számára egy részben

FIGYELEM! Az előadásra osztályok jelentkezését várjuk!

Miért pont az „A” az ABC első betűje és miért a „Zs” az utolsó? Ki alakította így és miért nem lehet ez másként? Mi lenne, ha mégis máshogy lenne? Mi történne akkor, ha egyszer a betűk összekeverednének és messzire szaladnának? Egy olyan világba, ahol csakis ügyességgel, furfanggal és csapatmunkával lehet visszaállítani a rendet.

Kalandra fel, vár rád az ABC küldetés. Hajózd át a nyílt óceánt a magánhangzók megmentéséért, fedezd fel a titkos szigetet, ahol a mássalhangzók partot értek, vágj keresztül a vad dzsungelen és engeszteld ki a sértődött Y-t, de vigyázz, a szókalózok lesben állnak és zsákmányra vadásznak. A küldetés végére igazi hősi diadalokkal és megannyi új ismerettel gazdagodhatsz.

Időpontfoglalás: szervezes@mszinhaz.hu

  1. 4.     IDŐFUTÁR

Ebben a sztoriban tényleg minden a feje tetejére áll! Hanna, a vagány és talpraesett középiskolás az egyik pillanatban még a mai Budapesten van, aztán egy óvatlan mozdulat visszarepíti az időben több mint kétszáz évet, és a Mozart-korabeli Bécsben találja magát. Oké, de vissza is kéne térni valahogy a múltból! Ez nem lesz könnyű; egyrészt mert 1791-ben nem pont abban a stílusban beszélnek, amiben egy 21. századi, trendi középiskolás, másrészt mert a mobilok igen gyorsan lemerülnek, márpedig ha nincs mobil a múltban, akkor hogy kérjünk segítséget a jelenből… pontosabban a jövőből? És ha mindezek mellett még a korabeli császári titkosrendőrség is rászáll az emberre, akkor tényleg lehetetlen küldetésnek tűnik visszajönni Mozart korából. Hanna azért megpróbálja, de minden ügyességére szüksége lesz, mert ha rossz döntéseket hoz a múltban, akkor lehet, hogy az egész jövőt megváltoztatja. Hihetetlen, időn és téren átívelő kaland veszi kezdetét, amelyben Hannának új barátokra is sikerül szert tennie. Sőt, ki tudja, talán még a szerelem is rákacsint…

JEGYEK AZ ALÁBBI LINKEN ELÉRHETŐK:

https://magyarszinhaz.jegy.hu/program/gimesi-d-jeli-v-tasnadi-i-veszits-aidofutar-107182