Ezeregy éjszaka -Varázslatos utazás a Magyar Színház színpadán

Az Ezeregy éjszaka című world musical egy gazdag színekkel, hangulatokkal és érzelmekkel teli világot tár elénk. Ezen a varázslatos utazáson keresztül a nézők maguk is részesei lehetnek a mesék világának és varázsának.A darab alkotói, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István a világirodalom egyik legszebb történetét alapul véve megidézik a mesék gazdag és színes világát, felfedve a szerelem, a hűség és az emberi értékek örök üzenetét. A produkció koreográfus-rendezője Juronics Tamás.
Az előadásban megelevenedik a kelet varázslatos atmoszférája, ahol királyfiak, hercegnők, tolvajok és gonosz varázslók játszanak fontos szerepet. Nem hiányozhat a nagydumás Dzsinn sem, aki vidám színfoltja ennek az egyedi mesének.A zene, a díszlet, a jelmezek, a táncosok, a színészi játék és a csodálatos énekhangok összhangja lenyűgöző. Bár nyáron már a Szegedi Szabadtéri Színpad közönsége átélhette a nem mindennapi élményt, a Magyar Színház közönsége elsőként találkozhat ezzel az előadással, mely egy újfajta, üde színt hoz a magyar színházi palettára, mint az első hazai world musical.
Egyes szerepeket kettős illetve hármas szereposztásban játszanak a művészek, így ha mindenkit látni szeretnénk a darabban, jó néhányszor el kell mennünk megnézni (el fogunk…).

Erős a gyanú, hogy az Ezeregy éjszaka a magyar színházi élet egyik kiemelkedő előadásává válik ebben az évadban.

Fotók- szöveg: Ferenczy Kriszta