Könnyű frizura ötletek kismamáknak

Szerző: Ladoniczki Márta

Kismamaként annyi teendő van, hogy sokszor nem is jut elegendő idő önmagunkra. A reggeli kapkodós rohanásban eszünkbe sem jut a szépségápolási szokásaink, a nap végére pedig annyira elfáradunk, hogy a legnagyobb vágyunk, hogy végre a pihe-puha ágyikónkba beeshessünk. Azonban vannak olyan könnyű frizura ötletek, amelyek segítenek, hogy napközben is szépnek érezhessük magunkat.

Konty

A konty bármely frizura változatát is választjátok, rövid időn belül  elkészültök. Ha napközben ügyeket intéztek, esetleg fontos megjelenésetek lesz, akkor a kontyfánk használatát ajánljuk, amivel pici gyakorlással elegáns kinézetet varázsolhattok magatoknak. Ha viszont otthon maradtok, akkor a sima, laza konty is megfelel. Így a hajatok rendezett, nem lóg a szemetekbe, és nem zavar az otthoni munkában. Ezek mellett pedig kiemeli a szemeteket is. Így ha reggel a frizura elkészítésére mellett alig marad időtök sminkelni, egy szempilla spirállal hatalmas igéző tekintetet varázsolhattok magatoknak. Még egy ilyen könnyű frizura nincs is!

konnyu frizuraotletek kismamaknak- 2

Fonat

A fonatok választéka határtalan, a pofon egyszerűtől egészen a nehezekig találhatunk kedvünkre valót. A mi kedvencünk a halszálkafonás, amely nagyon mutatós, és könnyű elkészíteni. Így a reggeli könnyű frizurák kedvencei közé tartozik. Elkészítése nagyon könnyű: a befonni kívánt haj mennyiséget válasszuk ketté, majd az egyik copf széléről egy tincset fogjunk a másikhoz. Ezt ismételjük meg a másik oldalon is, majd így tovább. Hosszú haj esetén kicsit időigényesebb, de 10 perc alatt bőven elkészíthető. Mutatunk pár igazán mutatós fonatot, amelyet kis gyakorlással te is bármikor el tudsz készíteni magadnak.

konnyu frizuraotletek kismamaknak- 3

Hajpánt

Ha úgy érzitek, nem rendelkeztek elegendő kézügyességgel mondjuk egy fonat elkészítéséhez, van számotokra is egy remek ötletünk. 2017-ben visszaköszönt a régi frizura divat, a hajráf. 2 másodperc alatt máris elkészíthetek vele a frizurátokat. Nagyszerű megoldás, hiszen a hajatok nem lóg a szemetekbe, se az arcotokba, és kellően lehet vele leplezni a kicsit zsírosabb állapotot is, igazi könnyű frizura. Így ha reggel már nincs időd hajat mosni, csak dobj fel egy hajráfot, és indulhat is a nap! Idén számtalan változata divat lesz, találkozhatunk a fonott, a csavart, a bársony, a műanyag és a pamut verziókkal is.

konnyu frizuraotletek kismamaknak- 4

Copf

A jó öreg, bevált copf már valószínűleg mindenki számára nagyon gyorsan megy. Tényleg nem igényel sok időt, szó szerint elég 1 perc is a frizura elkészítéséhez. Ha szeretnétek valamivel feldobni, válasszatok le egy tincset bárhol a hajatokból. Fonjátok be kedvenc technikátokkal, majd egy pici gumival fogjátok össze a végét. Kössétek copfba a többi hajatokkal, és el is készült a mutatós frizura. Ha nem szerettek fonni, akkor csak simán a már felgumizott hajból válasszatok le egy tincset, tekerjétek a gumi köré, és már kész is. Variálhatjátok úgy is, hogy a fületek tövénél elválasztjátok a hajatokat és csak a felső részét kötitek össze egy copfba.  Köthetitek a copfot egészen közel a tarkótokhoz, de akár magasan, a fejtetőre is. Hajgumi helyett pedig használhattok szalagot vagy egy kis bársony anyagot is.

konnyu frizuraotletek kismamaknak- 5

Laza hullámok

Ha nincs kedvetek vagy időtök begöndöríteni az egész hajkoronátokat, elég ha csak elől pár tincset hajsütő vagy akár hajvasaló segítségével behullámosítotok. Ha pedig este, lefekvés előtt van egy kis időtök, a hajatokat fonjátok be két copfba, majd reggel bontsátok ki. Ha a reggeli hajszárítás mellett döntötök, akkor szárítás közben, amikor már 70-80%-osan száraz a hajatok,  a tincseket csavarjátok fel csigákba. Rögzítsétek egy pici csattal, és szárítsátok tovább a hajatokat. Majd ha kész, hagyjátok kihűlni, és utána engedjétek le. Ha még ennél is gyorsabb megoldást szeretnétek, akkor szárítás közben a tincseket sodorjátok meg, és így szárítsátok meg. Ezekkel a módszerekkel hajsütés nélkül lehetnek laza hullámaitok, és a frizura elkészítés is gyorsabb. Különösen jól mutat, ha a frizura long bob fazonú. Az elkészült frizura olyan lesz, mintha csak a tengerpartról jöttetek volna- és nem a nagytakarítás kellős közepéről.

konnyu frizuraotletek kismamaknak-6

A nagyszerű, hogy mindegyik frizura tökéletes megoldás, ha éppen két hajmosás között vagytok. Bármelyik frizura tippünket is fogadjátok meg, garantáljuk, hogy egész nap nem fog titeket zavarni a hajatok. Pici energiát is kaptok majd a nap folyamán, mert nagyon sokat jelent az önbizalmunkon, ha picit is szépnek érezzük magunkat. És valljuk be, ki ne érezné magát szépnek egy csinos frizura viselésével? Főleg, ha még meg is dicsérik a környezetünkben élők. Viszont tudjuk, hogy ahhoz, hogy csinos frizuránk lehessen, nélkülözhetetlen az egészséges hajszerkezet.

L’oreal StreamPod kezelés

A Szabó Imre Hair& Beauty szalonjaiban a forradalmian új, L’oreal StreamPod  kezeléssel formázzuk vendégeink haját. A hajvasaló specialitása, hogy a gőz erejével egyenesíti ki a hajat. A Pro-Keratin számos aminosav kombinációjának köszönhetően értékes keratint juttat a haj szerkezetébe, ami ezáltal beépül, ragyogóvá és egészségessé varázsolja a hajat. Ennek a  nagyszerű technológiának köszönhetően a hajvasalás – a közhiedelmekkel ellentétben – nem roncsolja, hanem ápolja a hajat. Tökéletes választás minden hajhosszúsághoz.

konnyu frizuraotletek kismamaknak- 7

Kezelésünket kimondottan ajánljuk azoknak a nőknek, akiknek a reggeli sietség mindennapos, mint például a kismamáknak.  A haj egyenessége akár 1 héten át, míg a haj selymessége, ragyogása és puhasága akár 3-4 hétig kitart. Így nem csak a hajad szerkezete javulhat, hanem időt is meg spórolhatsz  magadnak minden reggel!
Ha te is szeretnéd kipróbálni ezt a forradalmian új technológiát, kérj időpontot szalonunkba!

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva