UIP hírek 2019. november 29.

fotó: ABC News

Többet dolgoztak Sonic, a sündisznón, mint gondoltuk

Öt hónapon át tartott az animált Sonic sündisznó újradizájnolása. A Sonic Team Argentina rajongói portál megszólaltatta Max Schneidert, az egyik animátort, aki elmesélte, hogy a Sonic, a sündisznó című élőszínészes-animációs filmet gyártó Paramount Studios adott nekik elég időt arra, hogy szó szerint tetőtől talpig – az arcától a cipőjéig – újratervezzék a népszerű videójáték hősét. Erre azért volt szükség, mert az első előzetes megjelenése után óriási felzúdulást keltett a rajongók körében Sonic új alakja, amit a Paramount rendelt eredetileg. A stúdió ugyanis úgy gondolta, Sonic új fazonja jobban illik majd az élőszínészes környezethez. Tévedtek. Számítottak némi ellenkezésre a videójáték rajongói részéről, de akkora botrányra nem voltak felkészülve, amekkora kitört. Az internet népe egy emberként kritizálta Sonic új fogát, új szemét és általában mindenét, ezért a Paramount meghátrált: úgy döntöttek, visszatérnek a süni eredeti formájához, még ha emiatt el is kell halasztani a bemutató. Schneider szerint a stúdió azért járult hozzá a viszonylag hosszú utómunkához, mert nem volt drága, és megérte a csúszás, hiszen a rajongók haragja miatt súlyos pénzek úsztak volna el, amennyiben marad az eredeti dizájn, és a csalódott fanok bojkottot hirdetnek.

A kék süni mellett olyan sztárok főszerepelnek a filmben, mint James Marsden és Jim Carrey.

(Sonic the Hedgehog – hazai bemutató: 2020. február 13.)

A láthatatlan ember után jön az Invisible Woman

Befejeződött A láthatatlan ember forgatása, amelyben Elizabeth Moss (A szolgálólány meséje) olyan asszonyt alakít, akit őrült tudós férje láthatatlan alakban zaklat. Az alkotók szerint a film H. G. Wells híres regényének modern változata, amely napjaink aktuális kérdéseire reflektál. A Universal stúdió ezzel a produkcióval folytatja sorozatát, amely a klasszikus hollywoodi szörnyfilmek új változataival áll elő. (Legutóbb A múmiát láthattuk Tom Cruise-zal a főszerepben.)

A láthatatlan ember után jön a láthatatlan asszony is (Invisible Woman), a Universal ugyanis elfogadta Elizabeth Banks ötletét, aki rendezőként és főszereplőként is jegyzi majd a projektet. Banks a stúdió komoly ásza, a Tökéletes hang-filmekkel (producerként, a második rész rendezőjeként és szereplőjeként) jelentős sikereket ért el.

(Invisible Man – hazai bemutató: 2020. február 27.)

Don Johnson szerint a lánya, Dakota jobb színész, mint a szülei

Annak idején derült égből villámcsapásként élte át Don Johnson, hogy a 18 éves lánya, Dakota eléállt, és közölte: színésznő akar lenni. Mindezen azért nem lehetett olyan sok furcsálnivaló, hiszen Don híres sorozatsztár volt (Miami Vice), Dakota édesanyja, Melanie Griffith Oscar-jelölt színésznő (Dolgozó lány), és ne feledkezzünk meg a nagymamáról, Tippi Hedrenről se, aki Alfred Hitchcock egyik kedvenc színésznője volt. Az lett volna különös, ha Dakota ilyen családi háttérrel ornitológusnak készült volna.

Korábban egy árva szóval sem említette, hogy ilyen tervei vannak – mesélte Don Johnson a The Guardiannek adott interjújában. – Gondoltam, oké, majd vigyázok rá, és elkapom, amikor zuhanni kezd. Haha, azóta nem láttam.”

Valóban, a 30 éves Dakota Johnson már olyan világsikerekben szerepelt, mint A szürke ötven árnyalata-trilógia és a Suspiria. Nem csoda, hogy büszke édesapja úgy gondolja, lánya túlszárnyalta a szüleit.

Dakota Johnsont hamarosan a Covers (jelentése kb. zenei újrafeldolgozás) című romantikus vígjátékban láthatjuk, amelynek története a Los Angeles-i zeneipar pörgős világában játszódik.

(Covers – hazai bemutató: 2020. május 7.)

Kész a Halálos iramban 9., Vin Diesel nagyon büszke magára

Instagram-posztban tette közhírré Vin Diesel, hogy a nemrég elkészült Halálos iramban 9. élete leghosszabb forgatása volt, ám megtérül a befektetett energia, mert a nézők rengeteg dolog miatt izgulhatnak majd. Diesel nagyon büszke, mint írja, kicsit megpihen, de aztán dolgozik tovább, hiszen a Halálos iramban-franchise mellett tovább dübörög az xXx-, a Riddick– és A galaxis őrzői-széria is, a közben becsúszó akciófilmekről nem is beszélve.

Diesel a nyomaték kedvéért félmeztelen fotót is posztolt magáról, ami itt tekinthető meg:

https://www.instagram.com/p/B5ZH99hlFFC/?utm_source=ig_embed

(Fast & Furious 9 – hazai bemutató: 2020. május 21.)