Aki ma válaszolt: Marcellina

Kirobbanó formában vagy, honnan ennyi energia?

Tavaly egy ételallergiás roham következtében egy halálközeli élményben volt részem, és hogy visszajöhettem az maga a csoda. Azóta a jó ég még több energiát ajándékozott nekem, holott előtte sem voltam annak hiányában. Úgy gondolom, hogy van még feladatom, úgy új dalok, mint az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tapasztalataim terén.

Otthonosan mozogsz a social médiában, sőt a Tik Tokon is aktív vagy? Milyen korosztályhoz tartoznak a követőid?

Igen, a tánc és a felszabadultság mindig is az életelemem volt, így nem idegen nekem a TikTok.  Széles skálán mozognak a követők, de most megerősödött a 30 és 50 között, követők tábora akik kíváncsiak a titkomra.

Tudatosan figyeled a social médiás”divatot” vagy ösztönösen készíted a tartalmakat?

Figyelem is, túl sok időm nincs rá,  de sokat posztolok ösztönösen is.

Nem megszokott, hogy 70 évesen edzősprogrammal debütál valaki, honnan jött az ötlet?

Már jó egy éve foglalkozom a gondolattal…szembe találkoztam azzal a ténnyel, hogy nagyon sokan megzavarodtak ebben a nagy káoszban, ami zajlik a súlyproblémák, egészséges étkezés és életmód tanácsadások körül. Mivel 50 éves tapasztalatom van ebben és az állapotom tényleg hűen tükrözi is ezt, gondoltam, hogy egy szakemberrel az oldalamon, képes vagyok az egész fiataloknak és az idősebbeknek is olyan tanácsokkal szolgálni, amik tényleg hasznosak és hatékonyak. Valamint a 70. szülinapomon robbant a bomba és 340 ezren reagáltak úgy, hogy nem hitték el ezt a számot. Nem gondoltam, hogy ilyen cunamit okozhat ez a számomra egyszerű tény, és most mindenki kéri a titkot vagy a titkolt orvos nevét, tehát reagálnom kell.

 Mi alapján van összeállítva az edzőterv?

Mivel az én hitem a megelőzésről ill. pontosabban az egészségmegőrzésről szól, így ezeken alapszik a teljes edzésprogram, a gyakorlatok, az étkezésrend és az ehhez tartozó érzelmi és szellemi felkészítő is. Az általános egészségmegőrző program mellett van persze a női kritikus pontok erősítéséről szóló tétel is, de ettől függetlenül ez természetesen nem csak nőknek szól.

Kikkel dolgozol, mik a szempontok a közös munkában?

Mindig is igyekeztem jó emberekkel, szakemberekkel dolgozni, ez ennél a projektnél is így van. A közös szempontok az egyszerűségben és nagyszerűségben rejlenek.

Többlaki életet élsz, mitől különbözik egy svájci életminőség a magyarhoz képest és most nem feltétlenül az anyagi különbségekre gondolok?

Természetesen az anyagi lehetőségek alapjaiban más életminőséget tudnak produkálni, ezt nem lehet ilyen módon kizárni. Az is biztos, hogy az egész életszemlélet is teljesen más. A svájci  emberek sokkal közelebb vannak a vidéki életfelfogáshoz, közelebb érzik magukhoz a természetet, a földet, értékelik a háztájit, és nagyon jó, ha kimegy az ember a városból, akkor tud privát házaknál friss sajtot, tejet, túrót stb. vásárolni. Ez nálunk nem igazán így működik  és ezt nagyon sajnálom. Azt javasolnám mindenkinek, ha teheti, a saját kis területén termesszen zöldséget, gyümölcsöt vagy akár a  kisállat tartást is  próbálja meg.

Mennyire  egészségtudatosan élnek a svájciak?

Azt tapasztalom, hogy aki megteheti, az nagyon odafigyel erre és a földközeli felfogásuk miatt még emlékeznek is arra, mi a helyes. Tudomásul kell venni, hogy ott sem folyik pezsgő a patakokban, tehát van bizony szegényebb réteg is, akik nem engedhetik meg maguknak a bio élelmiszerek vásárlását amit ott is sokkal drágáb.

Németül vagy angolul is elérhető lesz az edzés programod?

Most dolgozom a német változaton.

Kiknek szól és mi az üzenete?

Igazándiból egész fiataloknak is, hiszen minél korábban tudatosul, hogy ez az életmódunkhoz következetesen és szorosan hozzá kell tartozzon, annál hatásosabb az eredmény. Erőteljesen megszólítom a 40 + korosztályt és a saját tervezésű fitnessruha kollekció is, amit egyidőben hozunk ki az edzésprogrammal az Indigostyle égisze és Marcellina név alatt. A tervezésben nagyon figyeltünk, a  klasszikus színvilágra, illetve a kritikus pontokat eltakaró előnyös szabásvonalakra. Az üzenetem pedig : Ne másra akarjunk hasonlítani, hanem az érzelmi és mentális harmóniánkat kialakítva, a saját erőnket őrizzük.

„Én nem olyan szép vagyok, mint te, én olyan szép vagyok, mint én!”