5 ÉVES A MINIVILÁG!

 

A MINIVERSUM-ban Magyarország, Ausztria és Németország nevezetességei elevenednek meg közel százszoros kicsinyítésben. A terepasztalokon 14 település, 600 épület, 1,3 km sínpálya, 100 folyamatosan mozgásban lévő vasúti szerelvény, működő közúti forgalom és 5000 miniatűr figura kapott helyet. A minivilág egyes elemeit és jeleneteit a csaknem 100 interaktív nyomógomb segítségével a látogatók is irányíthatják.
Az elmúlt 5 év alatt a MINIVERSUM vasúti szerelvényei összesen 202.413 valós kilométert tettek meg, azaz több mint ötször megkerülték már meg a Földet. A minivilág apró részleteit a kiállítás öt éve alatt közel 500.000 látogató fedezte fel!

SZÜLINAPI FESZTIVÁL A MINIVERSUM-BAN!

A 2019. május 18-19-i hétvégén az 5. születésnapját ünneplő MINIVERSUM az izgalmas családi programok mellett egy különleges, éjszakai programmal is várja a felfedezőket!

Május 18-án szülinapi kvízjátékkal és egész nap játszóházi foglalkozásokkal várja a családokat a MINIVERSUM. Ráadásul ezen a napon 18 óra után egészen éjfélig FÉLÁRON látogatható a világ egyik legnagyobb minivilága, ahol 21 órától félóránként megtekinthető az Éjszaka a Miniversumban program is, ahol a hatalmas terepasztalok az éjszakai díszkivilágítás fényeiben pompáznak.
Ezen a hétvégén az érdeklődők részt vehetnek egy különleges kulisszák mögötti túrán is, ahol nemcsak a minivilág rejtett titkaiba pillanthatnak majd be, hanem annak építésével és működésével kapcsolatos érdekességeket is megismerhetnek. Május 19-én, vasárnap délelőtt interaktív zenés bábjátékkal várják a legkisebbeket a játszóházban.

További információ: Vidáné Légrádi Andrea, legradi@miniversum.hu, tel: 30 950 0432