Őrült hobbik: Malactartók

 

Ha eddig azt gondoltad, hogy csupán egy pihe-puha cicát, kutyát vagy éppen rágcsálót lehet otthon tartani, akkor nagyon is tévedsz! A ruhatervezők mellett az állattartók is egyre merészebb divatötletekkel állnak elő. A vadászgörény és a madárpók mellett már a malacok is bekerültek a házba. No, nem azokra a nagy sárban fetrengő jószágokra kell gondolnod, hanem azok egy minibb változatára!

 

Malackodó sztárok

A teáscsésze méretű malacokként is ismert kisállatok tartása ugyan még nem túl gyakori az Egyesült Államokban, de Angliában már régóta nagy népszerűségnek örvendenek. Rupert Grint, a Harry Potter-filmek sztárja is malactulajdonos, akárcsak Jonathan Ross, a Brit tévécsatorna bemondója vagy Charlotte Church énekesnő. Bárki örökbe fogadhat egyet!

Az egyik brit tenyésztő kb. 50 malacot ad el évente, és elmondása szerint a jószágokra várók listája igencsak hosszú, annak ellenére, hogy a vételáruk borsos: darabjuk 200.000 Ft-ba kerül.

 

Törpemalac-mánia

Leginkább egyenes farkukról, felfelé álló füleikről és apró méretükről lehet felismerni őket. Méretük fajtától függően 12–50 kg között változhat. Ezek az okos és engedelmesek állatok kb. 12-15 évig élnek. Nagyon tiszták és jól neveltek tudnak lenni, ha megfelelően tartják őket. Nem szeretik a bezártságot, de mindenképpen szüksége van egy családra, ezért nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz. Mivel nagy a mozgásigényük, előszeretettel ugrálnak és szaladgálnak, sőt pórázon is el lehet vinni sétálni, akár kutyákkal együtt, mivel remekül kijön velük.

Jó tudni! A törpemalacok ára megegyezik egy törzskönyvezett kutyáéval, ezért csakis megbízható helyről vásárolj. Az olcsóbb állatok néha hagyományos malacok, egy év múlva akár a 100 kilós súlyt is elérhetik!

 

Mint tudjuk, Paris Hilton a divat megszállottja, így természetesen ő sem maradhatott ki a malacőrületből.

A Beverly Hills 90210 című sorozat népszerű színésznőjének, Tori Spellingnek szintén malaca van.

Megan Foxnak is jól áll ez a kis különös négylábú.

Melissa White, egy angol hölgy,  aki törpemalacként vásárolta kedvencét, Henry-t, ám idővel kiderült, hogy az eladó „becsapta”. A család ennek ellenére nagyon szereti a több mázsás jószágot, együtt viszik sétálni a kutyájukkal, Tinkyvel.

Hollywood szépfiúja, George Clooney az elsők között volt, aki törpemalacot tartott.

 

welcsy