Így szépítkezz a terhesség ideje alatt!

Szerző: Ráthgéber Réka

Mire figyelj oda a terhesség ideje alatt?

Rengeteg kismama néz utána annak, milyen élelmiszereket kell kerülnie a terhesség alatt. Van, akinek extra diétát kell tartania, mondjuk, ha terhességi cukorral diagnosztizálják. Sokan azonban nem tudják, hogy mit kell tenniük a bőrükkel. Megosztjuk most veletek azokat az információkat, amelyekkel megkönnyíthetitek a terhességetek nehéz napjait.

Mindennek nézz utána

Mire való az internet, ha nem arra, hogy utánanézzetek, melyek azok az összetevők, amelyek tényleg rossz hatással vannak a bőrötökre. Vitaminokból természetesen nagyon sokat szedhettek, de figyeljetek a mennyiségekre. A-vitaminból például negyedével többet érdemes szedni a terhesség alatt, hiszen ez felel a bőr szépségéért, és ez segíti kifejlődni kisgyermeketek fogait és csontjait. Az E – és B2-vitaminból is érdemes 25%-kal többet szedni, az előbbi antioxidáns hatású, míg az utóbbi az anyagcsere folyamatos tökéletes lezajlásáért felel. Tudjátok, ha nincs rendben valami a szervezetetekben, az legelőször a bőrötökön látszódik meg, terhesség alatt pedig még érzékenyebbé váltok!

mindennek_nezz_utanna

Megváltozik a bőröd

Nem csak érintésre, de összetételre is változik a bőröd a terhesség ideje alatt. Ilyenkor gyakrabban alakulhat ki hiperpigmentáció, egy-egy felületen akár májfolt is megjelenhet. Emellett sok nőnek meg kell barátkoznia a striákkal is, amelyek a hirtelen feszülés miatt keletkeznek. Eleinte vöröses, lilás színűek, később gyöngyházszínűvé válnak. Ezek teljes eltűntetése sajnos nem lehetséges, viszont ha kókusz vajas termékkel kenegetitek, gyorsabban halványulnak.

Szintén furcsa lehet elsőre, hogy a hormonok miatt sokkal több pattanás jelenik majd meg az arcotokon. Ezeket szigorúan tilos kinyomkodni, inkább minél előbb barátkozzatok meg velük, vagy kérjétek ki egy kozmetikus véleményét, mit érdemes és mit tilos használni.

Előfordulhat az is, hogy enyhe viszketést érezhettek a harmadik trimeszter ideje alatt. Ha ez rosszabbra fordul, sajnos kialakulhat övsömör, herpesz és apróbb hólyagok is. Ilyenkor mindenképpen keressétek fel az orvosotokat és tájékoztassátok a problémáról.

Pregnant woman relaxing
Pregnant woman relaxing

Fogfehérítés kizárva!

Tudjuk, a fehér fogak nagyon fontosak a terhesség ideje alatt is, de azért a fogkrémet is jól nézzétek át, mielőtt használnátok. Azokat a fajtákat, amik konkrétan fogfehérítő hatással vannak felruházva, inkább kerüljétek. Számtalan gyógynövényes változat létezik már, amelyek ugyanúgy fehérítő hatással bírnak, így nem kell megválnotok a fehér fogaktól a terhesség alatt sem.

pregnancy

Gondoljátok meg a körömfestést

Nem csak a körömlakkok, de a körömlakk lemosók is rossz hatással lehetnek a babára és a bőrötökre terhesség ideje alatt. A kozmetikumok tartalmazhatnak formaldehidet és toluolt, amelyek közül az utóbbi erősen bőrirritáló és akár születési rendellenességeket is okozhat. Számtalan terméket betiltottak már, amely a toxikus hármast (ftalátok, formaldehid és toluol) tartalmazza, de jobb nyitott szemmel járni. Inkább szakemberrel készítessétek el a körmötöket, aki tisztában van vele, hogy ilyenkor milyen lakkokat használhat.

Élettelen haj

Igen, sajnos a hajatok is teljesen megváltozik. Lesz olyan, hogy egyáltalán nem akar begöndörödni, lesz olyan is, hogy teljesen lelapul majd és természetesen lesz olyan is, hogy könnyebben törik majd. Szerencsére ezek olyan problémák, amelyeket ti is könnyen orvosolhattok egy-két trükkel. Előbb keressétek meg azokat a termékeket, amiket ilyenkor is használhattok, majd indulhat a hajformázás! Ráadásul a fodrászotoktól is kérhettek pár tippet, milyen frizurát kellene előnyben részesítenetek és mit nem. Nem nehéz, csak bele kell jönnötök és hozzá kell szoknotok a változásokhoz.

pregnant-woman

Viszont mindenképpen érdemes szakember tanácsát kikérni, pont azért mert ennyire megváltozik a test a baba várás ideje alatt. Érdemes egy haj, bőrdiagnosztikát végeztetni, hogy biztosra tudj menni a szépészeti termékek terén, és jól érezd magad a bőrödben, ezekben a csodás hónapokban is. Sajnos ilyenkor a testkép is megváltozik, így fontos, hogy ne hanyagold el magad és jó minőségi, neked és a babának megfelelő termékeket válaszd!

A Szabó Imre Szalonok csapata kizárólag vegyszer, és méreganyagmentes termékekkel varázsolja szebbé vendégeit, függetlenül kortól, és állapottól 🙂 Keresd fel szakembereinket, akik minden segítséget megadnak Neked a terhesség ideje alatt is, és utána is!

Jelentkezz be most, vagy válogass termékeink közül!

Válassz Organic Beauty kezeléseink közül!
Szabó Imre Szalonok WEBSHOP

online

szaboimre_logo

 

Ráthgéber Réka fashion beauty bloggerRáthgéber Réka

Ráthgéber Réka a Szabó Imre szalonok Fashion Beauty Bloggere vagyok. Aktív újságíró, akihez nagyon közel áll a szépség, a divat, és az egészség témaköre. Fontos számomra hogy ezekről a megfelelő platformokon írjak, és cikkjeim ne csak a fiatal lányokat szólítsák meg. Nem számít, hogy hány éves egy Nő, hiszen minden életszakasznak megvan a maga szépsége, és fontos hogy azt maximálisan kiteljesedve élje meg. Ehhez a kiteljesedéshez pedig elengedhetetlen az ápoltság, és a testi -lelki harmónia. A Szabó Imre szalonok 40 éves tradicionális értékeket ötvözik a legújabb szépség trendekkel és azt valljuk, hogy minden nőből ki lehet hozni a maximumot a megfelelő szakértelemmel és empátiával. Írásommal szeretnék hozzájárulni, hogy minden nő csodásan érezze magát a bőrében, és emellett egy olyan nemes célt is támogasson, melyet ez az alapítvány képvisel.

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva