Macska a forró bádogtetőn…

” Tennessee Williams Pulitzer-díjas drámáját Valló Péter rendezésében mutatták be március 11-én a Pesti Színházban. Az előadásban Szilágyi Csenge, Brasch Bence, Hegedűs D. Géza és Igó Éva játsszák a főbb szerepeket.Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn című darabja 1955-ben debütált a Broadway-n, három évvel később készítettek belőle nagy sikerű filmet, amelyben Elizabeth Taylor és Paul Newman játszották a főszerepeket. A drámát Magyarországon először a Vígszínházban mutatták be 1967-ben Ruttkai Évával, Darvas Ivánnal és Páger Antallal.

A mostani pesti színházi változatot Barabás András fordítását felhasználva Kovács Krisztina készítette és Valló Péter állította színpadra, a cselekményt az 1990-es évekbe helyezve.

Az előadás olyan élethelyzetek sorozata, amilyenekkel napjainkban is gyakran találkozunk. A cselekmény a pénz, a hazugság, a képmutatás körül forog.

A Macska a forró bádogtetőn című drámát legközelebb március 21-én és 31-én, áprilisban 12-én, 15-én és 30-án láthatják a nézők a Pesti Színházban.”

Fotós: Ferenczy Kriszta