Elég vizet iszol a várandósság alatt?

Várandósság alatt a vízfogyasztásra komolyan oda kell figyelni. Ami még ennél is fontosabb, hogy biztonságos, szennyező anyagoktól mentes tiszta vízhez juss. Jövendőbeli anyaként sokkal több figyelmet kell szentelned a napi vízmennyiség pótlására. Összeszedtünk néhány dolgot, amit érdemes tudni terhesség alatt a vízfogyasztásról. Az előnyöktől kezdve (terhesség alatti és utáni szövődmények megelőzésével kapcsolatban, mint például szív és érrendszer zavarai: pulzus és vérnyomással kapcsolatos zavarok, aranyér; emésztési: felszívódás és anyagcsere zavarai), a mennyiségen át (megnövekedett vízmennyiség a terhesség időtartama alatt), hogy biztosítsd a jó minőségű vizet kérdéskörig (jóval fontosabb, mint bármikor).

A vérkeringés minőségét befolyásolja a vízháztartás.

Most, hogy várandós vagy nem csak másképpen étkezel, hanem kiválasztás is máshogy működik. Az elegendő vízfogyasztás hígítja a vizeletet, és segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket. Túl kevés folyadék kövesedést és fertőzést von maga után és a vese funkciók beszűkülését.

Figyelj oda, hogy jó minőségű vizet igyál!

Soha nem rossz ötlet felmérni az ivóvíz tisztaságát és ez különösen igaz, amikor várandós vagy. A rossz minőségű, szennyező anyagokat tartalmazó víz károsíthatja a magzat fejlődését. A vízben található szennyeződéseknek pedig akár teratogén, magzatkárosító hatásai lehetnek.A hazai piacvezető ClearWater Kft. nagy hangsúlyt fektet a minőségre, a legmodernebb technológiát és minőségirányítási rendszert alkalmazva, saját üzemben palackozott, minőségileg folyamatosan ellenőrzött, kiváló minőségű, alacsony ásványi anyag tartalmú vizet kínál a fogyasztók részére. 2011-ben a ClearWater ballonos tisztított víz elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet.

Kismamaként óvakodnod kell a cipekedéstől. Válaszd a ClearWater kényelmi szolgáltatásait házhozszállítással! Próbáld ki most 2 hétig kötelezettség nélkül! www.clearwater.hu/probalja-ki-vizadagoloinkat-egy-ballon-viz-araert/

Nem csak a várandósság közben fontos a megfelelő folyadékpótlás, hanem a szoptatás időszaka alatt is. A vízadagolók forró víz előállítására is alkalmasak, amelyek megkönnyítik az újdonsült anyuka életét, hiszen pillanatok alatt elkészíthető egy csésze tea. A hozzátáplálás időszakában is nagy segítség lehet, mert mindig közelben van az optimális ásványi anyag tartalmú ballonos tisztított víz, ha egy pohár vízre vágysz.
Nagyon fontos, hogy már kis korában megtanítsuk a gyermeket, hogy a megfelelő folyadékbevitel szükséges az egészsége megőrzéséhez.Szervezetünk mintegy kétharmada vízből áll, és a folyadékháztartás egy igen érzékeny rendszer.

Felettébb érzékeny a gyerekeknél, hiszen ők állandó mozgásban vannak, a játék hevében könnyedén elfeledkezhetnek arról, hogy szomjasak, így fokozottan ki vannak téve a kiszáradás veszélyének. Egy remek módszer ennek elkerülésére, ha az ivást beépítjük a játékba, például egy ötletes vízadagolóval, mint amilyen a ClearWater állatfigurás gyerek vízadagolója.