Veszélyhelyzetben se feledkezzünk meg a legkisebbekről! – üzeni a Trattoria Toscana jótékonysági akciója

Fotó forrás: Trattoria Toscana
Az olasz
étterem felkarolja a hátrányos helyzetű gyerekeket

A koronavírus közepette is gondoljunk a legkisebbekre! Erre hívja fel a figyelmet a Trattoria Toscana, ahol két, gyerekeket támogató szervezetet is 101-101 mosolygós pizzával leptek meg. Az étterem emellett egész májusban a gyerekeket támogatja. Ehhez Ön is hozzájárulhat, hiszen most minden megvásárolt pizza árából 200 forint hozzájuk kerül!

Bármilyen nehéz időket élünk, elmondható, hogy a koronavírus nem csak rosszat adott a világnak: rengeteg formában mutatkozik meg a társadalmi összetartás. Arról azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy nem csak a vírus áldozatainak jön jól a segítség… ki gondol most a gyermekotthonok lakóira? Pedig az ő helyzetük különösen nehéz ezekben a napokban, hiszen ahogy az otthonban élő idősekre, úgy rájuk is érvényes a látogatási, kijárási tilalom.

Ez sújtja többek közt a fóti Gyermekközpont lakóit is, akiknek eddig a látogatások adtak örömet – arról nem is beszélve, hogy a szép időben le kell mondaniuk az intézményen kívüli sétákról, játékról és szabadidőről is. Már csak ezért is részesülnek az étterem felajánlásában.

A másik kedvezményezett a KórházSuli Alapítvány, ahol immáron 6 éve támogatják a kórházi kezelésen átesett gyerekeket, akik a suliba még nem térhetnek vissza. Az önkéntesek itt nem csak a lexikális tudás átadásával, de izgalmas programokkal és a közösség gyógyító erejével is segítik a lábadozásukat. Céljuk, hogy a beteg gyermekek lelkileg is megerősödve térjenek vissza betegségük előtti életükhöz.

“Együttérzéssel és elismeréssel gondolunk a legnagyobb terhet viselő kórházi dolgozókra, háziorvosokra, mentőkre, laboránsokra. A magunk eszközeivel így kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy legalább a gyermekeik iskolai előrehaladása miatt kevesebbet kelljen aggódniuk, nyugodtabban koncentrálhassanak kritikus feladataikra” – fogalmazott a KórházSuli vezetője, Tóthné Almássy Mónika. Ennek megvalósításához most a pizzákból befolyó összeg is hozzájárul!

Pizzával érkezik a gondoskodás

A Belgrád rakparti Trattoria Toscana nagy múltra tekint vissza: az autentikus olasz étterem idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Jelenleg sajnos itt fogyasztó vendégek nélkül, hiszen a szabályok értelmében tőlük is csak elvitelre tudunk rendelni. Most ezzel jó ügyet támogathatunk, hiszen az étterem úgy döntött, besegít a gyerekeknek!

Ennek első lépéseként készült el 101 darab, mosolygós fejet mintázó pizza a fóti Károlyi István Gyermekközpont kis lakói és a KórházSuliban tanuló gyerekek és önkéntesek részére, akik még nálunk is jobban várják a vírushelyzet javulását. De nem csak nekik érdemes megkóstolni a kiváló olasz pizzát, hiszen a rendelésünkkel most mi is őket támogatjuk!

“A vendégeink által megvásárolt, nem akciós pizzák árából 200 forintot egész május hónapban jótékony célra ajánljuk fel. Aki tehát szeretné maga is kivenni a részét a jótékonysági akcióból és hozzájárulni a gyerekek öröméhez, az május hónapban ezt minden, nem akciós pizza házhoz rendelésével megteheti!” – hívja fel rá a figyelmünket Baji Ferenc résztulajdonos, hiszen minden korosztály megérdemli a segítséget.

A segíteni vágyóknak nincs más dolguk, mint választani az étterem házhosszállítási kínálatából, a nem akciós, tehát a fatüzelésű kemencében sült pizzák, illetve a prémium pizzák közül. Az így befolyó összeget a Trattoria Toscana fele-felearányban ajánja fel a Károlyi István Gyermekközpontnak, valamint a KórházSuli Alapítványnak remélve, hogy ezáltal is megkönnyíti ezt a nehéz időszakot a gyerekek és segítőik számára.