Aki ma válaszolt: Pap Csilla

Pap Csillával beszélgettünk, aki Székesfehérvár, legismertebb és legsikeresebb személytervezési szaktanácsadója, life és business designer, párkapcsolati tanácsadó, mediátor. Tíz éve kezdte tanácsadói működését.Állandó szakértője és riportalanya a Vörösmarty Rádiónak. Rendszeresen szerepel a Fehérvár televízióban, valamint folyamatos felkéréseknek tesz eleget, rendszeresen tart előadásokat. Számos szakmai elismerést tudhat magáénak.

Hogyan fogalmaznád meg másképp az időt?

Eszembe jut a Lopott idő című film, és a főszereplő:  Justin Timberlake őrült versenyfutása az idővel. Life és business designerként nem  a rohanásban  és a mesterséges túlpörgetettségben látom a megoldást. Sokkal inkább a tervezéssel a stratégiák  kidolgozásával  és a hozzá kapcsolt cselekvési programokkal.Designben gondolkodom,  jövőt tervezek  és  a jelenben cselekszem.

Mi a véleményed a mostani kialakult helyzetről? Hogyan telnek a napjaid?

Furcsán hangozhat, de a Covid előtti időszámításhoz képest, nem sokat változtak a mindennapjaim. Ugyanúgy dolgozom mint eddig, hasznos és  produktív amit csinálok, ezért tanácsadóként is és emberként is jól érzem magam.

Mi jut eszedbe a fehérről és feketéről?

Unalmas, sematikus, fekete-fehér, igen-nem, inkább nem. A sokszínűségre a lehetőségekre fókuszálok, szeretem a színeket.  Egy színnek  megszámlálhatatlan árnyalata és tónusa van. Élettel teli, dinamikus, pulzáló, vibráló és ott van benne  a  választás az “ÉN” választása…

Mi az a 3 dolog, ami nagyon fontos számodra?

A két lányom K&L, a Hivatásom.

Mit gondolsz a manipulációról?

Visszakérdezek: ember képes lehet manipulálni másik embert? Ha mégis  igen, miért sétál bele a másik “elmecsapdájába”? Továbbgondolva, ki játszik és ki manipulál? Az elme szabad és dönt, beszáll a játékba vagy  kiszáll belőle.

Mennyire vagyunk SZABADok?

Az individuális  szemszögéből nézve, számomra azt jelenti, hogy valaki képes fenntartani magának az alkotási-kutatási és cselekvési szabadságot. Remélem sokan vagyunk.

Mit tartasz egy emberben vonzónak/taszítónak?

10 éve dolgozom tanácsadóként. Szerencsétlen dolognak tartom az utálom vagy szeretem szélsőséges érzéseit táplálni. Az elvem ezzel kapcsolatban: a hasonló, hasonlót vonz elve, mely az azonos értékrendű, és gondolkodású emberi kapcsolatokra épül.

Mit jelent számodra a szerelem?

Jane Austin: Büszkeség és balítélet című műve.Aki olvasta tudja, aki még nem olvasta, vegye kézbe és olvassa.

Hiszel az újjászületésben?

A tudásban hiszek. a tudományban, az irodalomban, a művészetben. A két lányomban hiszek,  akikben reprodukálódtam, legalább 50 %-ban.

Hogyan definiálnád a minőséget?

Arisztotelész szerint, minden minőség ami önállóan létezik. Napjainkban másképp nevezem. Design, esztétikai élmény, stabilitás. Professzionális szolgáltatás-termék,  erős alapokkal, kiszámíthatósággal.

   Mi üzensz a 20 éves önmagadnak? És a 90 évesnek?

20 éves küzdelmes és hullámzó volt. Paradox, hogy időnként mégis  örömteli, nagy érzelmi  amplitúdókkal.

A 90 éves énemet  úgy látom, hogy célba ért. Lehet, hogy nem elsőre szakította át a célszalagot, de megcsináltam!

Hol „ találkozhatunk” veled?

Honlapomon: www.papcsilla.hu  Szeretettel várok Mindenkit!

Nagyon szépen köszönjük a válaszokat.