Országos vízipisztolycsata 37 fürdő együttműködésével

5 és fél ezer fürdőző vett részt a mai napon az országos vízipisztolycsatában! A Magyar Fürdőszövetség a tavaly nyáron indított program sikerére alapozva ez évben is megrendezte az országos vízipisztolycsatát. A Fürdőszövetség 37 tagfürdője csatlakozott az akcióhoz, így július 6-án országszerte kerekítve összesen 5500 (+/-10% hibahatárral) fürdővendég vett részt valamelyik strandon a fergeteges vízipisztolycsatában.

A Magyar Fürdőszövetség második alkalommal hirdette meg az országos vízipisztolycsatát és az ehhez kapcsolódó rekordkísérletet. Ennek tárgya a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó személyek száma volt. A lényeg: az adott helyen adott időben és adott időtartamban – legalább 5 perc, ajánlottan 15 percen át – vízipisztolycsatában aktívan résztvevő személyek száma.

Az előre bejelentett időpontban, 2024. július 6-án, szombaton 37 helyszínen egyszerre több ezer vendég részvételével folyt a fergeteges nyári élményt nyújtó vízipisztolycsata. Az ország minden részéből bekapcsolódtak fürdők az akcióba, így gyakorlatilag bárki találhatott ehhez elérhető közelségben helyet. A telekommunikáció segítségével ez „egy helyszínként” egész Magyarországot jelentette. Az egyes helyszínek ennek érdekében online módon kapcsolódtak össze a központi szervezővel és egymással.

A nyári kánikula meghozta a strandolók kedvét, a Fürdőszövetség tagjainak összefogásával a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők száma kerekítve összesen 5500 fő volt (a hitelesítési jegyzőkönyv szerinti +/-10% hibahatárral). Új rekord ugyan nem született, annál fergetegesebb volt azonban a hangulat minden strandon. A helyszínek számát illetően megőriztük a múlt évi eredményt: országszerte 37 helyszínen zajlott vízipisztolycsata 14 órától kezdődően 15 percen át.

A rekordokat a Magyar Rekord Egyesület felügyelte és hitelesítette, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve. A Fürdőszövetség szervező központja az idén is a budapesti Palatinus strandról koordinálta a nagyszabású vízipisztolycsata akciót.

Köszönet tagfürdőinknek és vendégeinknek az közös buliért – jöhet a folytatás jövőre!

A Magyar Fürdőszövetség a fürdőket üzemeltető gazdasági szervezetek és vállalkozók egyesülete. Szövetségünk immár 32 éve őrzi és védi a magyar fürdőkultúra hagyományait, és aktívan részt vesz a magyarországi fürdők tervezésében, fejlesztésében, építésében és ellátásában. 1998 óta tagja az Európai Gyógyfürdők Szövetségének. A Fürdőszövetség évről évre olyan közös programokat is szervez, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők és ezek sokszínűségének minél szélesebb körben megismertetéséhez, illetve egyáltalán a fürdőzés népszerűsítéséhez.

Magyar Fürdőszövetség által meghirdetett vízipisztolycsata rekordhoz csatlakozó fürdők

  1. július 6.
1. Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsaba
2. Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő Berekfürdő
3. Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő Berettyóújfalu
4. Borgáta Termálfürdő Borgáta
5. Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő Budapest
6. Bükfürdő Thermal & Spa Bükfürdő
7. Ceglédfürdő Cegléd
8. Dávodi Gyógy- és Strandfürdő Dávod
9. Aquaticum Spa Debrecen
10. Egri Termál- és Strandfürdő Eger
11. Gyomaendrődi Liget Fürdő Gyomaendrőd
12. Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand Gyöngyös
13. Gyulai Várfürdő Gyula
14. Hajdúszoboszlói Strandfürdő-mediterrán tengerpart Hajdúszoboszló
15. Dráva Hotel Harkány
16. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Harkány
17. Hatvan Strandfürdő Hatvan
18. Kecskeméti Fürdő Kecskemét
19. Kemence Nagyvölgy Strand Kemence
20. Brigetio Gyógyfürdő Komárom Komárom
21. Tősfürdő Lakitelek
22. Leányfalu Termálfürdő Leányfalu
23. Makói Hagymatikum Gyógyfürdő Makó
24. Selyemréti Strandfürdő Miskolc
25. Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolc
26. Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Mórahalom
27. Flexum Thermal &Spa Mosonmagyaróvár
28. Pápai Gyógy- és Élményfürdő Pápa
29. Pécs Hullámfürdő Pécs
30. Aqua Land Termál- és Élményfürdő Ráckeve
31. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár
32.  Lőver Uszoda Sopron
33. Napfényfürdő Aquapolis Szeged
34. Szentesi Strandfürdő Szentes
35. Törökszentmiklósi Strandfürdő Törökszentmiklós
36. Vác Városi Uszoda és Strand Vác
37. Zalakarosi Fürdő Zalakaros