HÓFÖDTE ÁLOM – ŐSI CIRKUSZI MESÉN JÁRTUNK A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN

fotó: Andóczi-Balogh Zsuzsa

Október 12-én telt ház előtt mutatták be a Fővárosi Nagycirkusz Hófödte Álom: Ősi cirkuszi mese című téli műsorát.

Kiváló előadást élvezhettünk, a tradicionális jakut elemekkel teli mesevilágot, a szuper és bátor hősök mellett jégtündérek, sámánok, bohócok és fantasztikus artisták, táncosok tarkították. A valóságból merített mese a jéghideg (télen akár -60 fok) érzéseket, a forró pillanatokkal ötvözi. Példaértékű, ahogy a jakut nép a mai napig őrzi Közép-Ázsia ősrégi szokásait, mondáit és mily fantasztikus módon enged betekintést szokásaikba.

Jakutföld Gyémánt Cirkusza és a Szaha Köztársaság Állami Cirkusza Észak-kelet Szibériából érkezett Budapestre. A premier fergeteges sikerbe borult. Nem csoda, hisz a lélegzetelállító produkciók egymást követték. Az artisták produkciója külön lenyűgöző, iszonyatos munka, kitartás, fegyelem, komolyság, szorgalom és az egymás iránti bizalom elengedhetetlen. Az, hogyan lehet a fizika törvényeit ily módon kicselezni, az maradjon az Ő titkuk. Minden esetre minket elvarázsoltak.

A kellemes zene, a bohócok, zsonglőrök, artisták, csodálatos jelmezek elbűvöltek, nemcsak minket, de az egész publikumot. Kiemelném a szibériai kutyák produkcióját is, mely külön színt vitt az előadásba.

A jól is mert Maka Gyula bújt az embereket segítő varázslókirály bőrébe,  Gábor Anita pedig a gonosz ellenpárját, a Jégviharkirálynőt alakította nagy sikerrel.

A Hófödte álom előadás előtt 2 néprajzkutató Jurij Slepcov és Mészáros Csaba  képei tekinthetők meg Jakutiából címmel a FNC főbejárata előtt. Igazi fotócsemege az érdeklődőknek.

Az előadás december 31-ig tekinthető meg, fantasztikus szórakozást nyújt, kicsiknek és nagyoknak.

Mindenkinek nagyon nagy szeretettel ajánljuk. Élvezni fogják!

fotó: Andóczi-Balogh Zsuzsa

fotó: Andóczi-Balogh Zsuzsa

fotó: Anna Petschner

fotó: Anna Petschner

fotó: Anna Petschner