Megjelent Koncz Zsuzsa dupla válogatásalbuma

Koncz Zsuzsa – Így volt szép

dupla válogatásalbum 40 feledhetetlen dallal

egy páratlan pályafutás esszenciája

Egy előadóművész számára azok a dalok a legkedvesebbek, melyeket a közönség újra meg újra örömmel hallgat. Ezek a dalok azok, melyeket minden Koncz Zsuzsa koncerten „kötelező” elénekelni, mert ismét hallani akarjuk! Koncz Zsuzsa „Így volt szép” címmel ezeket a számára és számunkra is legkedvesebb dalokat válogatta össze énekesi pályájának kezdetétől napjainkig. A Hungaroton gondozásában dupla lemezen kiadásra került 40 felvétel a hihetetlenül gazdag Koncz Zsuzsa életmű legjava, mindannyiunk kedvencei.

Az ember néha nem a megszokott módon cselekszik. Én például nem vagyok híve a nosztalgiázásnak, így aztán a „best of” albumokat sem kedvelem igazán. Viszont a múlt évben megjelent fotóalbumom elkészítése értelmet adott a megélt idők, élmények feldolgozásának. Soha semmi sincs véletlenül, még ha úgy is látszik – tartják sokan.

A dolgok, történetek összekapcsolódtak a zenével, az életemmel, mindennel, amit fontosnak hiszek. Innen aztán már csak egy lépés volt, hogy az idén márciusi Budapest Aréna koncertem úgy álljon össze, ahogy eljátszottuk, és hogy megcsináljuk ezt a válogatásalbumot. Többek között szerepel rajta a Jöjj kedvesem című dal Cseh Tamással, valamint egy eddig nyilvánosságra nem hozott felvétel a hetvenes évekből: Weöres Sándor Majomország c. verse Bródy János zenéjével, és sorolhatnám a végtelenségig, a legelső eredeti felvételeimtől máig. Vannak dalok, melyek hiányozni fognak, mert az egy CD-re vehető műsoridő is véges sajnos. (Az eredeti lista, hosszabb volt, de 2 CD-re csak ennyi fért.) Most útjára indítjuk ezt az albumot, melyet nagy szeretettel készítettünk, és azt remélem a fogadtatása is ilyen lesz majd” – mondta Koncz Zsuzsa.

Az új válogatásalbumon kiadásra került az első, 1966-ban megjelent Rohan az idő c. kislemez – mely az énekesnő pályájának kezdetén hatalmas sikert aratott –, egészen a 2016-ban készült Vadvilág c. album egyik legfigyelemreméltóbb daláig, a Sírva vigad a magyar c. felvételig. Tehát a válogatásalbum tartalmaz szinte mindent, ami a hatalmas életműből a legfontosabbak és a legkedveltebbek közül való” – tette hozzá Reisz Ildikó a Hungaroton kiadó igazgatója, aki szinte a kezdetektől követi Koncz Zsuzsa páratlan pályáját.

Koncz Zsuzsa énekesi pályájához nagyban hozzájárult, hogy a legkiválóbb magyar zenészek-zeneszerzők írtak és írnak ma is számára dalokat, melyek közül a művésznő mindig a világ dolgaira érzékeny gonddal válogat. Lemezei, előadásai így maradnak mindig lendületesek és aktuálisak. Ezen az új összeállításon a kronológiai sorrend mellett a dalok tematikailag is összeállnak, egy-egy, a művésznő életét meghatározó kor lenyomatát hűen követve.

A kiadvány megvásárolható a MediaMarkt boltjaiban és webáruházában, valamint letölthető az iTunesról és a Hungaroton Zeneáruházból.

A dupla válogatásalbum dallistája:

1. lemez:

Rohan az idő

Keresem a szót

Miszter Alkohol

Színes ceruzák

Valaki kell, hogy szeressen

Én nem tudtam azt, kérem

Várj, míg sötét lesz

Valahol egy lány

Micimackó

Ne sírj, kedvesem

Egy év elmúlt (Szörényi Leventével)

Egy lány sétál a domboldalon

Jelbeszéd

Ha én rózsa volnék

Kertész leszek

A város

Majomország

Adjon az Isten

Ne vágj ki minden fát

Előszó (részletek)

1964

Mama, kérlek

2. lemez:

Őszinte bohóc

A város fölött

Légy óvatos (Tolcsvay Lászlóval)

A Kárpáthyék lánya

Ha fordul a világ

Szabadság, szerelem (Sass Sylviával)

Százéves pályaudvar

Békét és reménységet

Jöjj, kedvesem (Cseh Tamással)

Ég és föld között

Csodálatos világ (Bódi László Cipővel)

Miért hagytuk, hogy így legyen

Ki nevet a végén

Nekem az ég

A szeretet és a dal

Így volt szép

Tündérország

Sírva vigad a magyar

A Universal Music Hanglemezkiadó Kft. felvételei