Egészséges életmód – a fiatalos bőr titka

Szerző: Bácsalmási Mariann


Ne higgyük azt, hogy minden a géneken múlik! Az esztétikusan fiatalos megjelenés, amibe beletartozik a bőrünk állapota is nagyban a tudatos odafigyelésen és mindennapi szokásainkon múlik. Egészséges életmód a szép külsőért, belső hidratálás a hosszan tartó fiatal arcbőrért!

A következő tanácsok biztosan ismerősen fognak hangzani, de ideje megfogadni is őket, mert ezek nem egyszerű legendák és házi praktikák, hanem a fiatalos külső receptje. A lényeg a külső és belső bőrtáplálás esetében is a rendszeresség, mert csak így érhetünk el valódi, látványos eredményeket. Egy hosszútávú befektetés ez a folyamat Önmagunkba, amely, higgye el mindenki, megéri!

A szabad gyökök és az idő előtti öregedés

Az idő előtti öregedésért a külső káros környezeti tényezők hatására keletkező szabad gyökök tehetőek felelőssé. A szabad gyökök saját szerkezetének stabilizálásra a szervezetünk stabil molekuláit használja fel, melyek így szintén szabad gyökké alakulnak. Elindul egy láncreakció, mely által még több szabad gyök képződik, és ez a sejtkárosodás a megbetegedések és az idő előtti öregedés elsődleges oka. Különféle antioxidánsok és enzimek segítségével, valamint bizonyos rossz szokások mellőzesésével semlegesíthetőek a szabad gyökök. Az antioxidánsok, enzimek külsőleg is krémek segítségével bevihetőek, vagy a megfelelő táplálkozással belülről is táplálhatjuk bőrünket.

Egészségmegőrző tanácsok az üde bőrért

A megfelelő étrend

eletmod01A tudatos táplálkozás elősegíti a szabad gyökök semlegesítését. Teljes kiőrlésű gabonát, többféle friss gyümölcsöt és zöldséget, különböző magvakat és olajos halat kell fogyasztani hetente legalább egy alkalommal, és naponta legalább 8 pohár vizet kell meginni.

A tápanyagok áramlását a szervezetben a víz segíti, emellett ki is mossa a méreganyagokat, hidratálttá és feszessé teszi a bőrt. A következő hatóanyagok bevitelével járulunk hozzá bőrünk simaságához: vitaminok, ásványi anyagok, antioxidáns, Omega 3-zsírsav és fehérje.

Naponta legalább 50 g színes zöldség vagy gyümölcs elfogyasztásával már megfelelő mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut szervezetünk. Heti 3-4 alkalommal történő olajos hal fogyasztásával, megfelelő mennyiségű Omega 3-zsírsav és a jó minőségű fehérjék bevitelét is biztosítjuk.

A káros UV- sugarak kerülése

Védjük bőrünket a káros UV- sugaraktól! Az UVA-sugarak a bőr mélyebb rétegeibe is képesek bejutni, ezáltal képesek a szabad gyökök kialakulásának elősegítésével roncsolni a kötőszöveti-réteg kollagén- és elasztinrostjait, ami végül ráncok kialakulásához vezet.

A napsugárzás nagyban elősegíti a bőr öregedését, ezért érdemes gondoskodunk a megfelelő védelemről, krém és más kiegészítők segítségével, mint például a kalap, és a napszemüveg. Délelőtt 10 és négy óra között a legkárosabb a napon tartózkodni, ezért ebben az időszakban különösen figyeljünk oda.

Kiegyensúlyozott mindennapok

eletmod02A kevés alvás a szervezet anyagcseréjének felborulását eredményezheti, ami miatt a sejtmegújulási folyamat is lelassulhat, így a bőrünk sápadttá és ráncossá válhat. A stressz olyan hormont is termel, amely károsítja az immunrendszert, vékonyítja és ráncossá teszi a bőrt.

Miután az alvás mennyisége és az életünk minősége is befolyásolja bőrünk állapotát, ezért ezekre is oda kell figyelni. Elegendő alvás és stresszmentes mindennapok, az egészségesebb bőrért és a kiegyensúlyozott mindennapokért!

Az alkohol és a dohányzás mellőzése

A cigarettafüst által termelt enzimek lebontják a kollagénsejteket, így romlik a bőr állaga és felgyorsul a ráncosodás folyamata. Az alkohol fogyasztás dehidratáltságot okoz, a dohányzás pedig csökkenti a a bőr vérellátottságát , így arcunk fakóvá, élettelenné és ráncossá válik. A túlzott és rendszeres alkohol fogyasztás és dohányzás az egész szervezetünkre nézve számos negatív hatással rendelkezik, így ezeket is száműzni kell életünkből.

A megfelelő kozmetikumokkal való támogatás

eletmod03A külső hidratálás alapelve is a rendszeresség, tehát minden reggel és este használjuk a számunkra megfelelő terméket. Ápolni csak a tiszta bőrt érdemes, ezért a gondoskodjunk mindig a tisztítási folyamatról is. Milyen krémet válasszunk? Amely képes a hatóanyagok mélyebb bejuttatására, bőrgyógyászatilag tesztelt, tartalmaz A és E- vitamint, növényi kivonatokat, tehát természetes csodaszer legyen!

A Szabó Imre Hair & Beauty szalonokban kizárólag természetes és bőrbarát megoldásokat alkalmazunk a ráncok ellen, illetve nagy dózisú vitamin tartalmazó készítményeket. Rendszeres használatuk által már néhány hét után látványos pozitív változást generál, a bőr élettel teli és feszesebb lesz.

Válassz szalonjainkban elérhető kezeléseink közül, vagy találd meg a Neked megfelelő arcápolót!
Szabó Imre Szalonok WEBSHOP (link: http://webshop.szaboimre.hu/toxskincare)
Kezeléseink (link: http://szaboimre.hu/toxskincare-kezelesek/)

online

Bácsalmási Mariann vezető blogger, üzletasszony és édesanya

mariann150Bácsalmási Mariann vagyok a szaboimre.hu online portál vezető bloggere! Életmód tanácsadóként és coach trénerként dolgoztam, amikor megkaptam a lehetőséget, hogy beauty témákról is írjak! Több, mint öt éve beauty bloggerkedem és megtisztelőnek érzem hogy most egy ilyen nemes cél érdekében létrehozott alapítvány számára írhatok! A szaboimre.hu és anokert.hu odalak közös kezdeményezéseként jött létre ez csodás blog, mely minden tekintetben egyedülálló! Dolgozó anyaként magam is pontosan tudom, hogy milyen nehéz egy Nő számára hogy ízig – vérig nagybetűs Nő maradjon, és hogy megfelelően tudja organizálni az életét! A kortalan szépség Blogja számomra nem csak egy szépségápolásról szóló trendmutató blog, olyan komplex témákról és problémák megoldásáról írunk melyek között minden nő megtalálja a számára aktuális és érdekes cikksorozatot. Minden olvasó számára kellemes időtöltést kívánok! 🙂

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szaboimre_logo