UIP hírek 2020. február 7.

fotó: https://www.facebook.com/LikeABossMov/

Jim Carrey epilepsziás csecsemőként kezdte a komikusi pályafutását

Annak köszönheti fényes komikusi karrierjét Jim Carrey, hogy már csecsemő korában sem azt mondták rá, hogy tiszta hülye, hanem hogy milyen vicces. Ez nagyon komoly megerősítés volt számára, árulta el a Parade magazinnak adott interjújában. „Amikor beraktak az etetőszékbe, és olyan kajával akartak traktálni, amit nem akartam megenni, elkezdtem szabályos epilepsziás rohamot produkálni – mondja az interjúban. – Keresztbe állt a szemem, folyt a nyálam, és egész testemben reszkettem. Szerencsére mindenki elkezdett röhögni, és nem kellett megennem a kaját. Már ekkor látszott, milyen tehetséges vagyok.”

Carrey hamarosan a Sonic, a sündisznó főgonoszaként lesz látható a mozikban. Dr. Robotnyikot, a zseniális őrült tudóst alakítja, aki a címszereplő foglyul ejtésével az uralma alá akarja hajtani a világot. A színész maga is a film alapjául szolgáló SEGA videójáték nagy rajongója, bár némileg frusztrálja, hogy a 9 éves unokája rendszeresen megveri a játékban. „Folyton borzasztóan lealáz a gyerek, de mondtam neki, hogy gyakorolni fogok, és előbb-utóbb szénné verem – folytatja Carrey. – Mire ő: persze, ha újra születsz, és kétévesen elkezdesz játszani, biztos menni fog.”

(Sonic the Hedgehog – hazai bemutató: 2020. február 13.)

Salma Hayek alig várja az Oscar-gálát

Annak idején – 2005-ben – Salma Hayek és Penélope Cruz együtt adott át díjat az Oscar-gálán, és a mexikói származású színésznő alig várja, hogy újra találkozhasson spanyol barátnőjével. Most vasárnap, február 9-én is díjat adnak át, igaz, ezúttal nem együtt. Erről Hayek az Instagramon írt majdnem 14 millió követőjének.

Mindkét színésznő közeli kapcsolatot ápol az Oscarral. Cruz a Vicky Cristina Barcelonáért kapott aranyszobrot 2008-ban, Hayeket pedig öt évvel korábban jelölték a díjra a Fridáért.

A két színésznő barátsága több mint húsz éves. Amikor Cruz Amerikába ment szerencsét próbálni, egy ideig Hayek házában lakott, aki akkor már több hollywoodi filmet tudott a háta mögött. A mexikói színésznő segített spanyol kolléganőjének, hogy beinduljon a karrierje, és azóta közeli barátok, csak kevés idejük jut egymásra, mert általában más kontinensen tartózkodnak a munkájuk miatt.

Salma Hayeket hamarosan a Mint egy főnök című vígjátékban láthatjuk, amelyben pénzéhes üzletasszonyt alakít.

(Like a Boss – hazai bemutató: 2020. március 5.)

Emily Blunt nagyon lassan költözött a férjéhez

Kilenc éve boldog házasságban él Emily Blunt a férjével, John Krasinskivel, két gyerekük van. A színésznő most elárulta a Harper’s Bazaar magazinnak, hogy annak idején nem támadta le Johnt két teherautónyi cuccal, amikor hozzáköltözött, hanem fokozatos volt a megszállás. „Vettem egy londoni lakást, és ott éltem a húgommal – meséli a színésznő. – Nem terveztem, hogy Amerikába költözöm Johnhoz, de ahogy járogattam hozzá Brooklynba, egyre több holmim halmozódott fel a lakásában. Egy idő után azt vettem észre, hogy már ott lakom.”

A színésznő nagyon szereti Brooklynt, mert senki nem tátja a száját, hogy jé, ott egy hollywoodi színésznő, hanem mennek az emberek a dolgukra. „Ráadásul minden közel van gyalog is. A hipermarket, a mosoda, az iskola, ahová a gyerekek járnak. Nem kell folyton kocsiba pattanni. Van egy csomó zöld terület, falusias a hangulat, és látszik az ég is. Legszívesebben Londonban élnék, de Brooklyn a második legjobb hely számomra.”

A színésznőt hamarosan a férje által rendezett Hang nélkül 2-ben láthatjuk, amely az izgalmak mellett számos magyarázattal szolgál az első rész nyitva hagyott kérdéseire: hogyan kezdődött az idegen lények inváziója, és milyen túlélési stratégiák kínálkoznak a megmaradottak számára azon kívül, hogy meg sem mukkannak.

(A Quiet Place Part II – hazai bemutató: 2020. március 19.)

Nagyon odavágott a Halálos iramban 9. előzetese

Bevált a számítás. A Halálos iramban 9-et nagyszabású koncerten ünnepelték Amerika legnézettebb sporteseménye, a Super Bowl előtt, a közepén levetítették az előzetest is, s nyilván ennek eredményeként is a csaknem négy perces klip egy nap alatt 440 millió kattintást ért el a közösségi médiában (YouTube, Twitter, Facebook). A Halálos iramban 9. emellett 50 százalékkal nagyobb jegyelővételt produkált, mint az előz rész, a Halálos iramban 8. Magát a koncertet 12 millióan nézték livestreamen.

A RelishMix felmérése szerint a Super Bowlt követő 24 órában az Halálos iramban 9. rövid (félperces) és hosszú előzetese együttesen 110,9 millió kattintást ért el a közösségi médiában, ezzel az összes bemutatásra váró szuperprodukció beharangozóját fölényesen maga mögé utasította.

(Fast &Furious 9 – hazai bemutató: 2020. május 21.)