Végre ismét színpadon A Szépség és a Szörnyeteg!

 

A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első olyan animációs film, amelyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film kategóriájában, és öt Grammy-díjat is kapott. A filmből készült családi musical immáron több mint huszonöt éve hódít az egész világon, és 2005-ös bemutatója óta töretlen népszerűségnek örvend Magyarországon is. A közönség nagy örömére az előadás szeptember közepétől ismét látható a Budapesti Operettszínházban!

Kicsik és nagyok kedvence Böhm György rendezésében bújik új köntösbe, olyan sztárokkal a szereposztásban, mint például Polyák Lilla, Vágó Zsuzsi, Serbán Attila, Csuha Lajos, Földes Tamás vagy Nádasi Veronika. Ám a régi nagy kedvencek mellett a jól ismert szerepekben új beállókat is köszönthetünk: így Borbély Richárd Szörnyetegként, a társulatunkhoz frissen csatlakozó Széles Flóra Belle-ként debütál. Czuczor Dávid, a Lehár-énekverseny díjazottja duplázik, hiszen Monsieur Kanóc és Gaston szerepében is bemutatkozik, Sütő András Lefou, Peller Károly Ketyegi, Vásári Mónika pedig Madame de la Nagy Böhöm jelmezébe bújik. (A teljes szereposztás alább olvasható.)

A Szépség és a Szörnyeteg szeptember 14-23. között látható a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán, ráadásul közben jubileumot is ünnepelhetünk, hiszen szeptember 20-án immáron ezredik alkalommal áll színpadra Belle, a Szörnyeteg, Gaston, Kannamama, Csészike, Babette, Maurice, valamint a többi elbűvölő mesehős.

Az előadás ősztől nyolc éve tartó, nagy sikerű német nyelvű turnéját is folytatja, de addig is, jegyek még elérhetők kőszínházi előadásainkra az alábbi oldalon.

A Szépség és a Szörnyeteg

Szereposztás:

A Szörnyeteg: Barkóczi Sándor/Borbély Richárd/Szentmártoni Norman

Belle, a Szépség: Széles Flóra/Jenes Kitti/Füredi Nikolett

Gaston: Németh Attila/Szentmártoni Norman/Czuczor Dávid

Lefou, Gaston szolgája: Serbán Attila/Oláh Tibor/Sütő András

Monsieur Kanóc: Bálint Ádám/Czuczor Dávid/Angler Balázs

Mister Ketyegi: Földes Tamás/Magócs Ottó/Peller Károly

Kannamama: Polyák Lilla/Nádasi Veronika/Siménfalvy Ágota

Csészi: Maszlag Bálint/Németh Krisztián/Baracsi Bence

Madame de la Nagy Böhöm: Sz. Nagy Ildikó/Siménfalvy Ágota/Vásári Mónika

Babette, a portörlő: Kékkovács Mara/Vágó Zsuzsi/Füredi Nikolett

Maurice: Csuha Lajos/Bardóczy Attila/Magócs Ottó

forrás: http://www.operett.hu/index.php?inc=cikk&cikkId=164&menuId=24