Híd a kultúra és a vállalati szféra között – Egy éves az Art is Business magazin

Híd a kultúra és a vállalati szféra között

Egy éves az Art is Business magazin

Egy éves születésnapját ünnepli a 2019 februárja óta kéthavonta megjelenő Art is Business magazin. A kiadvány azzal a céllal jött létre, hogy a magyarországi vállalati és kulturális világ között párbeszédet kezdeményezzen a művészeti szponzoráció, támogatás és mecenatúra témájában. Éppen ezért a már megjelent lapszámokban, a művészeti és a forprofit szférák példaértékű szereplői osztották meg tapasztalataikat erről a témáról. A magazin márkájához kapcsolódóan létrejött Art is Business Díjat minden év végén azon felelősen gondolkodó nagyvállalatoknak, kis-és középvállalkozásoknak, a kulturális és üzleti világ mecénásainak ítélik oda, akik tudatosan gondolkodnak és cselekszenek egy jó ügy érdekében.

Az elmúlt évben négyszeresére nőtt a lap példányszáma, amely prémium magazinként kerül a vállalati vezérigazgatók, marketing és hr vezetők, projekt menedzserek és a kulturális világ szereplőinek asztalára.

Az évfordulós magazin címlapján Balsai Móni színésznővel találkozhatnak az olvasók. 2020-tól egy új témakör, a kulturális turizmus is nagy hangsúlyt kap, ezért is mesélt Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal hazai képviseletének vezetője a németországi Beethoven emlékévről. Az idei év másik kiemelt témája a hazai tánc világ bemutatása; Duda Éva társulatvezető ebbe a területbe ad betekintést. Szintén fontos tartalma a kiadványnak a kortárs színház, erről Gáspár Anna, a Manna Produkció vezetőjével beszélgetett az újságíró. A klasszikus zene egyik fellegvára a Zeneakadémia. Az intézmény rektora, Dr. Vígh Andrea osztotta meg gondolatait a hazai zenészképzésről és márkaépítésről.  És ha már márkák, akkor a Highlights of Hungary alapítója, Remete Tibor igazán a legjobb alany arra, hogy elmesélje, hogyan lehet igazi közösségekben gondolkodnia bárkinek, aki felelősen vélekedik a jövőről. Folytatódik a mecénások bemutatása, köztük is Jane és Lance Hattatt angol házaspáré, akik az egyik legüdébb színfoltjai a hazai kortárs művészeti világnak. Maradva az angolszász vonalon Lauren A. Perlaza, az Amerikai Egyesült Államok kulturális attaséja mesélt a magyar-amerikai kulturális kapcsolatok rendszeréről. Mantuano Mónika, a HP marketingmenedzsere, az UNICEO magyarországi vezetője a kultúra cégek életében betöltött szerepéről nyilatkozott. Az Esterházy Alapítvány vezetője, Dr. Ottrubay István osztotta meg gondolatait a szponzoráció lényegéről.

A magazin online lapozgatható formában ezen a linken érhető el: http://www.artisbusiness.hu/hu/publikaciok/az-art-is-business-online-valtozata/

További információ az Art is Business-ről: http://www.artisbusiness.hu/hu/