75%-os energiamegtakarítás az irodaházak bérlőinek kezében

Az Alfa Group segít a “zöld irányelvekkel”

Mivel az irodaházak, raktárak és logisztikai központok üzemeltetési költségei az egekbe szöknek, az Alfa Group klímatudatos fejlesztésekkel és üzemeltetési irányelvekkel segít a bérlőknek csökkenteni az egyre növekvő energiaszámlákat.

Az elmúlt években az Alfa Group több irodaházában, logisztikai központjában és kereskedelmi épületében megújuló energiát hasznosító rendszereket (napelemeket és geotermikus fűtési rendszereket) telepített, miközben célja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Ezek az erőfeszítések fontosabbak, mint valaha.

A vállalat által két évvel ezelőtt kidolgozott és most közzétett, a bérlőknek szóló energiahatékonysági kódex jelentős megtakarításokat eredményezhet több ezer vállalkozás számára a jelenlegi, egész Európát sújtó energiaválságban. A megújuló energiát használó lakóépületek, mint például a Budapesten most épülő, több mint 600 lakásos Haller lakópark, amely geotermikus energiát használ, szintén gazdaságosabb megoldást kínálnak a lakóknak.

Az Alfa Group egységei az ország legalacsonyabb energiafogyasztói közé tartoznak, a Wattmanager független energetikai tanácsadó cég átfogó tanulmánya szerint az első 15%-ba tartoznak. A KPMG értékelése szerint a csoport minden lényeges szempontból megfelel az ICMA Zöld kötvények alapelvei (2018) követelményeinek is.

Az újonnan közzétett energiatakarékossági kódex gyakorlati információkat tartalmaz a világítással, a hőmérsékletcsökkentéssel, a fűtéssel és hűtéssel, az IT-infrastruktúra kezelésével és az energiahatékony berendezésekkel kapcsolatban.

Az alkalmazottak és az ügyfelek igényeinek felmérésével az iránymutatások segítenek az Alfa Groupnak és bérlőinek abban, hogy olyan működésre térjenek át, amely segíthet a költségek csökkentésében és a bérlők számára a leghatékonyabb energiamegtakarítás elérésében.