Kis éji fekete: a Nespresso a Midnight Music koncertsorozat támogatója

fotó: Kádár Andrea

Hamisítatlan fúziós kulturális élmény várja a Budapesti Fesztiválzenekar Midnight Music sorozatán a zenekedvelő éjszakai baglyokat: különleges kávékoktéllal hegyezhetik ki érzékeiket az egyórás koncertélmény tökéletes élvezetéhez.

Koncert az éjszaka és a zenekar közepén – a Budapesti Fesztiválzenekar Midnight Music sorozata hosszú évek óta népszerű mindazok körében, akik fogékonyabbak a komolyzenére, ha mentesülhetnek a fárasztó külsőségektől. Se magassarkú, se nyakkendő, vannak viszont babzsákok a zenészek között elszórva: ideális közösségformáló tér olyanoknak, akik éjszaka szeretnek zenélni, és olyanoknak, akik szintén ilyenkor szeretnek zenét hallgatni.

A vendégek a muzsika mellett pedig tömör, szakszerű és szórakoztató műismertetést kapnak Fischer Iván karmestertől, hiszen ez ugyanúgy kötelező tartozéka a Midnight Music rendhagyó előadásainak, mint a nem mindennapi látvány, ahogy a zenészek a hallgatóktól egyetlen karnyújtásnyira játszanak. Harag persze akkor sincs, ha valaki álomba szenderül az éjszakai programon a pihepuha babzsákján, ám az élmény mégiscsak akkor tökéletes, ha a fül, a szem és az elme az utolsó hangjegy elhangzásáig követni tudja az eseményeket.

Ehhez járul hozzá az epersziruppal, jéggel, tonikkal, rózsavízzel és tonkababbal ízesített, kolumbiai kávéból készült koktél: a Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete által megálmodott „Nespresso Midnight” a koncertsorozat hivatalos kávékoktélja. A kis éji fekete pont akkora segítséget ad, hogy az éjféli fennmaradásban még kezdőnek számítók is kitarthassanak, fülelhessenek és figyelhessenek, egészen a koncert végéig. A kávéspecialitás élénkítőnek sem utolsó: „Nagy kávérajongó vagyok, bármely napszakban tudok kávézni, akár a Midnight Music előtt is iszom egyet, nincs befolyással az alvásomra. Az Andrássy úton, pont a Nespresso Boutique épületében van a lakásszínházam, így sosem jelent gondot a kávéutánpótlás.” – mondta Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója.

A Nespresso Midnight kávékoktélban csakúgy, mint a zenében, váltakoznak a mélyebb és könnyedebb részek, ízek. A tonic és a kávé kesernyés ízvilágát az eperszirup és a rózsavíz szépen ellensúlyozza, így tökéletes egyensúlyt alkotnak. Ez az ital kimondottan a koncertsorozat közösségéhez szól: a zenészek mellett azokhoz a hallgatókhoz, akik nyitottak az új dolgokra, ízekre.” – fogalmazott Márkosi Balázs. Emellett persze kellőképpen előrelátók, hogy időben megváltsák a jegyüket, hiszen a Millenárisról a Várkert Bazárba költözött eseménysorozatra csak komoly és időben történő tervezéssel lehet bejutni.

Kreativitás, harmónia és tökéletesség – a Fesztiválzenekarra ezek az alapértékek ugyanúgy érvényesek a zenében, mint a kávézásban a Nespresso-ra, amelynek jóvoltából egy jó kávé kíséretében pörögnek tovább a formaságoktól és külsőségektől mentes koncertek.

NESPRESSO MIDNIGHT KÁVÉKOKTÉL

Összetevők:

1 Nespresso Master Origin Colombia kávékapszula (40 ml)
5 ml eperszirup
2 nagyszemű jég
1 dl tonic
2 csepp rózsavíz
tonkabab

Elkészítés:

Öntsön egy 2 dl-es pohár aljára 5 ml eperszirupot, tegyen bele 2 nagy jeget, majd töltse fel ¾-ig tonic-kal. Cseppentsen a tetejére 2 csepp rózsavizet. Készítse el a kávét a pohárba, majd az ital tetejére reszeljen egy kevés tonkababot. Fogyasztás előtt keverje el.