Aranylemezes lett a „Magyar Képek”

Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is, az évfordulós Mandoki Soulmates csapatának mégis sikerült és elérte az aranylemez státuszt legújabb, magyar nyelvű, hazai és nemzetközi sztárokat felvonultató kiadványával, a ’Magyar Képek’-kel.

„Azon szerencsés dalíró generáció tagja vagyok, aki Dusán, Bródy, Demjén és Horváth Attila zsenialitásával nőhetett fel. Ők sokkal magasabb szinten írtak csodalatos anyanyelvünkön, mint az angol és amerikai világsztárok. Ez a kihívás a legszebb, magyarul megszólaltatni ezeket az eredetileg magyar népzenére alapuló de angolul megírt dalokat. Hálás vagyok az ikonikus legendás zenész barátaimnak Londonból, New Yorkból és Los Angelesből, hogy immár 30 éve velem tartanak, de most külön köszönettel tartozom a magyar művésztársaimnak a közös munkáért. Ezek a dalok az emberségről mesélnek és arról ami minket összetart, összeköt és nem arról ami minket szétválaszt és eltávolít egymástól. Nagyon hálás vagyok a közönségünknek, hogy támogatnak minket és értenek minket, nagy megtiszteltetés ez számunkra.”- nyilatkozta Leslie Mandoki.

A Bartók Béla ihletésű remekmű a megjelenéstől számított első héten már jelezte népszerűségét, hiszen a legtöbbet eladott albumként felkerült a MAHASZ által jegyzett hivatalos toplista élére. Az albumnak nemcsak a minőségi zenéje, hanem az aktuális szövege is magával ragadta a hallgatóságot. Az ikonikus legendákból álló Mandoki Soulmates zenekar tagjainak összesen 35 Grammy-díjuk van és igen nagy sikerrel dolgoznak 30 éve az angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz művészi ötvözésén.

Ám nemcsak e világsztárok (köztük van például Al Di Meola, Ian Anderson, a Jethro Tull vezetője is), hanem olyan magyar kiválóságok működtek együtt, mint Kovács Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás valamint egyedüli női előadóként Zséda. A kiadvány előzménye a korábban eredeti angol nyelven írt duplalemez, amely az Egyesült Államokban ‘Utopia For Realists’, Európában pedig ‘Living In The Gap & Hungarian Pictures’ címen híresült el, mely szintén aranylemez volt és első helyen nyitott Magyarországon is – amikre szintén joggal lehet fergeteges sikerként hivatkozni.

Az évkezdésre a formáció Takáts Tamással közös felvételét emelte ki az új év alkalmából: a tapasztalt és fiatal lázadók összefogását szól egy jobb világért hirdeti, amiben a generációk közösen harcolnak az emberségért.

A ’Magyar Képek’ és a ’Találkozások’ CD-k megvásárolhatók az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhetők az összes digitális platformon. https://magneoton.lnk.to/MS_MagyarKepek