Szofi 18 éves lett…

Egy csodálatos születésnapi családi  ünnepségen vettem részt, amely nem az én családomban zajlott.Én voltam az egyetlen aki nem volt családtag. Meghívtak, nem volt kérdés, hogy ott a helyem.  Egy nagyon kedves barátnőm lánya, akit igazán nevezhetek már  a barátomnak, a 18. születésnapját ünnepelte,  szeretetteljes családi körben.

Az édesanya egyedül nevelte fel ezt a csodálatos kislányt, és mindent megtett azért, hogy boldog és kiegyensúlyozott gyermekkora legyen. A szeretet és az odafigyelés, amit az anya, nagyszülők  nyújtottak, nemcsak a mindennapokban, hanem ezen az ünnepségen is érezhető volt. Az anya szeretete és gondoskodása láthatóan meghozta gyümölcsét: egy  nagyon kedves, jólelkű és kimondottan csinos, szép  fiatal felnőttet köszöntöttünk és  ünnepeltünk.

Megtisztelő volt részt venni ezen az party-n, és belelátni… szemtanúja lenni ennek az anya és lánya közötti mély szeretetteljes bizalmi  kapcsolatnak, melynek végtelen ereje van. Az ilyen pillanatok emlékeztetnek minket arra, hogy mennyire fontosak ezek az érzelmi kötelékek, a biztonságos  családi kötődések az életünkben.

Ez a kislány, most már egy fiatal felnőtt, készen áll az élet útjára lépni. Az az erős alap, amit az édesanyja és családja  szeretetéből és támogatásából kapott, biztosítja számára az életre való felkészülést, mindig tudni fogja, mennyire szeretik….és csak ez számít. Ez a szeretet és támogatás  lesz  ami mindig  segíteni fogja  őt a kihívásokkal való megküzdésében, és ami biztosítja, hogy boldog és sikeres  élete legyen. Az ünnepség olyan emlékeket teremtett, amelyek egy életen át kísérik a 18-ik születésnapja hangulatát és, hogy az életben a legfontosabb értékek közé tartoznak ezek az igazi kapcsolatok.

Az ünneplést tovább színesítette a finom falatok és a gyönyörű torták sora, amelyek mind Szofiért készültek. Az asztalok roskadoztak a finom ételektől,  és minden jelenlevő megtalálhatta a kedvencét. Az este csúcspontjaként pedig egy meglepetés hárfás énekesnő is csatlakozott hozzánk, aki kedves és szívhez szóló dalokat adott elő. Az ő muzsikája és éneke különleges hangulatot teremtett, amely még emlékezetesebbé tette az estét.

Ez a születésnap nem csupán egy életkor elérését ünnepelte, hanem az anyai szeretet diadalát és a család erejét is. Biztos vagyok benne, hogy ez a kedves  fiatal lány, akinek most kezdődik a felnőtt  élete, mindig emlékezni fog arra, hogy mennyire szeretik és támogatják őt. Ez az egyik legfontosabb ajándék, amit az élettől kaphat!

Isten éltessen nagyon- nagyon sokáig drága Szofi egészségben és boldogságban és kívánságaid váljanak valóra!

A fotó illusztráció