Shakti:Nagy örömünkre szolgál, hogy a Sweet Harmonyt jelenthetjük be az est előzenekaraként.

Shakti, a határokon átívelő világzenei együttes 45 év után visszatér Budapestre

Erkel Színház, 2023. július 2.vasárnap este ½ 8 óra. 

Az indiai zenekar nemcsak a visszatérését jelentette be, de új stúdióalbumot is kiad

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Sweet Harmonyt jelenthetjük be az est előzenekaraként.Sri Chinmoy spirituális tanítómester bengáli és angol nyelven írt dalait adják elő indiai harmónium és hegedű kísérettel, a mester útját követik, ezáltal megismerhetjük a dalainak szépségét és mondanivalóját. John McLaughlin 1970-ben találkozott Sri Chinmoy indiai mesterrel, akitől spirituális nevét, a Mahavishnu nevet kapta.

A határokon átívelő világfúziós együttes 2023. januárjában világkörüli turnéra indult, hogy megünnepeljék a Shakti születése óta eltelt fél évszázadot. A formáció 2023-as turnéja során Magyarországon is koncertet ad július 2-án, vasárnap este fél nyolckor az Erkel Színházban.

A Shakti az indiai klasszikus zene és a jazz egyedülálló fúziójáról ismert világszerte. A formáció 50 éve jött létre, ám 45 év kihagyás után most egy világ körüli turnén térnek vissza, hogy tovább folytassák az ötven éve életre hívott fúziós zenei hagyományukat.

Az 1970-es években alakult zenei szupercsapat különböző kulturális hátterű virtuóz zenészeket karol össze, többek között a legendás gitárost, John McLaughlint, a neves tablajátékost, Zakir Hussaint, L. Shankar hegedűst és Vikku Vinayakram ghatam-játékost. A Shakti úttörő zenéje most túllépi a határokat, és lenyűgöző élményt teremt a világ közönsége előtt.

A zenekar különböző életterületekről, kultúrákból és zenei háttérből érkező embereket hozott össze, ennek ellenére mégis az egység és a harmónia érzését teremti meg a színpadon.

A Shakti különleges képessége, hogy ötvözik a változatos zenei hagyományokat, ezáltal egy harmonikus muzikális élményt hoznak létre.

Idén ünneplik visszatérésüket

A Shakti idén ünnepli az 50. évfordulóját a This Moment című albummal, amely várhatóan 2023. június 23-án jelenik meg a CD-n és LP-n az Abstract Logix kiadó gondozásában.

A zenekar ötven éve alapozta meg hírnevét, és most több mint 45 év kihagyás után kiadja első stúdióalbumát, amely új kompozíciókat és előadásokat tartogat a közönségnek.

A jelenlegi Shakti idén ráadásul egy erőteljesen dinamikus kollektívát alkot, hiszen Shankar Mahadevan énekes, Ganesh Rajagopalan hegedűs és Selvaganesh Vinayakram ütőhangszeres is csatlakozott a zenekarhoz.

A banda világ körüli turnéja a mai napig inspirálja és befolyásolja a zenészeket szerte a világon. Az indiai klasszikus zene és a jazz úttörő fúziója egy új zenei műfaj előtt nyitotta meg az utat, amely folyamatosan fejlődik és elbűvöli a közönséget.

A formáció itthon is koncertet ad július 2-án, vasárnap este fél nyolckor az Erkel Színházban.

Jegyek:

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/shakti-budapest-erkel-szinhaz-603042/event.html , illetve személyesen az Tex országos jegyirodáiban.

A koncert szervezője a Green Stage Production iroda, melynek mottója:

“A Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események Ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes”.

További infók:

http://www.greenstageproduction.com/hu/

https://www.facebook.com/GreenStageProd

https://www.instagram.com/greenstageproduction/

https://www.youtube.com/channel/UC9bN-LKBGr__YBJlW84wC4Q/featured