A Hooligans látványos és zúzós rock show-val zárta az évet az arénában

Hooligans az egyik legsikeresebb magyar rock zenekar, már huszonhét éve töretlenül koncerteznek. Rengeteg slágert kaptunk tőlük az évek során, többek között a Királylányt, a Legyen valamit, Paradicsomot, az Illúziót, a Tartson Örökkét. Az utóbbi két lemezükön ismét visszatértek a gyökereikhez, és keményebb rock zenét játszanak, amit szintén nagy örömmel fogadott a közönség. A banda ezúttal is kitett magáért, december 28-án újra  nagyszabású show-t mutatott be az arénában.
 
Csipa kiváló frontember, a hangja hozta az albumokon hallott minőséget, és az egyénisége élőben még lehengerlőbb, mint a lemezeken. A kb. 9000 fős közönség kiválóan reagált minden megmozdulására, úgy csápoltak, sikítottak, hörögtek, énekeltek az emberek, ahogy Csipa diktálta.  Természetesen Endi a doboknál kiválóan adta a ritmust, szerencsére kiemelt helye volt, így láthattuk az ő reakcióit is, hiszen az ikonikus dobos jó hangulata sokat adott a műsorhoz. Tibi kilenc gitárral volt felszerelve. A szebbnél szebb darabok különbözőképpen voltak behangolva,  és minden darabból volt pót is, hiszen ha valami történik valamelyik gitárral, a koncert akkor sem állhat meg.  A zenekar új tagja, Romanek Gergő basszusgitáros látványosan, és összhangban csapott a húrok közé Tibivel, akivel időnként szemtől szembe állva, páros pózban játszottak. Az együttes kiegészült még két vokalistával, Óvári Évivel és  Kottmayer Krisztinával, illetve a billentyűs Gyöngyösi Gáborral. Először a már ismert hófehér zubbony szerű szettben léptek színpadra a Hooligans tagjai, majd váltottak egy lazább fekete szerkóra, és még gázmaszkok is előkerültek egy szám erejéig. A csapat profi rock koncert élményt nyújtott.

.

Huszonhét év, huszonhét dal – a Zártosztály album dalai mellett természetesen a jól ismert slágerek is elhangzottak. Kiválóan válogatták össze a dalokat, mert a zúzósabb számok után mindig jött egy lassabb tempójú szám, amely alatt rá lehetett készülni a következő pörgősre.  Óriási lángok csaptak a magasba a keményebb részeknél,  a legújabb Fekete szivárvány című dal  alatt fekete-fehér konfettit lőttek ki, a Királylány dallamaira szalagok szakadtak a nyakunkba. A lámpák elhelyezése ötletes volt, nagyon érdekes látványt nyújtottak a a mozaik kivetítő animációival, amelyek precízen illeszkedtek az adott számhoz. Az új lemezes Körforgás előtt egy tüzes produkciót is láthattunk két csinos hölgytől, illetve Diószegi Kiki is duettezett Csipával. A koncerten fantasztikus volt a hangulat, profi rock show műsort kaptunk, nemzetközi színvonalú látványvilággal. 2023-ban háromszor láttam őket a színpadon, alig várom a következő lehetőséget!
szöveg/fotók: Varga Réka Blanka