Vintage frizurák – Szabó Imre a legmodernebb vintage man

Szerző: Marján Melinda

A trendek örök körforgásban vannak és biztos észrevetted, hogy folyamatosan visszatérnek a múltból kedvenc frizuráink, sminkjeink és trendjeink kicsit felturbózva, modernebb változatukban. Rengeteg sztártól látjuk, hogy a vörös szőnyegen is szívesen választják a vintage stílust, mert előkelő és kifinomult hatást kelt. Kövesd nyugodtan példájukat és ismerd meg melyek a most hódító vintage frizurák, amikkel biztos, hogy nem leszel ódivatú!

A mester inspirációja

„Miért lettem fodrász? A szép nők miatt. Meg is mondtam édesanyámnak, hogy ez a sok szép nő csak így fog velem szóba állni. Ez motivált 14 évesen: hátha így közel kerülhetek hozzájuk.”

Ki is tudhatna többet ezeknek a vintage frizuráknak a trendjeiről, mint maga a mester, Szabó Imre, aki, már 1960-óta van jelen a fodrászat világában. Mindig is az igazi hollywood-i dívák inspirálták és a mai napig nagy kedvence Bridgitte BardotSophia Loren és Audrey Hepburn stílusa. Mindig arra törekszik, hogy vendégei ne csak hajvágást kapjanak, hanem frizurával távozzanak és ezt a szemléletet adja át csapatában minden fodrászának és tanulójának. Fontosnak tartja, hogy munkatársai is azt a tradicionális szemléletet vegyék alapul, amit ő, így mindig teljes mértékben a vendégre és az ő igényeire koncentráljanak, hogy biztosan elégedetten távozzon a szalonból.

Szabó Imre különösen nagy gondot fordít az esküvői és alkalmi frizurák elkészítésére és az ilyen frizurák oktatására, hiszen a különleges alkalmakon nagyon fontos, hogy a szalon minden vendége kifogástalanul jelenhessen meg. Már több ezer menyasszony szépült Imre és csapata kezei között és ezért is tartja fontosnak, hogy folyamatosan ismerjék a legújabb trendeket, de a klasszikus formákat is kiválóan alkalmazzák. Büszke arra, hogy csapata tagjai között tudhatja a legjobb és legképzettebb kontyos és alkalmi frizura fodrászokat, akik már maguk is tartanak oktatásokat szakemberek számára. Rengeteg menyasszony kéri fel csapatát, hogy az esküvő helyszínén készítsék el sminkjét és frizuráját, melyet a fodrászok szívesen teljesítenek is, kiszállásos esküvő szolgáltatásunkra kattintva megismerheted ennek részleteit is!

[huge_it_videogallery id=”20″]

Fontos a folyamatos fejlődés!

Szalonjainkban rengeteg oktatás zajlik, nem csak a saját tanulóink számára, hanem minden szakember részére. Szabó Imre és profi fodrászcsapata bemutatja a legfrissebb festési és vágási technikákat, különleges frizura készítési és alkalmi frizurakészítési módokat oktatnak. Emellett a csapat is folyamatosan továbbképzi magát. Imre a fiatalokkal együtt jár rendszeresen londoni képzésekre, bemutatókra, ahol a legmodernebb technikákat ismerik meg, melyeket egyből be is építenek repertoárjukba. Így legyen stílusod modern, vagy klasszikus, mindig fordulhatsz hozzánk.

Rengeteg média megjelenéssel is büszkélkedhetnek szalonjaink, melyeken rendszeresen van jelen Szabó Úr is és aktívan részt vesz forgatásokon, fotózásokon. Rengeteg modellünk frizuráját készíti el ilyenkor és szereti ilyenkor is a klasszikus, vintage stílusokat választani, olyan módon, hogy az illjen a modell személyiségéhez és ne legyen ódivatú. A mester mellett mindig jelen vannak profi fodrászaink és sminkeseink is és kimondhatjuk, hogy jó csapatot alkotunk!

[huge_it_videogallery id=”21″]

A múlt és a jelen találkozása

A régimódi és talán már felejtőben lévő vendégszeretetet és tisztességes kiszolgálást tartja a legfontosabb értéknek, melyből sosem enged. Szalonjaiban minden kollégájának átadja ezt a szemléletet és bánásmódot, mert tudja, hogy a vendégek elégedettsége az elsődleges, így válhatnak visszatérő kuncsaftokká. Legkedvesebb törzsvendégei már a szalon megnyitása óta hozzá járnak és barátként lépnek a szalonba. Szeretné, ha fodrásztársai is hasonló bensőséges kapcsolatot alakítanának ki vendégeikkel. De a tradíció nem összeférhetetlen a modern hangulattal. Bár az értékek a régiek, a szalonok kialakítása rendkívül modern és ez is a mester ízlését tükrözi. A szalonok tervezéséből és kialakításában való munkálatokból is kivette a részét, mert mindent magáénak szeretne érezni.

A munkában és a magánéletben is a csúcson!

Bár a mesternek nagyon fontos a munkája és, hogy mindig a maximumot nyújtsa, ez sosem mehetett a magánélete rovására! Feleségével, a mester kozmetikus Szabó Évával már évtizedek óta tökéletes párost alkotnak és szívesen dolgoznak is együtt, de mindig ügyeltek arra, hogy ez ne menjen kapcsolatuk rovására. Rengeteg időt tölt családja körében és szívesen játszik unokáival.  A családi összejövetelek alkalmával mindig Imre a séf és igyekszik a konyhában is legjobb formáját nyújtani. Szabó Úr egyszerre apukanagypapamodern fodrász szakember és stílusos vintage man, akire minden téren számíthatnak barátai, családjamunkatársai és vendégei!

vintage_frizurak-4

Marilyn Monroe kisasszony ikonikus hullámai

A gyönyörű színésznő csinos alakja és vérvörös ajkai mellett védjegyévé vált a platinaszőke göndör félhosszú frizurája, melyet ma már long bob-nak hívnánk. Idén ennek a hajstílusnak minden egyes részlete trendi, így nyugodtan készítsd el magadnak is. A vintage frizurák pont azért jók, mert egyszer már beváltak és így biztos nem lősz mellé kipróbálásukkal, nem igaz? Az oldalválaszték és hátrafelé fésült frufru engedi látszani arcodat és bájos keretet ad neki, míg a bohókás hullámoktól nőies és szexi leszel. Ezt a frizurát választotta korunk egyik divat üdvöskéje, Zendaya is, de nem felejtkezhetünk el Christina Aguileráról sem!

Jean Harlow és a marcell hullámok

Ez a különleges frizura juthat eszünkbe Harlow színésznőről először. Ő is a platina szőke hajszínre szavazott és nagyon jól is tette, mert felejthetetlenné tette megjelenését. A marcell hullámok pedig izgalmassá tették! De hogyan készül a marcell hullám? Nem is olyan nehéz, mint gondolnád! Hullámosítsd be fürtjeidet és ahelyett, hogy egyből leengednéd a tincseket, csatold fel a fejtetődre, hogy ott hűljenek ki. Ha ez megtörtént, engedd ki a kis csigákat és egy hajkefével fésüld át. Így egyből lazább lesz. Ez után jön a dolog csavaros része. Vízszintes szekciókat képezve tűzd fel hajadat és engedd, hogy beálljon így a frizurád. A vintage frizurák közül ezt választotta  korunk egyik dívája, Beyoncé és Emma Stone is.

Bridgitte Bardot kusza fürtjei

tupír koronázatlan királynője büszke lenne, ha tudná, hogy haja a trendi vintage frizurák között van. Mint megannyi híresség, ő is a platina szőke mellett tette le a voksát, de ennek a frizurának a modern változatához kipróbálhatsz egy pasztell, vagy granny színt is, mert nagyon merészen mutathat! Bardot frizurája alapvetően könnyen elkészíthető, csak egy tupír fésű és kis hajlakk kell hozzá, de ne felejtsd el, hogy ez nagyban roncsolhatja a hajszálaidat, ezért mindenképp gondoskodnod kell a kellő ápolásról! Ehhez válassz olyan termékeket, melyek professzionálisak és nem nehezítik el a frizurádat, így jó választás a Kérastase termékcsalád!

Audrey Hepburn elegáns stílusa

Nincs trend lista Audrey Hepburn nélkül! Az elegancia megtestesítőjének frizurája is bekerült a modern vintage frizurák közé. A színésznő mindig kifogástalan megjelenése és csodás haja emlékezetessé tette mindenhol. Rövid, pixie frizuráját és félhosszú hajából készült kontyait is ugyanúgy imádjuk és Szabó Imre is szívesen készíti őket vendégeinek. A vörös szőnyegen is mindig visszatérő ez az elegáns stílus, hiszen ilyenkor mindenki a legjobb formáját akarja hozni. Ha alkalmi frizura ötletre van szükséged, bátran válassz egy ilyen kontyot, mint ahogy Cheryl Cole, vagy Eva Longoria is tette már.

Pin up stílus a kifutókon is

2017-ben a divatházak sorra inspirálódtak a vintage frizurák rengetegéből és többen is az egykori pin up lányok hajkölteményeit gondolták újra. Az úgy nevezett victory roll lényege, hogy a frufrudból, vagy az arcod közelében lévő tincsekből egy szép csigát készítesz és ezt közel az arcodhoz feltűzöd. Legye egy oldalon, vagy mindkét oldalon is, ez már a te döntésed, mindegyik jól fog mutatni!

Tökéletes oldalválaszték Cary Grant után

Természetesen nem hagyhatjuk ki a férfiakat sem, ha az újra trendi vintage frizurák vannak terítéken. Egykor a neves színész, Tyrone Power , vagy Cary Grant is ezzel a stílussal hódított és ma is imádjuk. Szimplán elválasztotta haját a halántékához közel is hajzselével lesimította. Ma persze már vannak a zselénél sokkal kényelmesebb és fejbőr barátabb hajfixálók, válassz egy vizes hatásút, ami most kifejezetten trendi!

Rövid és hosszú egyben, ez a quiff

Gondoltad volna, hogy ez a frizura is a múltból tért vissza hozzánk és indult hódító útjára? 2017 egyik nagy kedvence az alul rövidre nyírt, a fejtetőn pedig hosszabbra meghagyott és hátrafésült frizura. Eredetileg matrózok viselték így hajukat, majd pedig a sztárok is átvették, mint például Johnny Cash, vagy Montgomery Clift. Tőlük vette az ötletet David Beckham és Justin Timberlake mellett megannyi mai híresség is. Ha még nem szántad rá magad, hogy kipróbáld ezt a fazont, most itt az ideje!

Fénykorát éli a szakáll

 A vintage frizurák felsorolásakor nem mehetünk el a tény mellett, hogy az utóbbi időben újra megjelentek a szakállak és hetyke bajszok az urak arcán, aminek a legtöbb hölgy csak örülni tud, hiszen hihetetlen karakteressé és szexivé tudja változtatni az arcot. Egy profi barber segítségével te is ki tudod alakítani a hozzád illő szakállat és megismerheted ápolásának trükkjeit, hiszen az arcszőrzetről is gondoskodni kell. Barber szolgáltatásunkkal minden nap stílusos és jól fésült lehetsz!

Ne félj visszanyúlni a múltba, ha trendekről van szó, hiszen a vintage frizurák hihetetlen stílusosak idén. Válaszd ki kedvencedet és gyere le profi fodrászainkhoz, akik mindig naprakészek a legújabb és a klasszikus trendekből egyaránt. Együtt megtervezhetitek új stílusodat és garantáltan szuperül fogod érezni magad új frizuráddal.

Ha pedig fodrászként szeretnéd a legjobbaktól megtanulni az frizurakészítés minden trükkjét és szeretnéd te is a legjobbat nyújtani vendégeidnek, ismerd meg fodrász továbbképzéseinket és tanulj nálunk!

 

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva