Maradjunk még Lucifernél….

….Tom Ellis általános hitelessége és karizmatikus kisugárzása a sorozat egyik meghatározója. Alakításában sziporkázik a szellemes, magabiztos ugyanakkor mindig az igazat mondó Lucifer Morningstar személyisége, aki egyedi módján a bűnözés elleni küzdelmét és az emberi természet mélységeit feszegeti. Az ördögi figura sötét, misztikus vonásaiban, de ugyanakkor a megfelelő pillanatokban felvillanó érzékeny és humoros oldalában is Tom Ellis mesterien mozog.
Az ördög megformálása lehetőséget ad Tom Ellisnek, hogy megjelenítse a karakter kettősségét. Lucifer Morningstar a fény és sötétség összefonódását testesíti meg, és Tom képes a legapróbb rezdülésekkel is ezt az egyensúlyt érzékeltetni. A karakterében megtalálható az angyali elegancia és a démoni hajlamok játéka, amit Ellis olyan hitelesen ad át, hogy szinte hihetetlenül természetesnek tűnik. Lucifer Morningstar sokkal de sokkal érzékenyebb lélek, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. A karaktert a látszat ellenére mélyen érintik az emberi érzelmek és problémák. Az átélhető szenvedés és boldogság, az önbizalom és az önbizonytalanság egyaránt életszerűen jelenik meg játékában. A ki vagyok én? Mit is akarok, becsapom-e magam? Az élvezet, szenvedély, felszínesség valóban a legfontosabb? Mikor és kinek nyilunk meg és miért? Hogyan lesz szerelmes az ördög és hogyan lehet beleszeretni az ördögbe? …és miért? Mia helyzet a vallással? Hogyan ki és miért aposztrofálja az ördögöt? Mi van ha valóban az ördög csak a gonoszt bünteti? Az ember lehet gonoszabb az ördögnél?
Az alkotók nem véletlenül választották Tom Ellis-t a szerepre, hiszen a sorozatban gyakran hallhatjuk őt énekelni. Az Ellis által előadott dalok nem csak magával ragadóak, de tovább mélyítik a karakterét is, hozzáadva egy új pluszt Lucifer személyiségéhez.
Tom Ellis lenyűgöző alakítása Lucifer Morningstar szerepében megérdemel minden elismerést. A karakter mélysége, kettősségei és emberi érzelmei mind a színész kivételes tehetségét tükrözik. Ellis képes volt valódi személyiséget adni az ördögnek, és ezzel emelte a sorozatot a kultikus státuszba. Az ördögi zsenialitás mögött Tom Ellis áll – egy olyan színész, akinek a Lucifer Morningstar megformálása örökre beírta őt a sorozat történelmébe… a bukott angyalt, aki a lázadása miatt kerül a pokolba, vagy egy önismereti tréningnek a folyamata???? Az ő története és átváltozása az egyik legmeghatóbb és legizgalmasabb szálává vált, hogyan is formálódott Lucifer személyisége és karaktere, és milyen jelképek és szimbólumok húzódnak meg akár az angyal szárnyainak átalakulásában, melyek a belső átalakulását tükrözik. Olykor fehérek és védők, a tiszta angyali létét idézik, ám Lucifer vérvörössé tudnak válni. Ez a szimbolika arra utalhat, hogy az elveszett angyal útja a megtisztulás felé vezet, de hogy ehhez meg kell járnia a poklot is, mielőtt visszatérhetne a mennyországba. Örökös ez a körforgás vajon?
Az alkotók rávilágítanak arra, hogy az emberi természet sokkal összetettebb, és a cselekedetek mögött számos olyan motiváció és döntés húzódhat, amit nem lehet egyszerűen megítélni.
A sorozatban megjelenik Mihály arkangyal, Lucifer ikertestvére, aki a köztudatban hosszú ideig a jó erő megtestesítőjeként volt ismert. Azonban kiderül, hogy ő sem tökéletes, és a sorozat során felszínre kerülnek az ő körmönfont és számító oldalai, manipulatív és hazug, ez a karakter a kettőségére, valamint a morális kérdésekre irányítják a figyelmet.
A sorozat több rétegűsége miatt alkalmas a társadalmi problémák ábrázolására és az általános erkölcsi kérdések felvetésére. A jó és rossz közötti határ megfogalmazása, valamint az emberi döntések súlyának bemutatása inspiráló lehet a nézők számára, hogy saját értékeik és döntéseik felett elmélkedjenek.
Lucifer Morningstar története nem csupán az ördög és az angyal közötti küzdelemről szól. Sokkal inkább az emberi természet megragadásáról, a megtisztulás és a megváltás útjáról. A karakter átváltozása és a sorozat által felvetett kérdések mélyrehatóak, és az emberi lét sokoldalúságát tükrözik. ….soha nem késő változtatni és új életet kezdeni, függetlenül a múltbeli bűneinktől. A képernyőkön megjelenő karakterek mögött gyakran ott állnak a kiváló színészek, a sorozat ikonikus karaktere is egy ilyen emlékezetes megformálásnak az eredménye.
fotó forrás:Digital Spy