A Kolozsvári Magyar Napokat a Mandoki Soulmates elképesztő produkciója  zárta

Az augusztus 20-i nap valódi zenei ünnepként vonult be Kolozsvár főterére, amikor a világhírű Leslie Mandoki és a Mandoki Soulmates lenyűgöző koncerttel ajándékozta meg a közönséget.  19:20 órától elstartolt a gigantikus és felejthetetlen szuperkoncert a valaha volt legemlékezetesebb pillanatok egyikévé vált.

A Mandoki Soulmates nem csupán egy zenekar, sokkal inkább egy zenei csoda, ahol a magyar származású zenészóriás, Leslie Mandoki, ötvözi a legnagyobb angol progresszív rock és amerikai fusion jazz ikonjaival. A csapat tagjai között olyan legendás nevek sorakoznak, akik összesen 35 Grammy-díjjal büszkélkedhetnek. Nick van Eede, Al Di Meola, Mike Stern, Randy Brecker, Richard Bona, Tony Carey, Deobrat Mishra és Fausto Beccalossi mindannyian a Mandoki Soulmates tagjai. A  koncerten minden korábbinál magasabbra emelték a zenei lécet.

Ez a  koncert nem csupán a dalokról és a ritmusokról szólt, hanem egy lélekkel telített, szinte transzcendentális élményt nyújtott. A zenészek profizmusa és szenvedélye  tappíntható volt, mellyel együtt a  közönség együtt rezdült.

Az egyedülálló szuperkoncert méltóan ünnepelte Bartók Béla “Magyar képek” című művét, mely az erdélyi népzene gazdag hagyományait vette alapul. A koncert során nem csak a zenei virtuozitás volt tetten érhető, hanem a művészek közötti összhang, az összetartozás ereje is. Az est összekovácsolta a közönséget, egy pillanatra mindannyian részeseivé váltunk ennek a különleges zenei kalandnak. A koncert mélyen beleivódott a szívünkbe és a lelkünkbe, és ez az élmény még sokáig velünk marad.

Köszönjük az élményt!