Táncoljunk Luis Fonsival!

 

A Latin Grammy-díjas Puerto Rico-i énekes augusztus 17-én újra Budapestre látogat, hogy egy igazi nagyszabású fieszta keretében felpezsdítse a magyar közönség vérét és arra buzdítson, hogy vele táncoljunk már ismert és legújabb slágereire. Megkeresésünkre örömmel válaszolt kérdéseinkre:

DM: Kitől örökölte a zenei tehetségét?
LF: Az édesapám mindig zenélt otthon a háttérben, neki köszönhetően ismertem meg a hazám és a világ legjobb zenészeit.

DM: Már 3 évesen kezdte utánozni a Puerto Rico-i Menudo zenekart, majd fiatalon kórustag lett. Amerikába költözve pedig tovább tanult, hogy zenei karriert csináljon. Ki volt a példaképe akkoriban?
LF: Kiskoromtól kezdve tudtam, hogy imádom a zenét és mindenféle stílust meghallgattam. Már 6 évesen megtapasztaltam a zene varázsát, amikor a San Juan-i gyermekkórus tagja lettem. Később, amikor már az Egyesült Államokban laktunk, kilencedikes koromban csatlakoztam egy a cappella együtteshez, a „Big Guys”-hoz, ami sokat segített abban, hogy szociálisabb legyek és jobban elfogadjanak a középiskolában. Akkoriban a legjobb dolog volt egy együtteshez tartozni, emiatt mindennek részese akartam lenni, ami lehetővé tette, hogy énekeljek akár angolul, akár spanyolul. Egyik legjobb barátom, Joey Fatone belépett az NSYNC-be, én ezért nagyon büszke voltam rá, mai napig egyik legközelebbi barátomnak tartom. Sok közös pillanatban osztoztunk azóta is, mióta én szólókarrierbe kezdtem. A nagy példaképeim egyike viszont Steve Wonder.

DM: Mit remél a magyar közönségtől és milyen érzésekkel tér vissza Budapestre?
LF: Azt szeretném, ha mindenki velem együtt énekelne és táncolna és jól érezné magát. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a dalaimat megoszthatom veletek és személyesen érezhetem és tapasztalhatom meg az energiátokat, ez az, amit sohasem veszek természetesnek. Alig várom már a budapesti koncertet.

DM: Mit üzen a magyar latin zene kedvelőinek?
LF: Meg szeretném köszönni, hogy hallgatjátok a zenémet és támogattok engem. Ez nekem a világot jelenti és remélem mindnyájatokkal találkozom!

DM: Mi a kedvenc dala manapság?
LF: Túl sok, hogy egyet is ki tudnék emelni.

DM: Van lámpaláza koncert előtt? Vagy csupán egy nagy fiesztának fogja fel?
LF: Kicsit talán ideges vagyok, de inkább izgatott, mert imádok a színpadon lenni. Nincs különösebb szokásom koncert előtt. Ha elég korán érünk a városba, ahol játszom, akkor reggel edzek egy jót, majd eszem egy helyi étteremben, utána pedig tovább próbálok a zenekarommal. Mindig sikerül egy nagy fiesztát csapnunk és hihetetlen élmény élőben játszanunk.