Országos vízipisztolycsata rekord 37 fürdő együttműködésével

Sikerült a rekordállítás, sőt rekorddöntés is lett a Magyar Fürdőszövetség által szervezett akcióban, az országos vízipisztolycsatában. Az augusztus 19-re meghirdetett programhoz a Fürdőszövetség 37 tagfürdője csatlakozott, országszerte kerekítve összesen 5900 (+/-10% hibahatárral) fürdővendég vett részt valamelyik strandon a fergeteges vízipisztolycsatában. Ezzel két új rekord is született a helyszínek számát és a résztvevők számát is illetően.
A Magyar Fürdőszövetség ez évben új nyári strandattrakciót indított. Lényege, hogy egy előre bejelentett időpontban egyszerre több ezren vehettek részt egy elképesztő, igazi nyári élményt nyújtó vízipisztolycsatában. Az ország minden égtájából jelentkeztek fürdők a kezdeményezéshez. A kelettől nyugatig, északtól délig tartó, gyakorlatilag országos lefedettségnek köszönhetően a vízipisztolycsatában részt venni kívánó vendégek elérhető közelségben találhattak ehhez fürdőt.
A kihívás és egyben újdonság az volt, hogy egy időben több helyen, összesen 37 fürdőben, strandon folyt vízipisztolycsata – a helyszíneket a 21. századi technika segítségével, online módon összekapcsolva.
Az időjárás megmutatta, mennyire szeszélyes is lehet, és ez mennyire kiszámíthatatlanná teszi a strandolást. Ennek ellenére augusztus 19-én új magyar rekordok születtek a Magyar Fürdőszövetség tagjainak összefogásával.
1. Rekordot állítottunk fel a helyszínek számát tekintve, 14 órától – 15 percen át – vízipisztolycsata folyt országszerte 37 helyszínen. (Eddig ez egy-egy önálló helyszínen történt.)
2. Új rekord született a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők száma: kerekítve összesen 5900 fő (a hitelesítési jegyzőkönyv szerinti +/-10% hibahatárral).
3. Egyúttal pedig a rekorddöntés is sikerült az egy helyszínen vízipisztolycsatát játszók számát tekintve. Túlszárnyalva a szigetvári fürdő eddigi rekordját a mostani új rekord kerekítve 1200 fő. Helyszíne a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdő.
A rekordokat a Magyar Rekord Egyesület irányította és hitelesítette, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve. A Fürdőszövetség szervező központja a budapesti Palatinus strandról koordinálta a nagyszabású vízipisztolycsata akciót.
Köszönet tagfürdőinknek és minden résztvevőnek a fantasztikus eredményért!

Magyarország páratlanul gazdag termálvizekben, ma már szinte bármerre járunk az országban, találhatunk erre a kincsre épülő fürdőket, strandokat. A Magyar Fürdőszövetség célja, hogy évről évre olyan közös programokat szervezzen, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők és ezek sokszínűségének minél szélesebb körben megismertetéséhez, illetve egyáltalán a fürdőzés népszerűsítéséhez.