Hungaroring

 

Több mint harminc év telt el azóta, hogy 1986-ban, a gyönyörű magyar főváros közelében, a mogyoródi dombok között átadták a Hungaroringet. Annak idején egy tulajdonképpen minden előzmény nélküli, mondhatni a semmiből elővarázsolt pálya kezdte meg működését a világ talán legprofibb sportágában, a Formula–1-ben. A Hungaroring immár 33 éve állandó tagja annak a grandiózus versenysorozatnak, amelyben a mérce mindenben a világszínvonal.

A világ nagy versenypályái – s közéjük tartozik több, mint három évtizede a Hungaroring is – nem csupán a világversenyeknek adnak otthont, és lehetőségeik szerint kielégítik a szenvedélyes autós és motoros amatőrök sportolási igényét, hanem afféle szellemi központjai is az adott ország autós és motoros életének.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, elismerni és örülni annak, hogy a Hungaroring is egyike annak a huszonegy versenypályának, amely Formula–1-es világbajnoki futamot rendezhet. Olyan kiváltság ez, amelyért muszáj folyamatosan megdolgozni, és mindenben világszínvonalú teljesítményt kell nyújtani – és mi folyamatosan teljesítjük az állandóan növekvő elvárásokat.

A Formula–1-es Magyar Nagydíj mellett a Hungaroringre hozunk olyan nagy világversenyeket, mint például az FIA túraautó-világkupafutama, amely elődjének immár hétszer adott otthont a pályánk, s amely az idén sem hiányozhat a versenynaptárból. Valójában nemzetközi vonatkozásban ezzel a világbajnoki futammal kezdődik a szezon.

A Hungaroring Magyarország Motorizációs Központja, amely nagyszerű lehetőségeket nyújt nem csupán az autó- és motorsport, hanem a száguldás, a sebesség szerelmesei számára is: a pályánk területén sikerrel működő Vezetéstechnikai Központtól kezdve, az exkluzív pályahasználaton át a formulaautós élményvezetésig…

Él, mozog, egyre jobb formában van a pályánk, tapasztalja meg Ön is!

forrás: https://hungaroring.hu/