Szemöldök trendek 2017

Szerző: Rapala Dóra

Szemöldök trendek 2017 – Vissza a természetes formákhoz

A szemöldök keretet ad arcunknak és kiemeli szemünket, arcformánkat, sőt, az érzelemkifejezésben is segít minket. Mindannyian szépen ívelt és természetesen dús szemöldökre vágyunk, az utóbbi idők trendjei pedig ezt el is hozták nekünk. Mintha azonban kicsit átestünk volna a ló túlsó oldalára a tökéletesre rajzolt és mesterkélt szemöldökökkel. És hogy mit tartogat számunkra 2017? Olvasd el cikkünket, és ismerd meg velünk a szemöldök trendek 2017 -es újdonságait.

A természetesség jegyében

2017 a természetesség éve lesz. Az utóbbi években a szemöldök trendek bőven mutattak furcsaságokat, most viszont úgy néz ki, visszatérünk egy természetesebb és igényesebb vonalhoz. A dús és vastag szemöldök marad divatban, de minél naturálisabb és kuszább a végeredmény, annál jobb. Biztosan te is belefutottál az utóbbi évek tökéletesre rajzolt és szálanként rögzített szemöldökcsodáiba, ami sokaknak az álom szemöldök, másokat viszont riaszt a természetellenessége. Abban mindannyian megegyezhetünk, hogy a hétköznapokat igencsak megbonyolítja, ha mindennap tűélesre rajzolt, garantáltan tartósra fixált szemöldök készítésével kell kezdenünk a napot.

Na de hogy is alakulnak a szemöldök trendek 2017 évében? Ismét előtérbe kerülnek a természetes, vastag, dús szemöldökök. A kifutókon láttunk bizony néhány kusza megoldást, úgy tűnik idén aki szeretné, elfelejtheti a szemöldökcsipeszt. A képeken legalábbis jól áll a modelleknek a felborzolt, dús és szedetlen szemöldök. Fiatalítja az arcot, laza, könnyed, természetes külsőt kölcsönöz viselőjének. Persze nem lehet mindenki Cara Delevingne, ha te inkább biztosra mennél, a mindennapokban választhatsz igényesebb és rendezettebb formát is.

Naturális formák

lényeg a természetesség. Senki nem fog megszólni, ha nem egy irányba áll minden apró szemöldökszálad, vagy ha nem 100%-ban szimmetrikus a két szemöldököd. Nem kell zselével vagy géllel fixálnod, a szemöldökceruzát, tust, szemhéjpúdert is bátran félretolhatod. A legfontosabb és talán legpozitívabb újdonság, amit magukkal hoznak a szemöldök trendek 2017 -ben, az pont abban rejlik, hogy ezt a túlzott, természetellenességbe átcsapó maximalizmust elfelejthetjük egy időre.

Mindez nem egyenlő az igénytelenséggel. A középen összenőtt szemöldök még továbbra sincs divatban, és a rossz helyen felbukkanó szemöldökszálakat is eltávolíthatod. Ugyancsak, a túlságosan hosszú és göndörödő szálakat is érdemes megigazítani, a trükk csupán annyi, hogy ne ess túlzásba sem a szedésnél, sem a formázásnál.

Persze benned is felmerülhet a kérdés, hogy szép és jó a dús szemöldök, de ha te nem olyannal vagy megáldva, és mégis természetes végeredményt szeretnél, mégis mit tudnál tenni? Hogyan lehet elérni a naturális végeredményt, ha kénytelen vagy sminkeszközökhöz nyúlni? A kérdés abszolút jogos, erre is tudunk pár tippet javasolni.

Otthoni formázás

Ha a te szemöldököd is túlságosan ritka és hiányos, töltsd ki a hézagos részeket szemhéjpúderrel, esetleg szemöldök spirállal kiegészítve. Felejtsd el viszont az éles vonalakat és vastagon felvitt szemöldök festékeket, törekedj a könnyedebb és lazább megoldásokra. Megérheti mindennapos sminkrutinod részévé tenni ezt az apró lépést, hiszen nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, milyen fontos szerepe van a szépen ívelt, természetes hatású szemöldöknek egy arcon. Még ha egyébként nem is szeretnél sminkelni, ha a szemöldöködet rendbe teszed, máris szépen keretezve lesz a tekinteted és arcformád, és sokkal karakteresebb lesz a megjelenésed anélkül, hogy művi hatást keltenél.

Az utóbbi évek trendjei a szemöldökceruzákatgéleketzselés állagú tusokat és spirálokat helyezték előtérbe, ezek segítségével valóban könnyedén elkészítheted a szemöldöködet otthon, még akkor is, ha úgymond kevés hozott anyagból dolgozol. Nem tagadjuk, egyszerű megoldásnak tűnhet a mindennapos pótlás és festegetés, de azért ma már vannak jobb megoldások is, amelyek nem fognak elkenődni sem a strandon, sem a fürdőben, sem az esti sminklemosáskor.

Természetes és tartós megoldások

Ha nem szeretnél a mindennapos rajzolgatással, kiegészítéssel bajlódni, hadd ajánljuk figyelmedbe erre a legtökéletesebb megoldást. Biztos te is hallottál már a sminktetoválásokról, de lehet, hogy neked is az a negatív kép él a fejedben, hogy azok csak mesterkéltek és természetellenesek lehetnek, kizárólag feketével, vastagon meghúzva. Tény és való, mi is láttunk már pár elborzasztó példát, de pont ezért szeretnénk hangsúlyozni, milyen fontos a megfelelő szakember kiválasztása!

Szemöldöktetoválásnál ma már többféle technika áll a kozmetikusok rendelkezésére. Választhatunk satírozott és szálazott szemöldököt is, illetve olyan új technológiákat is kipróbálhatunk, mint a microblandingUtóbbi lényege, hogy háromszálas tűvel és kézzel történik a tetoválás, a végeredmény pedig teljes mértékben természetes hatású szemöldök lesz, hiszen a kozmetikus precízebb és vékonyabb vonalakat tud húzni, mint gépi tetoválás során. Hadd mutassunk pár példát szalonunk vezető kozmetikusának, Szegődi Anitának a munkáiból a szép és igényes sminktetoválásokra!

Te is szeretnél dús és természetes hatású szemöldököt, de meguntad az állandó rajzolgatást? Keresd fel szakemberünket, hogy elkészíthesse neked az igényes és professzionális sminktetoválást! Az előzetes konzultáció során közösen alakítjátok ki azt a formát, amely számodra a legelőnyösebb, így biztosan nem érhet meglepetés a sminktetoválás elkészültekor. Egyeztess vezető kozmetikusunkkal a microblanding szemöldöktetováló eljárásról és jelentkezz be online!

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva