Terhességi szépségápolás – ajánlott kozmetikumok

Szerző: Ráthgéber Réka

Milyen kozmetikumokat használj a terhesség ideje alatt?

Egy kismamának meg kell válogatnia, hogy mit ken magára a terhesség ideje alatt, ugyanis a terhességi szépségápolás nagyon fontos. Számtalan olyan készítmény van, amit ebben az időben kerülnie kell, de természetesen rengeteg olyan létezik, amik nem csak, hogy számára, de a baba számára is előnyösek. Lássuk, melyek ezek!
Amikor valaki áldott állapotba kerül, nem csak azzal kell számolnia, hogy egy kis élet növekszik a pocakjában, hanem azzal is, hogy teljesen megváltozik majd a külseje is. Természetesen ilyenkor sem szabad elhanyagolnotok magatokat, mindössze csak kicsit jobban meg kell néznetek a termékek címkéit. Nem egy nagy ördöngösség a terhességi bőrápolás!

borapolas

Terhességi csíkok megjelenése

Sajnos ez az, amit teljesen soha nem fogtok tudni eltüntetni, még akkor sem, ha az adott krém ezt garantálja. Ha szeretnétek, hogy ezek ne alakuljanak ki, vagy csak nagyon kis mértékben jelenjenek meg a testeteken, érdemes olyan hidratáló krémet, vagy növényi olajat keresni, ami nem káros a babára. Utóbbinál ajánljuk az olíva olajat vagy a búzacsíra olajat, kozmetikumból pedig keressetek olyat, amely kakaóvajat tartalmaz.
Az étkezésetekkel is nagyban hozzájárulhattok ahhoz, hogy a bőrötök könnyebben reagáljon a változásokra. Fontos az A – , C – , és E-vitamin pótlás, így érdemes rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztása, az olajos magvakat, a tengeri halakat és a teljes kiőrlésű gabonatermékeket pedig építsétek be a mindennapi menütökbe.

Sötét foltok a szem alatt

Főként az ázsiai nőknél gyakori, hogy a terhesség ideje alatt kialakul egy fajta maszk az arcukon, de igazából bárkinél előfordulhat. Ezek szülés után el fognak halványodni, de azért nem baj, ha kezelitek őket a terhességi bőrápolás keretein belül. Érdemes minimum 15-ös fényvédő faktorral ellátott krémet használni, és olyat, amely titánium-dioxidot vagy cink-oxidot tartalmaz.

borapolas2

Anti-ageing

A ráncok sajnos a terhesség ideje alatt sem kerülik el az embert. Fontos, hogy a retinol alapú krémeket kerüljétek el (ezek többnyire vénykötelesek, úgyhogy legalább nem kell bajlódnotok a receptekkel), és keressetek olyanokat, amelyek antioxidánsokat és sejtkommunikáló hatóanyagokat tartalmaznak. Az a legjobb, ha C-vitamint is tartalmaznak, és emellett niacinamide is egy nagyon fontos összetevő.
A Szabó Imre szalonokban használt toxSkincare termékcsalád termékei természetesen megfelelnek minden követelménynek, így ezeket bátran használhatod a terhességi bőrápolás részeként. A kozmetikumok között találsz normál és vegyes bőrre valót, olyat, ami kifejezetten ránctalanító hatással bír, és az érzékeny bőrűek számára is akadnak különböző krémek.

Tusfürdők, szappanok

A fürdés is olyan metódus, amit jól át kell gondolni, hiszen mindennapos része a terhességi szépségápolás metódusának is. Ha eddig lúgos tusfürdőket és szappanokat használtatok, ezeket most váltsátok le olyanra, ami a saját testetek savasságával megegyezik. Ehhez természetesen pH-tesztet is kell végeztetnetek, így érdemes lesz felkeresni egy szakembert. Akár az orvosotok is segítségetekre lehet ebben, de egy jó kozmetikus is tud majd valakit ajánlani.

terhessegiborapolas4

A Szabó Imre Szalonok munkatársai elkötelezett hívei annak, hogy a vendégeik bőrét természetes anyagokkal kezeljék. Nem szabad semmiféleképpen sem kétségbe esnetek, ha nem találtok elsőre megfelelő termékeket, ugyanis a kínálatunkban több mint 20 féle kezelést találtok, amelyek bőrtípusnak és kornak megfelelően lettek kialakítva.

Természetesen az áldott állapotban lévő hölgyeknek is megtaláljuk a megfelelő kezelést, hiszen nincs is csodálatosabb látvány egy boldog kismamánál. Termékeink között is számtalan olyan található, amelyet a terhességi bőrápolás részeként és a szülés után is bátran alkalmazhattok!

Jelentkezz be most, vagy válogass termékeink közül!

Organic Beauty
Szabó Imre Szalonok WEBSHOP

online

szaboimre_logo

 

Ráthgéber Réka fashion beauty bloggerRáthgéber Réka

Ráthgéber Réka a Szabó Imre szalonok Fashion Beauty Bloggere vagyok. Aktív újságíró, akihez nagyon közel áll a szépség, a divat, és az egészség témaköre. Fontos számomra hogy ezekről a megfelelő platformokon írjak, és cikkjeim ne csak a fiatal lányokat szólítsák meg. Nem számít, hogy hány éves egy Nő, hiszen minden életszakasznak megvan a maga szépsége, és fontos hogy azt maximálisan kiteljesedve élje meg. Ehhez a kiteljesedéshez pedig elengedhetetlen az ápoltság, és a testi -lelki harmónia. A Szabó Imre szalonok 40 éves tradicionális értékeket ötvözik a legújabb szépség trendekkel és azt valljuk, hogy minden nőből ki lehet hozni a maximumot a megfelelő szakértelemmel és empátiával. Írásommal szeretnék hozzájárulni, hogy minden nő csodásan érezze magát a bőrében, és emellett egy olyan nemes célt is támogasson, melyet ez az alapítvány képvisel.

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva