Dorogi János szobrászművész Natura rei című kiállítása november 7-én nyílik meg az Országút Galériában.

Dorogi János szobrászművész 1980-ban született Debrecenben. 1994-1998-ig a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolába, 1998-2004-ig a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakára járt, mesterei Jovánovics György, Orr Lajos és Karmó Zoltán voltak. Idén elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia három évre szóló ösztöndíját.
Egyéni és csoportos kiállításokon rendszeresen szerepel. Tavaly a Műcsarnokban volt kiállítása. A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 díjazottja a Dorogi János által készített emlékplakettet veheti majd át a decemberi díjátadón.

Így ír róla Schneller János művészettörténész:

„…Bármennyire is korunk elsődleges médiuma a képernyő, amely a valóságot legtöbbször kicsinyített formában, egy kétdimenziós felület segítségével közvetíti, Dorogi János miniatűrnek nevezhető művei méretének, technikájának és megtévesztő anyaghasználatának következtében megköveteli az autopsziát, a saját két szemünkkel való meggyőződést. Így hívnak közel magukhoz a tárgyak, és válnak a személyes találkozás csendjében olyan kontemplatív tárgyakká, amelyek képesek megállítani, csendre inteni és koncentrálni a figyelmünket.”

 

Dorogi János műtermében készült kisfilmünket ezen a linken nézheti meg:

https://www.youtube.com/watch?v=gu94J5wbU80&t=72s

A NATURA REI című kiállítás november 7-én 17 órakor nyílik az Országút Galériában

(1035 Budapest, Miklós tér 1.)

Megtekinthető: 2022. december 1-ig

 

További információ, jelentkezés interjú készítésre, forgatásra:

Vas Mónika marketingvezető-lapmenedzser  lapmenedzser@orszagut.com  06 30 566 3097

 

A kiállításra a belépés ingyenes!