Ákos szenzációs jubileumi műsort adott az Arénában

Kovács Ákos, Kossuth-díjas zeneszerző, költő, a magyar zenei élet egyik meghatározó előadója harminc év címmel adott akusztikus jellegű és több műfajt is felvonultató műsort szombat este a Papp László Sportarénában.

Ákos 35 éve zenél, 30 éve jelent meg a szólóalbuma. A jubileumi műsorban volt versmondás, kamarazenekar, vonósnégyes, fellépett a Győri Filharmonikusok Zenekar, a pécsi VoiSingers kórus, és a rockzenekara is. Fantasztikus volt a hangulat, elhangzott rengeteg nagy sláger, mint például a Minden most kezdődik el, a Keresd meg a lányt, Hello, Végre, Adj hitet, Indiántánc, Az utolsó hangos dal, Esőkirály. Sok dalritkaság is szólt, hallhattuk például a Ki helyett szeretsz?-et, a Csillagok alatt-ot és a Senki nem tehet mást. Az újabb számok is helyet kaptak, mint például az Ember maradj és a Magunk maradtunk, valamint kiemelt pillanat volt a koncerten a Felemel című duett, amelyet Ákos lányával, Őry-Kovács Annával elénekelt. Angolul is hallhattunk énekelni, a Swimming is felcsendült.

A látvány is szemkápráztató volt. Különleges színpadtechnika és összetett látványvilág jellemezte az estét. Az első felvonásban a színpad előtt is volt egy vetítővászon, amely segítségével igazán különleges dolgot alkottak, mert a vetítés körül vette a zenészeket. Volt, amikor azt láttuk, hogy az égben repülnek a színpadon lévők, a víz alatt úsznak, egy erdőben vannak, a víz körül veszi őket, vagy éppen a nagyvárosban zenélnek. A második felvonásban is csodálatos összkép volt, mert több, mint százan voltak egyszerre a színpadon, és a háttérben továbbra is a dalokhoz illő vetítéseket láttunk.

Az egész koncert hangulatában egy színházi bemutatóra emlékeztetett, és valami olyat mutattak, amit sehol máshol nem állt módjukban. Többnyire egyvelegek szóltak, és az ismert szerzeményeket is áthangszerelték ehhez az előadáshoz. A kivetített képek, a színek és a hangzás egymást erősítették, kiemelve az Ákos ikonikus hangját, aki ismét világszínvonalú koncertet adott telt ház előtt az Arénában.

szöveg&fotó: Varga Réka Blanka