Korunk dívái – avagy stílusikonok napjainkban

Szerző: Várkoly Enikő

Korunk dívái – avagy stílusikonok napjainkban

Nyilván a díva szó hallatán neked is sok minden eszedbe jut, kezdve az ötvenes-hatvanas évek olyan hollywoodi csillagaival, mint Marilyn Monroe és Audrey Hepburn. De mi a helyzet a XXI. század sztárjaival? Kik azok a világszinten elismert nők, akikre felnézhetünk és stílusukkal mindig diktálják a divatot? Nos, tekintve hogy a mai világban a média szinte uralja életünket, nem nehéz híres embereket találni, de a díva jelzőt inkább használnám azokra a nőkre, akik megtestesítik korunk társadalmának nőideáljait, akik munkásságukon kívül, nőiességük miatt is váltak napjaink stílusikonjaivá. Lássuk tehát, kik is korunk dívái.

 

Angelina Jolie

Korunk talán egyik legismertebb színésznőjéről, dívájáról illetve közszereplőjéről beszélünk, akit nem csupán Brad Pittel való házasságáról ismer az egész világ, de stílusával és kifinomult eleganciájával is kitűnik a többi híresség közül. Színésznői karrierje az 1999-ben bemutatott Észvesztő c. filmmel indult, mely után három Golden Globe díjat és egy, a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar díjat zsebelhetett be.

angelina

Már fiatal korában megbarátkozott a kamerával, bár akkor még stílusa nem volt ilyen kiforrott, erotikus kisugárzása már akkor is feltűnik a fotókon. 14 évesen kezdett el modellkedni többek között New Yorkban és Londonban is dolgozott.

angelina-jolie-young-15-years-old-harry-langdon-10-horz

A vörös szőnyeg királynője

Angelina Joliet korunk dívái közül nevezhetnénk akár a stílus definíciójának is! Kifinomult elegancia jellemzi, nem véletlen hogy ő korunk egyik legnagyobb stílusikonja. Sok színésznő kerül a címlapokra botrányosnál botrányosabb megjelenéssel, nos itt nem áll fenn ez a veszély. Visszafogott nőies stílusát remekül tükrözik a vörös szőnyegen megjelenő ruhakölteményei is. Nincs még egy olyan nő, aki ilyen dívaként tudná viselni a feketét. De a sötét színek mellett gyakran láthatjuk halvány, púder színekben is, ami valami csoda folytán ugyanolyan tökéletesen áll neki, mint a fekete.

SYDNEY, AUSTRALIA - NOVEMBER 17: Angelina Jolie arrives at the world premiere of Unbroken at State Theatre on November 17, 2014 in Sydney, Australia. (Photo by Don Arnold/WireImage)
SYDNEY, AUSTRALIA – NOVEMBER 17: Angelina Jolie arrives at the world premiere of Unbroken at State Theatre on November 17, 2014 in Sydney, Australia. (Photo by Don Arnold/WireImage)

 Sminkben, hajban is stílusikon

“A kevesebb néha több”. Az egyszerű nőiesség és a finom elegancia itt sem tűnik el. Sosem láthatjuk erős, színes sminkben, de nincs is rá szüksége hogy kitűnjön. Egy nőies tusvonal, pirosító és egy kis szájfény és indulhatunk mi is a vörös szőnyegre. Na jó, azért nem árt ha előtte egy-két filmben is szereplünk, de ha ellesünk pár szépség trükköt a díváktól, a külsőnk legalább reflektorfényre kész lesz. Bár sajnos nem mindenki van megáldva ilyen telt ajkakkal, egy vörös rúzs és egy jó szájceruza csodákra képes, hogy te is elsajátítsd a hollywoodi stílust, hogy te is korunk dívái közé tartozz.

Egyes sztárokkal ellentétben ő nem változtatja havonta frizuráját. Hosszú, barna haját így is rendkívül sokszínűen tudja variálni, hogy mindig az adott alkalomhoz passzoljon. Egy egyszerű konty, vagy kiengedett bájos hullámok – a lényeg a természetesség és a dús hatás. Frizurád elkészítése közben használj hajolajat, ami nem csak ápolja hajkoronád, de természetes fényt is ad neki, így még ragyogóbb kinézettel tündökölhetsz.

jolie

Figyeljünk a színekre!

Az egyik legfontosabb beauty trükk amit elleshetünk a sztároktól, az a színválasztás. Nagyon fontos hogy milyen bőrtónushoz, szemszínhez milyen színárnyalatokat választasz, legyen szó akár hajszínről vagy épp az esti sminkedről. Így legközelebb ha szemhéjpúder palettát választasz, már nem kell annyit gondolkodnod hogy a hidegebb, sötét színeket válaszd-e vagy épp a barnás meleg árnyalatokat. Hajszíned kiválasztásánál viszont már inkább fordulj a szakértőkhöz. A profi fodrászok ránézésre megmondják milyen szín passzol leginkább hozzád.

angelina-jolie-before-after

Beyonce

Nem is kérdés. A cikk írása előtt megkérdeztem pár barátomat, ki jut eszükbe a díva szóról. Nos, gondolom nem nagy meglepetés, de Beyoncet mindenki korunk dívái közé sorolta. Miért került korunk dívái közé? A nőiesség, az erotika és a feminizmus egyik élő, mai példája és nem utolsó sorban persze Grammy-díjas amerikai énekesnő, dalszerző, producer, színésznő, táncos és modell. Ez aztán a lista!

beyonce_divulgacao-horz

Csillogó divatikon

Na de nézzük is meg jobban a legnagyobb díva stílusát! Arany, ezüst, csillogás – ez a három legfőbb szó amivel jellemezhetjük Beyonce stílusát. De egy királynőnek ugyebár ragyogni kell. Nőiességét sokkal inkább a merész, szexi de mutatós darabokkal fejezi ki. Na és az tuti hogy nincs senki más, aki így tudná viselni a fehéret. Sötét bőréhez különösen szép, kontrasztosan mutat, és hát a feketén kívül a fehér az, ami sohasem megy ki a divatból,így biztos, hogy soha nem fogsz mellélőni egy fehér csipkeruhával.

beyoncee

Ha esetleg sötétebb, szürkés, netán füstös sminkekben gondolkodtok, vessetek egy pillantást dívánk külsejére, hiszen van mit tanulnunk tőle. Gyakran használja a hidegebb színeket, akár a vörös szőnyegen is, de persze a csillogásból itt sincs hiány. Frizuráit tekintve viszont igen változatos. Beyonce egy meglehetősen dús és erőteljes hajkorával rendelkezik amit azért hordani is tudni kell. Legyen akár rövid akár hosszú, göndör van egyenes, mindegyikben megtalálta a saját stílusát. Színekben annyira nem távolodott el önmagától, a sötétbarnától egészen a szőkéig mindent kipróbált.

haj

A divatban és zene iparban betöltött jelentős szerep mellett üzletasszony hírében is áll. Saját ruhamárkával is rendelkezik, a House of Déreon nevet viselő brandet 2005-ben indította Beyonce és édesanyja. A ruhákat és a koncepciót a család három generációjának női tagjai inspirálták, a név is Beyoncé nagymamájáról, Agnèz Deréontól származik, aki varrónő volt.  Mindezek mellett több kereskedelmi céggel is szerződést kötött, melyek szépségápolási termékeket és parfümöket forgalmaznak.

beyonce-house-of-dereon-fall-2012-900x1200-horz

Madonna

Ha meg kellene említeni egy korszakalkotó nőt a divatban, kétség kívül Madonna neve bukkanna fel elsőként ezért nem is maradhat ki korunk dívái közül. Madonna Louise Ciccone, olasz származású énekes, színész, rendező és üzletasszony. A „Pop királynője”-ként tartják számon a világ egyik legismertebb díváját.

www.absolumentmadonna.fr

Kitűnőként végezte el a gimnáziumot majd táncművészeti ösztöndíjat kapott a Michigani Egyetemen. Már fiatal korában is kitűnt a kortársai közül. Gyakran fiúsan lázadó külsejével sok mindenkit megbotránkoztatott, különösen katolikus szüleit.

madonna1

Első kislemeze 1982.-ben jelent meg Everybody címmel. Madonna lassan tini bálvánnyá nőtte ki magát, zenéje mellett ugyanis egyre népszerűbb lett az öltözködése is az 1980-as években (necc harisnya, karkötők, kereszt medálok, csipke felső) – Botrányaival is sokszor került a középpontba.

blondt32-horz

Meghökkentő divatdiktátor

Ám nem csak a zenébe tört be kitörölhetetlenül, a ruháival és stílusával nyugodtan nevezhetjük a kor divatdiktátorának. Mindent megtett azért, hogy eltérjen nem csak az amerikai énekesektől, de jóformán mindenki mástól. Meghökkentő, provokatív, lázadó – talán ezekkel a szavakkal lehetne leginkább leírni Madonna stílusát. Sosem félt extrém ruhákat és kiegészítőket hordani, még akkor se ha ezzel meghökkentette a közönségét, a lényeg hogy valami mást, valami újat mutasson, olyat amit eddig még senki sem látott. Később megalapította a Truth or Dare nevű divatmárkát mely főleg a 25-50 év közötti nőknek kínál ruhákat, melyeket egyértelműen az 1980-as évek divatja inspirált.

grammy-red-carpet-2014_7-horz

A haj és smink választását sem az egyszerűség jellemzi, Bátran használta a merész színeket, rózsaszín, kék, zöld ami még manapság is feltűnőnek számít, de képzeljétek el mekkora  megdöbbenést okozott ez a külső az 1980-as években. A színeken kívül előszeretettel használta a Marilyn Monroe által inspirált hidrogén szőke frizurát, sötét, fekete szemöldökkel ami igen kontrasztos hatást nyújtott. Nem sok idő kellett hogy az emberek a zűrzavaros kinézetű fiatal lányt az egyik legnagyobb hatással bíró stílusikonként tartsák számon. A ma már több mint 50 éves Madonna már most legenda. Könyvek, filmek szólnak arról hogy hódította meg nem csak a zeneipart de a divatot  is  egyaránt és több mint 30 éve van töretlenül az élvonalban. Egy örök bálvány és példakép.

fc7d988794ee584ec2ee06ce1935d368-horz

Szeretnél te is olyan kifejező lenni, mint korunk dívái, de mindig bajban azzal, hogy is sminkeld magad? Nem tudod, milyen árnyalatok állnak igazán jól, vagy, hogyan tudnád kiemelni legszebb vonásaidat és eltakarni a apróbb hibáidat? Mi segíthetünk neked ebben! Gyere el professzionális sminktanfolyamunkra, mely alatt megismerheted a sminkelés minden fortélyát. Ha pedig azt szeretnéd, hogy mi készítsük el gyönyörű sminkedet, vagy hajadat, jelentkezz be hozzánk online.

 

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva