A Csárdáskirálynő premierjével indul az évad

 

A világ egyik legismertebb operettje, Kálmán Imre halhatatlan remekműve a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében kelt újra életre. A Csárdáskirálynő nyáron, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon debütált, ahol nagy sikert aratott, szeptember 6-tól pedig beköltözik kőszínházunkba a Cziegler Balázs által megálmodott, lenyűgöző óriásgramofonnal és persze Berzsenyi Krisztina gyönyörű jelmezeivel.

A darabnak eredetileg az “Éljen a szerelem!” címet szánták, de végül még az ősbemutató előtt Csárdáskirálynőre változtatták azt. Az első világháború idején született darab már a maga idejében is leírhatatlanul népszerű volt, nemcsak azért, mert az uralkodó családdal kapcsolatos pletykák elevenedtek meg a történetben, hanem előadásmódjában és témájában pont azt a könnyedséget közvetítette, amire akkor olyan nagy szükség volt.

A különlegesen gazdag kiállítású produkció ezúttal visszanyúl az eredeti, 1916-os Gábor Andor-féle magyar változathoz, de az alaptörténet természetesen változatlan: főúri, bohém szereplők, szerelmi bonyodalmak, fülbemászó dallamok a könnyedség jegyében, történelmi szálak, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői.

A Csárdáskirálynő – melynek próbái már javában zajlanak színházunkban – hármas szereposztásban debütál. Szeptember 6-án Fischl Mónika, 7-én Lévai Enikő, 8-án pedig Kiss Diána kelti életre a címszereplőt, mellettük pedig olyan nagy nevek állnak színpadra, mint például Vadász Zsolt, Bakos-Kiss Gábor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Szendy Szilvi, Csuha Lajos, Dézsy Szabó Gábor, Felföldi Anikó, Siménfalvy Ágota, Mészáros Árpád Zsolt és Langer Soma.

forrás: http://www.operett.hu/index.php?inc=cikk&cikkId=165&menuId=24