Bőrápolás nyáron

Szerző: Barna Alexandra

borapolas_nyaron02A nyár ragyogó, 3 hónapon át tartó tombolása után, azon túl, hogy örömmel tölt el mindenkit a téli hónapok után, komoly károkat okozhat a bőrnek.

A bőr ilyen melegben sokkal könnyebben szárad ki, és megfelelő ápolás nélkül az apró ráncok egyre jobban szaporodnak, nem kímélve a szem, a száj, vagy a homlok környékét sem. A bőr talán nyáron még jobban ki van téve az időjárás viszontagságainak, mint télen.

A nap elleni védelem minden korosztálynak fontos, ugyanis az Uv sugárzás mellett, nem csak a nap, hanem a víz is kiszárítja a bőrünket.

A legfontosabb, ha napra megyünk, bőrtípusunknak megfelelő naptej használata. Ne felejtsük el, hogy a nap nem az ellenségünk, hiszen szükségünk van a D-vitaminra, ami természetes úton jut be a szervezetünkbe.

Óvjuk bőrünket az idő előtti bőröregedéstől, őrizzük meg rugalmas szépségét a barnaság mellett is!

A termékeink tökéletesen hidratálnak és intelligens bőrfelismerő formulájuk a bőrtípushoz igazodva fejti ki hatását, éppen ezért minden bőrtípusra ajánlottak.

A kezeléseinkkel egész nyáron megőrzi a bőr szépségét, professzionális otthoni használatra szánt termékek méretezése is annyira profi, hogy akár egy kis táskában is elfér.

Hidratálás

borapolas_nyaron03A bőr folyamatos hidratálása a nyári bőrápolás része. Mivel a nap és a víz kiszárítja bőrünket, ezért fontos, hogy külsőleg és belsőleg visszapótoljuk a vizet napi 2-3 liter folyadék formájában, illetve egy olyan hidratáló krémet használjunk ami 24 órás védelmet és ápolást biztosít. A hidratálás során kiemelten fontos, hogyan tisztítjuk le az arcunkat!

Elsőként bőrtípusunknak megfelelő arctejet használjunk, ezt a folyamatot naponta kétszer szükséges elvégezni, reggel és este, mivel a nap folyamán annyi szennyeződés éri bőrünket, hogy ha ezt nem alkalmazzuk, akkor felesleges hidratáló krémet használni, mivel azok a hatóanyagok nem jutnak be a bőr mélyebb rétegeibe. Ugyanis a drogériákban kapható termékek csak a bőr felszínt hidratálják, ezért fontos olyan terméket használni, mint a toxSkincare, mert a mikromolekuláris technológiának köszönhetően a bőr mélyebb rétegeibe lejut a hatóanyag, ezáltal lesz látványos hatása, puha és hidratált a bőr.

Második lépés a tonizálás, ebből is saját bőrtípusnak megfelelőt használjuk. A tonizálás szerepe a fertőtlenítés, frissítés.

Harmadik lépésként pedig jöhet a hidratáló krém. Olyan hidratáló krémet használjunk. ami méreg- és vegyszermentes, emellett 24 órás védelmet biztosít.

Ránctalanítás

borapolas_nyaron05A hidratálás mellet a ránctalanításra is oda kell figyelni, mivel a napsugarak hatása sajnos beindítja az öregedési folyamatokat. Az arc szépségének és üdeségének megőrzése komoly feladat, melyről akkor sem szabad megfeledkezni, mikor a napsugarak romantikusan és kedveskedve simogatják az arcot a vízparton. Bár a nyári mértékletes napozás jótékony hatással van szervezetre, sőt szükség is van az éltető nap sugaraira, ennek sajnos ára van!

Az UV- sugarak hatására a bőr elveszíti rugalmasságát, hidratáltsága csökken, a felső hámréteg megvastagszik, benne szabad gyökök képződnek, kialakulnak vagy mélyülnek a ráncok, elzáródnak a pórusok, illetve arra érzékeny bőrön pigment foltok is kialakulhatnak, melyek nehezen tűnnek el.

Napsugárzás hatására tehát gyorsul a bőr öregedése. Az arcbőr fokozott ápolásra, kezelésre, sőt kényeztetésre szorul. Erre a ceramidtartalmú, lipo-hidroxy anyagokat tartalmazó toxSkincare hidratáló és tápláló masszázsmaszk ajánlott.
Az arckrémek közül szintén a ceramid tartalmú, multivitaminos, esszenciális ásványi sókat, E-vitamin, hidratáló és ránctalanító krémeket javasolt használni. Ezekben a termékekben zömmel stabil fényvédő van. Nyár után elengedhetetlen egy alapos karbantartás, mely szalonjainkban használt termékcsaládokkal könnyedén elérhető.
A Szabó Imre szalonokban egy teljes körű öregedésgátló szériával dolgozunk, mely a ráncokat természetes úton tünteti el. Német, prémium minőségű kozmetikai család, mely magas hatóanyag koncentrációjának köszönhetően egyedülálló a világon, látványos hatást fejt ki az anti-ageing kezeléseknél és az otthoni bőrápolás során is.

Miért válaszd a szalonjaink által használt használt termékeket?
– vegyszer- és méreganyagmentes
– mikromolekuláris technológiájának köszönhetően a hatóanyag a bőr legmélyebb rétegeibe is könnyen bejut
– Ránctalanító és egyben hidratáló is
– Minden bőrtípusnak és minden korosztálynak megoldást nyújt
– Peg, ásványi olaj, kémiai konzerváló anyagokat nem tartalmaz
– Botolium injekciót helyettesítő kozmetikum
– Gyors hatás, látványos és praktikus kiszerelés
– termékeink kombinálásával számtalan egyéni kezelési tervet építhetünk fel
– 24 órás bőrvédelem
– Naturális alapanyagaival nem mérgezi a szervezetet

A Szabó Imre Hair & Beauty szalonokban kizárólag természetes és bőrbarát megoldásokat alkalmazunk, nagy dózisú vitamint tartalmazó készítményekbe töltve. Rendszeres használatuk által már néhány hét után látványos pozitív változást generál, a bőr élettel teli és feszesebb lesz.
Válassz szalonjainkban elérhető kezeléseink közül, vagy találd meg a Neked megfelelő arcápolót!
Szabó Imre Szalonok WEBSHOP (link: http://webshop.szaboimre.hu/toxskincare)
Kezeléseink (link: http://szaboimre.hu/toxskincare-kezelesek/)

online

Barna Alexandra beauty blogger
alexandra150Barna Alexandra vagyok, a Szabó Imre Hair&Beauty értékesítési managere és vezető kozmetikusa. Véleményem szerint egy nő akkor igazán gyönyörű, ha jól érzi magát a bőrében, ha elégedetten néz a tükörbe. Kozmetikusként számos problémával találkoztam már, amelyek egytől-egyig megkeseríthetik életünket, és gátjaivá válhatnak annak, hogy csodásan érezzük magunkat. Blogommal szeretnék szakmai segítséget nyújtani nő társaimnak kortól függetlenül, hogy megértsék testük és bőrük működését. Minden nőben, legyen az 20 vagy 60 éves, ott lakozik a szépség, a csoda, maga a nagybetűs Nőiesség, amit igenis ki kell hoznunk magunkból életünk minden szakaszában!

 

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szaboimre_logo