Anyai kérdések

 

Anyának lenni a legjobb dolog világon, minden áldott nap hálás vagyok Istennek, hogy anya lehetek. A fáradhatatlan, önfeláldozó, anyaangyalok és anyatigrisek közé sorolom magam és a mamataxi, mamahotel üzemeltetője is jómagam vagyok.

Anyának lenni … napi 24 órás non stop ügyelet…és a kérdések mindig ugyanazok. Vajon jól csinálom? Vajon tudok-e jó példát mutatni? Vajon elég türelmes vagyok? Vajon érzik, tudják, hogy mennyire szeretem őket? Vajon tudják, hogy mennyi hálás vagyok, hogy engem választottak édesanyának? Vajon tudják, hogy legalább annyi dologra tanítanak ők engem, mint én őket? Vajon meg tudom őket mindenre tanítani, amit én tudok? Vajon értenek engem? Vajon én értem őket? Vajon tudom úgy szeretni őket, ahogy nekik jó? Meg tudom adni azt az érzelmi biztonságot, amit meg szeretnék? Vajon érzik, hogy a szeretetem mellett, a maximális bizalmam is az övék? Vajon tudják, hogy ha róluk van szó, számomra nincs lehetetlen? Vajon tudják, hogy nem is vagyok annyira erős? Vajon tudják, hogy mennyire sebezhető és érzékeny vagyok?

Vajon tudják, hogy az egész világgal kiállnék miattuk? Vajon tudják, hogy mennyire sajnálom, amikor elvesztem a türelmem és kiabálok velük? Vajon tudjak, hogy mennyire büszke vagyok rájuk? Vajon tudják, hogy amikor megölelem őket, mennyire boldog vagyok? Vajon tudják, hogy örökké, mindig számíthatnak rám? Vajon érzik, hogy mennyire meg szeretném védeni még a szellőtől is? Vajon tudják, hogy mennyire csodálom őket? Vajon tudják, hogy a most az nem a majd? Vajon tudják, hogy bármit tesznek, én megbocsájtok? Vajon tudják, hogy én csak azt kívánom, hogy egészségesek és boldogok legyenek? Vajon tudják, hogy a boldogsághoz csak nagyon kevés dolog kell? Vajon tudják, hogy a pénz nem számít? Vajon tudják, hogy az igazi értékek a szívünkben vannak? Vajon tudják, hogy mennyire jó olvasni? Vajon tudják, hogy kell pihenni? Vajon tudják, hogy meg kell bízni egymásban? Vajon tudják, hogy ne bántsanak senkit? Vajon tudják, hogy van rossz és van jó? Vajon tudják, hogy milyen jó becsületesnek lenni? Vajon tudják, hogy milyen jó segíteni a gyengébbeken? Vajon tudják, hogyan kell jól dönteni? Vajon tudják, hogy mindenkinek megvan a saját igazsága? Vajon tudják, hogy a józan ész szuper tanácsadó? Vajon tudják, hogy a mértékletesség praktikus dolog?

Vajon tudják, hogy a friss levegőn a séta csodákat tesz? Vajon tudják, hogy bolond az aki mindenkinek hisz, de még bolondabb, aki senkinek? Vajon tudják, hogy a gyengeségeink felvállalása tulajdonképpen az erősségünk? Vajon tudják, hogy a digitális világnak mennyi veszélye van? Vajon tudják, hogy többet ésszel mint erővel? Vajon tudják, hogy bocsánatot kérni és megbocsájtani jó érzés?

Vajon tudják, hogy a HIT mily erőssé tesz? Vajon tudják, hogy jó, jóban lenni önmagunkkal? Vajon tudják, hogy szeressék önmagukat? Vajon tudják, hogy mennyire fontos a család? Vajon tudják, hogy mindig számíthatnak egymásra?

Vajon tudják, hogy a legjobb dolog szeretni és szeretve lenni?…. remélem és bízom benne, hogy TUDJÁK!!!

Gina