A Pearl Jam 1996 után végre visszatér Budapestre!

A PEARL JAM BEJELENTI JÖVŐ NYÁRI EURÓPAI TURNÉJÁT

A Ten Club pedig ma indítja ünnepi játszási listáját “a Pearl Jam 12 napja” címmel

A Pearl Jam 2020 júniusában és júliusában egy tizenhárom állomásos európai turnén vesz részt. A zenekar nyári körútja június 23-án kezdődik Frankfurtban, és július 22-én ér véget Amszterdamban. A turné részeként a banda négy fesztiválon is fellép: a Lollapaloozán Stockholmban és Párizsban, a belga Rock Werchteren, valamint a londoni BST Hyde Park fesztiválon.

A Pearl Jam 2020-as európai turnéja olyan városokba is eljut, ahol hosszú évek óta nem léptek fel: mint például Frankfurtban 1992 óta, Budapesten 1996 óta, Zürichben 2000 óta nem volt koncertjük.

2015. október 22-én volt a Pearl Jam első koncertjének 25 éves évfordulója. Azóta tíz stúdióalbum, több száz fantasztikus élő koncert – és az azt követő bootleg kiadások -, továbbá világszerte több mint 85 millió eladott album köthető a nevükhöz – és a zenekar továbbra is sikeres mind a rajongók, mind a kritikusok körében. 2017-ben beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

Budapest végre része lesz ennek az európai turnénak, a Pearl Jam 2020. július 15-én lép fel a Budapest Arénában! Előzenekar a White Reaper.

A hivatalos rajongói klub tagjainak minden (nem fesztivál) fellépésre elővásárlási lehetőségük van, amely a turnébejelentés pillanatától december 5. 11 óráig tart.

A budapesti koncertre a belépők december 7-én 11 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

A Pearl Jam 2020-as európai turnéjának állomásai:

dátum város, ország helyszín
június 23. Frankfurt, Németország Festhalle
június 25. Berlin, Németország Waldbühne
június 27. Stockholm, Svédország Lollapalooza Stockholm Festival
június 29. Koppenhága, Dánia Royal Arena
július 2. Werchter, Belgium Rock Werchter Festival
július 5. Imola, Olaszország Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari
július 7. Bécs, Ausztria Wiener Stadthalle
július 10. London, Egyesült Királyság American Express presents BST Hyde Park Festival
július 13. Krakkó, Lengyelország Tauron Arena
július 15. Budapest, Magyarország Budapest Aréna
július 17. Zürich, Svájc Hallenstadion
július 19. Párizs, Franciaország Lollapalooza Paris Festival
július 22. Amszterdam, Hollandia Ziggo Dome

A Pearl Jam 12 napja:

Az ünnepi időszak megkezdéseként, a Ten Club ma elindítja “12 Days of Pearl Jam” címmel új játszási listáját, aminek keretén belül 12 Pearl Jam karácsonyi dal lesz elérhető – először csak digitális formában és a Spotify ünnepi dalkínálatában.

További részletek a www.pearljam.com oldalon.