Az Aerosmith 26 év után visszatér Budapestre!

AZ AEROSMITH BEJELENTI FENNÁLLÁSA

50. ÉVFORDULÓJÁRA IDŐZÍTETT,

2020-AS EURÓPAI TURNÉJÁT

Felfrissülve a rekordokat döntő, lenyűgöző Las Vegas-i

Deuces Are Wild fellépéssorozat után, minden idők egyik legnagyobb amerikai rock bandája újra útra kel…

Az AEROSMITH európai turnéra indul

A vadonatúj budapesti stadion, a Puskás Aréna lesz

26 év után az első magyar Aerosmith koncert helyszíne!

JEGYEK DECEMBER 13-ÁN 11 ÓRÁTÓL KAPHATÓK

Ma a négyszeres GRAMMY® nyertes együttes, az Aerosmith bejelentette 2020-as európai turnéja dátumait, amely június 13-án, szombaton kezdődik, az olaszországi Milánóban, az iDays fesztiválon, majd folytatódik Európán keresztül Svájcban, Belgiumban, Cseh-, Francia-, és Spanyolországban, Portugáliában, Ausztriában, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban, Magyarországon és Dániában, végül 2020. július 27-én Németországban zárul.

Az Aerosmith – Steven Tyler (ének), Joe Perry (gitár), Brad Whitford (gitár), Tom Hamilton (basszusgitár) és Joey Kramer (dob) – az amerikai zenetörténelem élő darabja, világszerte több mint 150 millió albumot adott el, számtalan díj tulajdonosa, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, és nem sok olyan dolog van, amit ez az együttes nem ért még el a megalakulása óta eltelt öt évtizedben.

Végtelen számú elismerést, többek között 4 GRAMMY®-, 8 American Music, 6 Billboard és 12 MTV Video Music díjat vehettek át, valamint a műfaji határokat átlépve, a Run DMC-vel közös remixért, a Walk This Way dalért egy Soul Train díjat is kaptak. Januárban a Recording Academy, jótékonysági erőfeszítéseikért a MusiCares® Év Embere címmel tünteti ki a csapatot. A rengeteg multiplatina státuszt elért lemezük mellett, az Aerosmith a mai napig is generációkat ösztönöz, és még mindig a világ egyik legnépszerűbb együttese!

2020-ban az örökség folytatódik, mivel az Aerosmith megalakulása 50. évfordulóját egy európai turnéval ünnepli. Ez a turné a banda rendkívül sikeres Las Vegas-i fellépéssorozatát követi, amely AEROSMITH: A DEUCES ARE WILD címmel 2019. április 6-án indult, és 2020. június 4-én zárul. A több mint 50 dátumos Park MGM-ben látható show már vezeti a Billboard Boxscore listáját, és a 2. helyen áll a Hot Tours rangsorban.

 

Az Aerosmith befolyása a rockzenére és a zeneiparra tagadhatatlan. A zenekar számos slágerlista- és albumeladási cím birtokosa, többek között a nevéhez fűződik minden idők második legtöbb slágerlista vezető rock dala, ez az egyetlen rockbanda, amelynek rögtön az amerikai lista élén tudott nyitni egy kislemeze, ez a legtöbb aranylemezzel rendelkező amerikai zenekar, valamint a Van Halennel közösen tartják a legtöbb multi-platina albummal rendelkező amerikai banda címet.

A 2020 európai dátumok:

Június 13.

Milánó, Olaszország

iDays Festival

Június 16.

Zürich, Svájc

Hallenstadion

Június 21.

Dessel, Belgium

Graspop Metal Meeting Festival

Június 24.

Prága, Csehország

O2 Arena

Június 30.

Párizs, Franciaország

Accorhotels Arena

Július 3.

Madrid, Spanyolország

Wanda Stadium

Július 6.

Lisszabon, Portugália

Altice Arena

Július 9.

Bécs, Ausztria

Stadthalle

Július 12.

Krakkó, Lengyelország

Tauron Arena

Július 15.

London, Egyesült Királyság

The O2

Július 18.

Manchester, Egyesült Királyság

Manchester Arena

Július 21.

Middlefart, Dánia

Rock Under Broen Pladsen

Július 24.

Budapest, Magyarország

Puskás Aréna

Július 27.

Mönchengladbach, Németország

Sparkassenpark

A budapesti koncertre jegyek december 13-án, 11 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül. A regisztrált Live Nation tagoknak elővásárlási lehetőségük lesz már december 11-én, 11 órától.

További infó:

https://www.aerosmith.com

www.livenation.hu

www.funcode.hu