Kevesebb néha több- rövid frizuratrendek 2017-re

Szerző: Thernesz Veronika

A kevesebb néha több – rövid frizuratrendek 2017-re

Stílusok jönnek és mennek, de a rövid haj valahogy mindig visszajön a divatba. Lehet vállig érő vagy fiúsan rövid, göndör vagy egyenes, hordhatod frufruval vagy anélkül, lehet festett vagy természetes, ha megtaláltad az arcformádhoz passzoló fazont, garantáltan minden kirakatban a hajadat fogod lopva csodálni. Nem is beszélve a rengeteg bókról, amiket bezsebelsz majd vele! Hosszúkás arcú lányok előnyben! –a hosszú haj optikailag még tovább nyújtja az arcformát, ez a hossz pedig szépen keretbe foglalja és szépen kihangsúlyozza. Gondoljatok csak Carrie Bradshaw hosszúkás arcára és szőke, göndör fürtjeire! Nem mellesleg, idén ultramenő a rövid haj mindenféle variációja és jövőre is minden jel szerint az lesz! Nem könnyű bizony rászánni magunkat, hogy megváljunk hosszú,lobogó fürtjeinktől, ezt mi is tudjuk, de ezt a döntést garantáltan nem fogod megbánni. Ez egy új szerelem kezdete lesz! És ezt tudják bizony a hollywood-i sztárok is, hiszen az utóbbi időben egyre többjük dönt a rövidebb fazon mellett. Lehet bob, lob vagy pixie, hogy csak a legnépszerűbbeket emeljem ki, mind izgalmas, kifinomult megjelenést ad viselőjének. Garantált önbizalom-tréning!
Az alábbiakban szeretnénk Nektek megmutatni párat a rövid frizuratrendek közül, amikkel jövőre is divatosak lehettek!

Tipp: tartsd észben, hogy bármilyen fazont is vágatsz magadnak, a száraz, megviselt haj sosem lesz divat! Ha nem akarsz vagyonokat költeni a mindenféle hajkencékre, akkor hajmosás után elég beledörzsölnöd egy kis kókuszolajat és máris élvezheted puha, fényes fürtjeidet!

Bob

A 20.században ez a fazon szimbolizálta a független, lázadó és kreatív nőt. Sokan azért döntöttek emellett a vintage-stílusó rövid haj mellett, hogy még jobban kihangsúlyozzák személyiségük rebellis oldalát. Gondoljunk csak Julia Roberts-re a Pretty womanből vagy Uma Thurmanra a Ponyvaregényből. Nők ezrei választották ezt a hajat (és teszik még ma is), hogy maguk mögött hagyják régi önmagukat és kiszakadva egy rossz emlékű múltból, új emberré válhassanak. A történelem legismertebb női közül is sokan tették le voksukat a bob mellett, többek között Cleopátra vagy a 15. századi hősnő, Jeanne d’Arc, aki valószínűleg közvetlenül is inspirálta a női emancipáció hajnalán, a 20. század kezdetén ezt a fazont. Vagy itt van a 60′-as, 70′-es évek Twiggy-je, aki miatt lányok millió vágattak maguknak ilyen fazont. És persze ne felejtkezzünk meg Madonnáról sem, aki göndör, kreppelt loknijaival rázta fel ezt a már lassan-lassan klasszikusnak számító frizurát. A 21.században pedig egy biztos, elronthatatlan alternatívája a divatos fürtöknek: retro, kifinomult, vintage, művészi – ha másnak nem, a Vogue főszerkesztőjének, egyben a divat legnagyobb asszonyának, Anna Wintournak higgyük el ezt!

bob

Lob

Jelentése: long bob. Ez egy kicsit tovább fejlesztett, szexibb, kábé vállig érő változata a bobnak és a rövid frizuratrendek egyik izgalmas darabja. Körbenézve itt az irodában, a legtöbben erre a fazonra szavaztunk. Elődjéhez képest ez a haj nem igényel sok törődést, lehet göndör, egyenes vagy épp színes ombre, egyszerűen nem lőhetsz vele mellé! Még épp lófarokba fogható hossz, rakosgathatod egyik oldalról a másikra a választékot, akár minden nap más frizurád lehet. Illetve, ha épp hajnövesztés közben vagy, ezzel a fazonnal könnyedén túlélheted azt az idegesítő, se hosszú, se rövid haj időszakot. Megtépetheted vagy maradhat egy hossz, ennek bármi jól áll. Olyan hírességek neve fémjelzi, mint Rosie Huntington-Whiteley, Gwyneth Paltrow vagy Scarlet Johansson.

nevtelen-1-1

Pixie cut

Ez a fazon Audrey Hepburn nevéhez kötődik, aki a Római Vakáció című filmben ezzel a fazonnal robbant be a filmvilágba.
Azt mondják maga a név az angol “pixie” szóból jön, ami tündért jelent, méghozzá azért épp innen, mert ezeket a kis lényeket mindig ezzel a hátul és oldalt rövid hajjal, felül pedig hosszabbal ábrázolták. Igaz, nem túl sokoldalú, viszont könnyű mosni, formázni és úgy egyáltalán karban tartani. Kicsit fiús fazon, de a megfelelő sminkkel és outfittel könnyedén ellensúlyozni lehet ezt. Olyan sztárok döntöttek mellette, mint Beyonce, Tyra Banks, Jennifer Lawrence vagy Emma Watson.

pixie02

Dióhéjban úgy látszik, hogy idén újra a vintage, feminin és lázadó rövid haj, és ennek változatai jönnek be a divatba (vagy maradnak) jövőre. Csak bátorítani tudunk titeket, hogy ne féljetek egy kicsit látványosabbat változtatni. Új év, új élet! 🙂

Megtetszett a rövid frizuratrendek egyike? Ha már elhatároztad magad és ezt tettekre is váltanád, de nem akarod a véletlenre bízni a végeredményt, akkor ne habozz bejelentkezni pesti vagy budai szalonunkba, ahol mesterfodrászaink garantáltan olyan hajat készítenek Neked, amilyent csak megálmodtál. A még szebb eredmény érdekében ne félj festést kérni sem, a jövő év hajszíntrendjeit itt találod!
Ne feledd, egészséges haj nélkül hiába divatos a frizkód! Ha megviselt és elvékonyodott a hajad, de nem akarod kémiai szerekkel kezeltetni, akkor jelentkezz be Milk Shake organikus hajregeneráló kezelésünkre!

 

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva