Legszebb női sportolóink

Szerző: Szalontai Petra, Bárczy Dóra

Sokunk kedvelt időtöltése a sportesemények nyomon követése. Ám sokszor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni róla, hogy a lenyűgöző teljesítmények mögött is hús-vér emberek állnak. Még inkább szokásunk elsiklani a tény felett, hogy kedvenc sportolónőink, akiknek annyit szurkolunk, elsősorban továbbra is Nők. Akik néha szeretik levetkőzni a megszokott edzőruhát, és megvillantani nőiesebb oldalukat is a nagyközönség számára. Ezzel pedig semmi baj sincsen, hiszen legtöbbször kiderül, hogy a dresszek és sportfelszerelések gyönyörű nőket takarnak. Ők azok a nők, akik bebizonyítják a világnak: a sport és a nőiesség megfér egymás mellett! Lássunk hát legszebb női sportolóink rövid listáját, akik példát statuálnak ezen a téren.

Hosszú Katinka

Katinka még csak 28 éves, de már nagyon sok mindent letett az asztalra. Igazán büszkén állhat be a legszebb női sportolóink soraiba! Az utóbbi évek egyik legsikeresebb és legtöbbet ünnepelt magyar úszónőnk. Sorra gyűjti be a szebbnél szebb sikereket. Ugyanis az Olimpiai játékokról három, a világbajnokságokról öt, még az Európai bajnokságokról már tizenhárom aranyéremmel tért haza! Katinka általában minden versenyszámban újabb és újabb rekordokat állít fel. Elmondható róla, hogy ő az első olyan versenyző, aki mind a hosszú pályás és mind a rövid pályás vegyesúszó számokban egyszerre tartja a világcsúcsot. Mindezért keményen dolgozik az edzőjével egyben férjével, Shane Tusuppal, mely a testén is látszik. Sokszor kap hideget-meleget ebben a témában. Időről-időre valaki biztosan negatív megjegyzést tesz alakjára, mondván, hogy az túl sportos, vagy „férfias”. Ám az úszónő minden egyes alkalommal képes rácáfolni a rosszakarókra, akár a közösségi médiában, akár egy címlapról visszamosolyogva!

KÉP1

Jakabos Zsuzsanna

És akkor maradjunk még kicsit az úszósportnál, hiszen nem maradhat ki a legszebb női sportolóink listájából a mi Jakabos Zsuzsánk sem, aki 28 évesen már szintén Európa-bajnok. A Londonban megrendezett Európa-bajnokságon a 4×200 méteres gyors úszásban ő szerezte meg az aranyérmet! De emellett fontos megemlíteni, hogy kétszeres bajnok a rövid pályás Európai-bajnokságon és négyszeres bajnok az Ifjúsági Európa-Bajnokságon is! Nagyon ígéretes tehetségnek számít! Zsuzsa 8 éves kora óta foglalkozik aktívan az úszással, előtte a szertornázásnak szentelte az élet minden percét. Jelenleg az úszás mellett modellkedéssel is foglalkozik, melyre inkább hobbiként tekint, mint munkaként. Igazán büszke lehet magára! Ugyan a versenyeken kevesebb esélye van rá, hogy tehetsége mellett szépségét is megvillantsa, ám a való életben létezik egy nagyon is bájos és nőies oldala.

KÉP2

Kapás Boglárka

Mivel listánk nem lehet végeérhetetlen, így utolsó példánk, akit az úszósportból hozunk Kapás Bogi. A debreceni lány, aki még csak 24 éves, de joggal sorakozhat fel a legszebb női sportolóink közé. Tudniillik fiatal kora ellenére már hatalmas népszerűségre tett szert az utóbbi években elért kimagasló eredményeinek köszönhetően. A magyar úszónőnk már begyűjtött egy bronzérmet az Olimpia Játékokon és a Világbajnokságon is. További öt aranyérmet az Európai-bajnokságon, valamint két aranyérmet az Ifjúsági Olimpia Játékokon is! Bogi 1999-ben kezdett el versenyszerűen az úszással foglalkozni, azóta már egyszerre követhetjük nyomon a versenyeken túl, akár a reklámkampányokban is, melyeket vele forgatnak, és a hétköznapjaiban, pl. Instagramjának köszönhetően. Utóbbi sokszor jól tükrözi, hogy miközben Bogi egy profi úszónő, de mellette egyszerre fiatal nő is, aki élvezi ezt az időszakot és szemmel láthatóan igyekszik az élet minden percét nagyon hasznosan kitölteni.

KÉP3

Földházi Zsófia

A legszebb női sportolóink között ott a helye mindenképpen Zsófinak is. Az ő sportolói pályafutása is szintén az úszással kezdődött el még fiatal korában. Néhány évvel később az úszás mellett elkezdett az öttusázással is foglalkozni. Egy darabig a két sportágat egymás mellett űzte, míg végül az élet minden percét az öttusázásnak szentelte, melyben remek eredményekkel öregbítette Magyarország hírnevét. Többek között egyszeres világbajnok és egyszeres európai bajnok is. Mindezek mellett említésre méltó a Junior világbajnokságon és a Junior Európa-bajnokságon elért helyezései is. Ugyanis még az előbbiből két, addig az utóbbiból egy aranyéremmel tért haza. Valamint az Olimpián is szépen képviselte hazánkat. Az öttusa sem mondható kifejezetten annak a lányos sportnak, tekintve, hogy többek között vívni és lőni is kell benne. De Zsófi a hétköznapokban mégis képes levetkőzni a sport iránti szenvedélyével együtt járó kissé maszkulin szerepet, és előszeretettel mutatja meg nőiesebb oldalát is.

KÉP4

Kovács Katalin

És ha még egy kicsit a vizes sportágaknál maradunk, fontos megjegyeznünk még egy nevet a legszebb női sportolóink között. Ő pedig nem más, mint Kovács Katalin, vagy más néven a “Kajakkirálynő”! Kati számít a világon a minden idők egyik legeredményesebb kajakozó nőjének, hiszen nem csak, hogy egy háromszoros olimpiai bajnokról beszélünk, de kimagasló eredményt is ért a Világbajnokságokon és az Európai-bajnokságokon is! Ő az a sportoló nő, aki már a 31. világbajnoki-, és 27. európai bajnoki címet szerezhette meg. 41 évesen maximálisan büszke lehet magára és a családja is rá, hogy ilyen eredményeket sikerült elérnie! De a kemény munka meghozta a gyümölcsét, megérte, ennyi erőt és energiát belefektetni. A család támogatása adja talán ilyenkor a legnagyobb erőt! Kati azon nők közé tartozik, aki egyszerre tölti be a nagyon tehetséges női kajakozó, rendkívül odaadó anyuka és a gyönyörű nő szerepét is!

KÉP5

Gangl Edina

Lassan az összes vizes sportágból kiemeltük a legszebb női sportolóink közül egyet-egyet, de még egy sportág hátra maradt. A vízilabda! A női magyar vízilabdázók közül mind tehetségével és mind szépségével kitűnik a tömegből Gangl Edina! Mint kapus, a “pályán”  talán az ő posztja az egyik legfontosabb pozíció. Nagy odafigyelést, koncentrációt igényel! De úgy tűnik, neki ez sem okoz problémát, hiszen még csak 26 éves, de már egy aranyérmes Európa-bajnok magyar női vízilabdázóról beszélünk. Edina 15 éves korától fogva kezdett el aktívan foglalkozni a vízilabdával, azóta a sportolói pályafutása folyamatosan felfelé ível ranglétrán! Úgy tűnik számára nincs lehetetlen és nincs megállás! A tehetsége mellett pedig a hétköznapokban levetkőzve a sportoló énjét, szívesen szereti megmutatni a szépségének mivoltját is. Nem véletlenül tartják a női vízilabda európai bajnokság szépségkirálynőjének is!

KÉP6

Tápai Szabina

Bár a vizes sportágakkal nem lehet betelni, de azért most egy kicsit térjünk át egy másik nagyon kedvelt szárazföldi sportágra, a kézilabdára is. És ha már a kézilabda akkor mindenképp meg kell említeni a legszebb női sportolóink között Szabinát is. 9 éves korától kezdve foglalkozik versenyszerűen a kézilabdával. Már az általános iskolában is sporttagozatos volt, amikor is elkezdett ismerkedni ezzel a sportággal! Azóta a sportolói pályafutása folyamatosan felfelé ível, és a szebbnél szebb eredményeket gyűjt be! Szabinának biztos nem volt nehéz megválaszolni azt a kérdést, hogy “Mi leszek a ha nagy leszek?“, vagy, hogy “Milyen sportágat is űzzek gyerekkoromban?“, hiszen anyukája is versenyszerűen kézilabdázott. Így kétségtelen, hogy a tehetség benne van a család génjeibe! De Szabina nem csupán tehetséges sportolónő, ugyanakkor nagyon vonzó és nőies is, melyet a mindennapokban szeret is megmutatni, ha éppen nem az edzésről vagy versenyről van szó! A családja igazán büszke lehet rá!

KÉP7

Szóval mit is tanítanak nekünk ezek a lányok? (Megjegyeznénk, hogy természetesen rajtuk kívül is még rengeteg gyönyörű női sportolóink van!) Egyszerre mutatnak példát kitartásból, küzdeni akarásból, miközben azt is reprezentálják, hogy minden körülmények közt van lehetőség rá, hogy megtartsd a nőiességed, és a személyiséged.

Szeretnél te is mindenhol a legjobb formádban tündökölni? Szeretnéd megmutatnia maximálisan a nőies oldalad? Akkor ismerd meg a kozmetikai szolgáltatásainkat és kényeztesd meg luxus körülmények között! 

 

online

szalon1SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

szalon2SZABÓ IMRE HAIR & BEAUTY – BUDA
1013 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva