Szépségápolási kalauz a terhesség alatt

Szerző: Czerman Réka

Szépségápolási kalauz a terhesség alatt

Terhességünk alatt sok változással kell szembenéznünk, testünk átalakul, és úgy érezhetjük, szépségünk sem olyan, mint állapotosságunk előtt. Bőrünk, hajunk állapota is megváltozik, azonban kismamaként sem kell lemondaniuk a szépségápolásról, hiszen kellő odafigyeléssel megőrizhetjük régi formánkat néhány egyszerű tipp betartásával. Ahhoz, hogy elkerüljük a veszélytényezőket, segítségünkre lehet ez a szépségápolási kalauz a terhesség alatt, így biztonságban és csinosan telhet el várandósságunk 9 hónapja. 

Terhesség alatti bőrápolás

A hormonháztartásunk tetőzik a terhesség alatt és ez bizony a bőrünkön is meglátszódik. Ilyenkor érdemesebb a természetes összetevőkből álló kozmetikumok mellett letenni voksunkat, testápolásra például kókuszolajat, shea vajat vagy mandulaolajat is használhatunk. A mesterséges alkotórészek közül jobb, ha elkerüljük a legtöbbet, hiszen bőrünkön át felszívódva ártalmasak lehetnek ránk és a magzatra is. Amennyiben nem vagyunk biztosak egy összetevő hatását illetően, kérjük ki kezelőorvosunk véleményét! A lábaink és körmeink ápolását sem kell elhanyagolnunk várandóságunk alatt: bio kéz- és lábápolás szolgáltatásainkkal luxus manikűr és pedikűr kezelés birtokosai lehetünk, amelyek során szakembereink csak és kizárólag természetes alapanyagú ápoló termékeket használnak.

terhessegalatt_1

Terhesség alatti hajkezelés

A terhesség első trimeszterében 3 hónapig nem ajánlott semmilyen hajkezelés, mivel a baba ebben az időszakban fejlődik a legintenzívebben. A 12 hét letelte után ammóniamentes hajfestékkel kezelhetjük hajunkat. Válaszd szalonunk ammóniamentes hajfestését bio-organikus hajregenerálással, amely során profi szakembereink a L’Oréal Professionnel INOA  festékcsaládját használják, amelyek kíméletes összetevőik és olajos bázisuk révén ápolják és védik a haj szerkezetét a hajfestés során is. A melírozás is remek megoldás lehet, hiszen így fejbőrünk nem érintkezik közvetlenül a festékkel, viszont mégis egységes színt érhetünk el és elfedhetjük általa ősz hajszálainkat. A terhesség befolyással lehet a haj állapotára is, ezért érdemes a kezelések előtt egyeztetni fodrászunkkal is.

terhessegalatt_2

Terhesség alatti kozmetikai kezelések

Várandóságunk alatt mellőznünk kell minden olyan kozmetikai beavatkozást, ami erős hatással van bőrünk mélyebb rétegeire. Így egyáltalán nem javasoltak a tartós tetoválások és az ultrahangos kezelések sem. A szempilla és szemöldökfestés megengedett, azonban ha allergiás reakció lép fel, azonnal abba kell hagyni a kezelést. Műszempillát is viselhetünk, ám szintén figyelni kell az intő jelekre, bármilyen mellékhatást tapasztalunk a műszempilla építés során, abba kell hagynunk a folyamatot. A különböző masszázsok arcon és dekoltázson üdítő hatással lehetnek ránk, így ezeket bármikor alkalmazhatjuk terhességünk alatt is. Szalonunkban bio és organikus kozmetikai szolgáltatásaink színes tárházából választhatsz, ahol a luxusminőségű toxSkincare termékcsaláddal üdévé és egyedülállóan ragyogóvá varázsolják szakembereink bőrödet.

terhessegalatt_3

Terhesség alatti szolárium

A terhesség alatt bőrünk érzékenyebbé válik, hiszen ilyenkor hormonális változások mennek végbe szervezetünkben. A szolárium azért hordoz nagyobb rizikót magában, mert egy zárt térben nagy hatású UV sugárzás éri a testünket, ezáltal az elvékonyodott bőrön át bejuthat szervezetünkbe és a babára is káros hatással lehet. Sok minden függ a szolárium típusától is,  ezért jobb, ha erről is kikérjük nőgyógyászunk véleményét.

terhessegalatt_4

A szépségápolási kalauz a terhesség ideje alatt is segít eligazodni tested minden területén, és ha megfogadod ezeket a tanácsokat, biztonságban tudhatod magadat és a babádat is, valamint a szépségről sem kell lemondanod. A Szabó Imre Hair & Beauty csapata segít kihozni magadból várandósságod alatt is a maximumot, jelentkezz be hozzánk és élvezd a kezelések által nyújtott pozitív hatásokat, hogy a tükörből valóban egy kortalan nő mosolyogjon vissza rád! Válassz bio szépségcsomagjaink közül, hogy természetesen szépülhess életed legszebb 9 hónapjában!

Bio szépségcsomagjaink

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva