UIP hírek 2020. február 18.

fotó: mozipremierek.hu

Jim Carrey őrületes jutalomjátéka a Sonic, a sündisznó

Őrült tudóst alakítani mindig nagy öröm, ha valaki olyan szédületes komikus, mint Jim Carrey. A megrázóan közhelyszerű módon nagyjából harminc éve gumiarcúnak titulált színész az Ace Ventura és a Dumb és Dumber után ismét full dili üzemmódban játszik a Sonic, a sündisznó című élőszínészes/animációs vígjátékban, amely mindenki megdöbbenésére sokkal jobban működik, mint azt egyébként egy videójáték-adaptációtól el lehetne várni. Az eredeti süni a Sega nevű japán videójáték-gyártó hőse volt, és arról volt nevezetes, hogy szupergyorsan közlekedett, begyűjtötte a bónuszokat, és mindig kivédte a gonosz, világuralomra törő Dr. Robotnyik támadásait. Ez utóbbit alakítja most Carrey a filmben.

A film a kritikusok ítéletei alapján 64 százalékon áll a RottenTomatoes portálon, míg a közönség 94 százalékosra értékeli, és ez igen jó eredmény. Első hétvégi bevétele 70 millió dollár volt Észak-Amerikában, ezzel a negyedik legjobb eredményt produkálta ebben a mozis időtartományban. A kritikusok egybehangzó véleménye, hogy sikerült eltalálni az egyensúlyt: az egykori játék ma már felnőtt rajongói ugyanúgy felhőtlenül élvezni tudják, mint serdületlen gyerekeik, akiket magukkal visznek a multiplexbe.

(Sonic the Hedgehogmár a hazai mozikban!)

Mégis megjelenik a mozikban az amerikai jobboldal és Trump elnök által is élesen bírált thriller

Nyolc hónappal ezelőtt hatalmas össztűz zúdult egy amerikai thrillerre. A Vadászatban emberekre vadásznak, és pusztán az előzetes alapján jobboldali újságírók és maga Trump elnök felforgatónak és uszítónak minősítették a filmet, ráadásul pont a tervezett bemutató előtt történt több gépkarabélyos tömegmészárlás Amerikában (El Paso, Dayton, Gilroy), ezért a Universal stúdió elhalasztotta a premiert. Most azonban elővették a produkciót, és azzal a szlogennel népszerűsítik, hogy „Az év leginkább vitatott filmje, amit még senki nem látott”.

A film húzóneve a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank (A fiúk nem sírnak, Millió dolláros bébi), a vadászat egyik tárgyát pedig Betty Gilpin játssza, aki menet közben felnő a feladathoz, és méltó ellenfele lesz a gonoszoknak.

(The Hunt – hazai bemutató: 2020. április 16.)

Feltámad Frankenstein menyasszonya

A Universal stúdió nem tett le arról, hogy folytatja Dark Universe című projektjét, amelynek keretében korábbi híres szörnyfilmeket álmodnak újra modern formában. A Frankenstein menyasszonya a következő produkció, amely a korábbi leállás után ismét készülőben van, adja hírül a Variety.

A szériában A Múmia után A láthatatlan ember érkezik legközelebb a mozikba, amelynek iparági becslések szerint igen jók a kilátásai, tekintettel arra, hogy a történet ezúttal a női főhősre koncentrál, akit Elizabeth Moss, A szolgálólány meséje című sikersorozat címszereplője alakít.

A megújított Frankenstein menyasszonya első tervezetének főszereplői két Oscar-díjas, Angelina Jolie és Javier Bardem lettek volna, és lehet, hogy meg is marad ez a felállás, de még nem tudni, hogy az új producer, Amy Pascal velük akar-e majd dolgozni. (Pascalt Oscarra jelölték a Kisasszonyokért és A Pentagon titkaiért). Jolie mindenesetre továbbra is erősen érdekelt a projektben.

Szintén jó hír, hogy bennfentesek szerint John Krasinski is bedolgozik majd a Frankenstein menyasszonyába. A színész-rendező a Hang nélkül című nagy sikerű thrillerrel lett Hollywood új húzóneve, most a folytatást vágja lóhalálában, amelynek szintén a felesége, Emily Blunt a főszereplője, de utána valószínűleg lesz ideje a Frankenstein menyasszonyára.

(The Invisible Man – hazai bemutató: 2020. február 27.)

(A Quiet Place Part II – hazai bemutató: 2020. március 19.)