A szikra tüzet gyújtott Mandokiban

Magyar dalszövegeket írt a ma megjelenő új magyar albumukhoz

Ma, 2022 december 2-án, jelenik meg online és CD formátumban a „Magyar képek”, Mandoki Soulmates magyar nyelvű albuma a Magneoton kiadó gondozásában. A Bartók Béla munkásságára épülő progresszív rockalbum előzményeként angol nyelven és címmel (Hungarian Pictures) 2019-ben jelent meg, A nagy sikerű lemez Németországban és Magyarországon is aranylemez lett.

Tegnap nagyszabású sajtóeseményt szerveztek, ahol a közreműködő magyar sztárok közül  személyesen Ákos, Takáts Tamás, Zséda is  részt vettek. Meg is jegyezte Leslie a felsorolásnál, hogy egyedüli énekesnőként mindig a végére marad Zséda, hiszen ABC sorrendben ő az utolsó. „De legalább emlékeznek rá!” -tette hozzá viccesen Takáts Tamás.Sok megnevettető, emlékezetes story is előkerült a tarsolyból, így fesztelen, közvetlen volt a hangulat.

Törődése abban is megmutatkozott, hogy az esemény alatt megkért mindenkit álljon fel és csendben gondoljunk közösen Szakcsira. Megható pillanatok voltak.  Leslie eddig csak angolul és németül írt dalszövegeket (kivéve 25 éve az „Ahol születtem” című dalt), most a szikra tüzet gyújtott benne és Kovács Ákos, Horváth Attila mellett ő is írt magyar szövegeket.

Az esemény végén Leslie elmondta, hogy ez az album a beteljesülése annak, amiről mindig is álmodott. Az álom csúcsa, hogy hazahozhatták kishazánkba e nagyszerű albumot. A világ globális és társadalmi problémáira irányítják a figyelmet. A zene a legnagyobb egyesítő, amire most nagy szükségünk van, hogy újra és újra áthidaljuk a szakadékokat. Az albumon 19 különleges dal található. A vészterhes időszakokra ott „A fáklya”. Mező Misi az „Új a szél” című dallal az egész album üzenetét foglalja magába: felhívás a változásra egy szebb és igazságosabb világért. Pápai Joci az „Ide tartozunk”-kal megmutatja, hogy valóban ide tartoznak Magyarországra.

Fotó-riporter: Csengery-Lengyel Tímea